Co dziś dłubałem w Tico
-
Yes, sir yes
-
A ja ostatnio wymieniałem półośki z powodu przegubów, miałem ze starego i się wquźwiłem.
Pewnie wspominałem o jednym problemie przypominającym zużycie poduszki. Chodzi o to że w casie ruszania i zmiany biegów i spuszczania sprzęgła było takie szarpnięcie wraz z odłosem stuknięcia. Po czytaniu tu na forum stwierdziłem że żużyty jest przegub wewnętrzny którejś z półosi. Wyciągam prawą przegu dobry, wyciągam lewą przegub dobry. Wkładam lewą i poruszam na boki a tam cholerny luz i co się okazało??? Luz pochodzi ze skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.Poza tym wymiana klocków i regeneracja obu zacisków. W jednym mały tłoczek zaś w drugim duży. Pozostaje mi zalać skrzynkę olejem bo zapomniałem podłożyć naczynia i odpowietrzyć hamulce robiąc to samemu.
-
Luz pochodzi ze
skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.
też kiedyś tak miałem - strasznie wkurzające, pozostaje dorwać używaną skrzynię, można w okolicahc stówy kupić
-
Ty mnie nie wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.
-
Ty mnie nie
wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i
poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.Czasem tak bywa, nigdy nie wiesz, która szybciej by padła. A trzymanie drugiego tikacza dla samych części na wszelki wypadek trochi mija się z celem
-
10km jazdy z szybą przednią na 2 plastrach
Facio od szyb po demontażu nakazał w pierwszej kolejności odwiedzić blacharza
podszybie zjedzone mocowania wachaczy też będą do roboty
reszta podłogi bdb - pierwszy właściciel zaraz po zakupie robił konserwacjębył temat o samochodach do 2tys - zmieniam zdanie, nie kupi się sprawnego tico w tej cenie a już napewno nie z Lpg
-
Ty mnie nie
wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i
poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.ja miałem wyjęta to ją na alluminium sprzedałem sądząc że są nie do zajechania
-
ja miałem wyjęta to
ją na alluminium sprzedałem sądząc że są nie do zajechaniaRozbierałeś skrzynię, żeby na aluminium sprzedać? Trochę było pewnie roboty przy tym
-
nie rozbierałem ale miałem wyjętą, na allegro nie było chętnych, poszła w całości
-
Wczoraj pojechałem do McDonald's koledzy otworzyli szyby pasazera z przodu i z tyłu i nie można już ich było zamknąć, tico spędziło nocke u kumpla w garażu, dzisiaj w pracy rozebrałem boczki i okazało się że w przedniej szybie pasażera wyskoczyły rolki;/, a z tyłu szyba dochodzi do połowy i sie coś blokuje, więc wypiąłem rolki, podniosłem szybę rękoma i wstawiłem trzonek od miotły : D
Dzisiaj zmiana oleju oraz filtra. PLATINUM 15W40
-
Mam w garażu dwie skrzynie z tico
Jak ktoś chętny to czekam na PM. -
A ja ostatnio
wymieniałem półośki z powodu przegubów, miałem ze starego i się wquźwiłem.
Pewnie wspominałem
o jednym problemie przypominającym zużycie poduszki. Chodzi o to że w casie ruszania
i zmiany biegów i spuszczania sprzęgła było takie szarpnięcie wraz z odłosem
stuknięcia. Po czytaniu tu na forum stwierdziłem że żużyty jest przegub wewnętrzny
którejś z półosi. Wyciągam prawą przegu dobry, wyciągam lewą przegub dobry. Wkładam
lewą i poruszam na boki a tam cholerny luz i co się okazało??? Luz pochodzi ze
skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.No to znalazłeś rozwiązanie mojego problemu w Swifcie - mam dokładnie takie same objawy przy ruszaniu
-
10km jazdy z szybą
przednią na 2 plastrach
Facio od szyb po
demontażu nakazał w pierwszej kolejności odwiedzić blacharza
podszybie zjedzone
mocowania wachaczy też będą do roboty
reszta podłogi bdb- pierwszy właściciel zaraz po zakupie robił konserwację
był temat o
samochodach do 2tys - zmieniam zdanie, nie kupi się sprawnego tico w tej cenie
a już napewno nie z Lpg
czyli jednak kibel
- pierwszy właściciel zaraz po zakupie robił konserwację
-
czyli jednak kibel
3 letnia instalacja lpg podtrzymuje mnie na duchu
-
założyłem 3stop, ktory tico dostało od Mikołaja .
Zacząłem ostatnio wiecej jeździć i poczułem ze przyda się. Jechałem za tico i miało slabe światła albo brudne klosze i nie bylo wyraźnie widać czy hamuje czy nie. Teraz nikt mi nie zaparkuje w poopie -
Hehehe no to super że pomogłem, a jakiego swifta masz??? Tzn jaki silnik?
Co dłubałem dzisiaj?
Dzisiaj wziąłem się za wymianę wydechu wraz z uszczelkami itp. Pewnie za kilka dni skończę.
Sruby kolektora odkręcały mi się różnie, są tam 12-stki i nie które poszły kluczem z nasadka 12 a nie które musiałem przebić na 11. Heh ciekawi mnie jedna sprawa???
Pierwszy raz w życiu trzymałem w łapach katalizator i patrząc w niego był raczej pusty a tam powinno coś być prawda??? Heh śmieję się z tego bo kiedy ostatnio robiłem gaźnik tzn jak go kupiłem to mieszankę ustawiałem pod katalizator a był to błąd. Heh. -
Dzisiaj założyłem dwie używane oponki Navigaotry (wielosezonowe), na tylną oś, ponieważ jak juz wspominałem jedna oponka firmy kumho już zaniemogła. Więc dzieki wszystkim za PW !
-
szyba przednia + montaż = 280zł
ale za to jaka widoczność -
szyba przednia +
montaż = 280zł
ale za to jaka
widocznośćNo bo w końcu nowa i czysta
-
Oj tak jest różnica. Mojej kobiecie swego czasu dowód zabrali za pęknięcie i założyła nową i efekt niesamowity, potem rozumiecie silnik padł i tico poszło na złom hehehe dobre nie??