Co dziś dłubałem w Tico
-
Ostatni pisałem ze
po nasmarowaniu tulei wachaczy przestały skrzsypieć, dzisiaj w drodze na cmentarz
znów zaczeła skrzypieć wiec nie opłaca sie smarować po to by miec 2 dni spokoju ; DTakie smarowanie jeszcze bardziej dobija wahacze, bo do nasmarowanych tulei dostaje się piasek i kurz...
-
100kilo sam weźmiesz?
Podnieść i przenieść ten metr czy dwa?
A Ty nie dasz rady?Czyli jesteś nauczycielem WF-u?
Pojechałeś...
Niestety, tylko nauczycielką WF-u. -
Jest małe pytanie
nie widać wycieków z układu chlodzenia, a po przejechaniu okolo 100km to w
zbiorniczku schodzi minimalnie płyn. po przejechaniu 500km brakuje 200ml w
zbiorniczku. (nie pełna szklanka).
z 2 lub 3 tygodnie
temu zmieniałem chlodnice i wszystkie weże doprowadzajace płyn po całym układzie.
Kilka razy sprawdzałem wszytkie węze i objemki ale nigdzie nie widać wycieków.
Czyżby uszczelka pod głowica??Skoro wcześniej nie było problemów z ubytkiem płynu chłodzącego, to problem leży prawdopodobnie w samej chłodnicy lub dochodzących wężach.
Słyszałem o przypadkach, że nawet nowe chłodnice były nieszczelne i tam dochodziło do wycieku.
Ponieważ jest tam gorąco, to z czasem następowało odparowanie płynu i nie było widać źródła wycieku.
Radzę bardzo dokładnie sprawdzić, czy przy króćcach chłodnicy nie ma nieszczelności na wężach gumowych - trzeba to najlepiej sprawdzić suchą rękę dokładnie obejmując węże również od dołu.
Niedawno demontowałem "dolny" układ chłodzenia i mimo zamontowania nowych opasek widziałem, że płynu jednak odrobinę ubywa. Wszystko wyglądało OK, jednak dopiero gdy suchą ręką objąłem dolny wąż idący do chłodnicy stwierdziłem, że od spodu był mokry. -
Juz sprawdzałem 2 razy wszystkie połączenia węży i chłodnice i nigdzie nic nie wyczuwam ręką zeby było mokre.
Sprawdzałem tez nagrzewnice również sucha.
Ogólnie dzisiaj to montowałem uchwyt gaśnicy po prawej stronie pasażera.
jutro czeka mnie przegląd,jestem ciekaw czy przejdzie : D
-
Sprawdzałem tez nagrzewnice również sucha.
W jaki sposób sprawdziłeś nagrzewnicę
-
ogólnie samej nagrzewnicy nie sprawdziłem, ale posprawdzałem podłoge z przodu, również pod wykładziną, i elementy wygłuszajace, wykładzina jak i sama blacha suchutka wiec nagrzewnica odpada.
-
.... sama blacha suchutka wiec nagrzewnica odpada.
Nagrzewnica nie powinna odpadać, lecz trzymać się pewnie w swoich mocowaniach
-
Nagrzewnica nie
powinna odpadać, lecz trzymać się pewnie w swoich mocowaniachTo może inaczej napisze:
nagrzewnica według mnie jest sprawna, wiec nie biorę pod uwagę jej uszkodzenie, gdyż jej okolice są suche : P
-
Z nowości?
Po pól roku od zakupu sprzedałem mojego ticlca Wziołem 3500zł za gołego w stanie niemal idealnym, wszystkie moje nie standarowe rzeczy całą tapicerka audio są na sprzedaż (dział giełda) -
Dzisiaj był przegląd i wszystko jest w porzadku, prócz gumy na wachaczu (ta sama to zaczęła skrzypieć ostatnimi czasy).
Wymiena całego węża spryskiwaczy tylnej szyby. (od zbiorniczka po sama dysze wylotową na szybe.) Było troche roboty ale mam w końcu pewność ze bedzie działać na bank, stary weżyk był klejony w kilku miejscach i był uciety przed dojściem do tylnej klapy.
-
Podnieść i
przenieść ten metr czy dwa?Może przesunąć po podłożu...
A Ty nie dasz rady?
Szkoda pleców Lepiej kogoś do pomocy zawołać na chwilę
-
Może przesunąć po
podłożu...
Szkoda pleców
Lepiej kogoś do pomocy zawołać na chwilęZwłaszcza, że takie przeciążanie się może być niebezpieczne dla kręgosłupa
-
Zainstalowałem pomalowany błotnik+przełożenie siłownika CZ ze starych drzwi do obecnych
-
Dzisiaj umyłem i odkurzyłem swoją pszczółke, a 30 min później zaczął padać deszcz i cała robota na marne : (
-
Dzisiaj umyłem i
odkurzyłem swoją pszczółke, a 30 min później zaczął padać deszcz i cała robota na
marne : (Bo nie myje się auta przed deszczem.
-
Bo nie myje się
auta przed deszczem.OT
Tylko w czasie -
puszkę od powietrza "dodatkowego" usunąłem zmiana dźwięku i dół lepiej ciągnie.
-
puszkę od powietrza
"dodatkowego" usunąłem zmiana dźwięku i dół lepiej ciągnie.Witamy Zapraszam do wątku dla nowych oraz wątku "nasze tico", gdzie można się pochwalić swoim tikaczem
-
puszkę od powietrza "dodatkowego" usunąłem wpysk zmiana dźwięku i dół lepiej ciągnie.
Poza burczeniem nic to nie daje
-
Miałem małą nadzieję, że po wsadzeniu zregenerowanych zacisków z klockami o równej powierzchni, tarcze się jakoś dotrą ale nic z tego....
Po założeniu zacisków, wystąpiło bicie na hamulcu i stuki.
Dzisiaj zdemontowałem stare tarcze bremboo. Nie wyglądają zbyt ładnie na zdjęciu
Nowe tarcze MIKODA już zamówione.