Co dziś dłubałem w Tico
-
Będziesz zadowolony
- powinny na długo wystarczyć
Też mam taką nadzieję, że prędzej paka się rozsypie niż wahacze
-
zamontowany zestaw umc umc umc, 140 W RMS. Masaż pleców gratis
-
zamontowany zestaw
umc umc umc, 140 W RMS. Masaż pleców gratisSzyby Ci nie wyleciały? U mnie przy 60 rms zamki w drzwiach dzwonią, że juz nie wspomnę o tylnej wycieraczce
-
Obawiam się odkręcić na max zresztą nie wiem czy głośnik w skrzyni przeżyje, bo ma jakieś 50 W RMS.
-
pomyslowy pomysl na temat hehe, no to dzis pomagalem tacie ustawic zawory i zakrecilem dwa kola po wczorajszej konserwacji w tamtych miejcach
ladnie mruczy po ustawianiu tych zaworow .. : )
-
W sobotę wymieniłem antenę, a teraz idę dłubać z zaworami i przy okazji wymienię uszczelkę:)
-
W sobotę wymieniłem
antenę,Czyżby na automatyczną?
-
Niestety na zwykłą. Ma ktoś sprawdzony sposób na odkręcenie pokrywy zaworów?Imbusem nie dałem rady. Jakie śruby kupić w miejsce starych imbusowych?
-
Niestety na zwykłą.
Ma ktoś sprawdzony sposób na odkręcenie pokrywy zaworów?Imbusem nie dałem rady.
Jakie śruby kupić w miejsce starych imbusowych?Stary i sprawdzony sposób - użyć dobrych kluczy Nie wiem jakich używasz, ale jeśli takich marketowych, w szczególności tych w kształcie "L", to mogą być problemy Jeśli pokrywa dawno nie była odkręcana, śruby mogły się lekko zapiec. Można sobie pomóc lekko pukając młotkiem przez jakiś punktak. Tylko po jednym puknięciu w każdą ze śrub od góry, lekko, co by pokrywa nie pękła
-
Dzięki za wskazówki! Klucze marne, w najbliższym czasie kupie coś lepszego. Popsikałem też WD-40, może pomoże.
-
Dzięki za
wskazówki! Klucze marne, w najbliższym czasie kupie coś lepszego. Popsikałem też
WD-40, może pomoże.Jak będziesz jeździł po psiknięciu WD40, to będziesz musiał to psiknięcie powtórzyć
-
Oczywista oczywistość:) Nie wiem tylko jakie klucze kupić, bo śruby wydają się być mocno zapieczone. Zwykły imbus się obrabia, a śrubencja ani drgnie
-
Oczywista
oczywistość:) Nie wiem tylko jakie klucze kupić, bo śruby wydają się być mocno
zapieczone. Zwykły imbus się obrabia, a śrubencja ani drgnieJa kupowałem imbus w sklepie jakieś 10-15zł/szt (a nie cały komplet i ładnie idzie
-
Ja ją odkręcałem imbusem "L" i poszło całkiem sprawnie, tylko w dziurkę od śruby wkładałem ten dłuższy koniec klucza a za ten krótszy chycałem kombinerkami i kręciłem, wcześniej popsykałem trochę wd. Te imbuski to takie lepsze mam takie srebrne matowe.
-
Tico wywalone z przeglądu u diagnosty.
Dzisiaj :- wymiana osłony przegubu (prawa strona)
- wymiana wahacza (lewa strona)
do zrobienia: - hamulce tył (będzie wymiana bębnów, bo już nie wiem co z tym zrobić, aby były OK)
-
Tico wywalone z
przeglądu u diagnosty.A ktoś ty?
Dzisiaj :
- wymiana osłony
przegubu (prawa strona) - wymiana wahacza
(lewa strona)
do zrobienia: - hamulce tył
(będzie wymiana bębnów,
Cytat:
bo już nie wiem co z tym zrobić, aby były OK)
Zalecam lekturę forum, najlepiej w odpowiedniej kolejności, czyli: wątek dla nowych, a potem szukajka. W archiwum jest sporo informacji jak się zabrać za hamulce, żeby działały poprawnie
- wymiana osłony
-
co do odkręcania imbusow
U mnie imbusy były okrągłe z zewnątrz jak i w środku :D, tatko domyśla się ze ktoś dokręcał zużyta uszczelkę pod pokrywę, z której ciekło, pożyczyłem od znajomego mechanika klucz o nazwie torx rozmiar 4 (3.5 tez by pewnie stęknął) torx to taki sześciokąt jak inbus tylko ze przestrzeń pomiędzy jego rogami jest wklęsła, trzeba to młotkiem wbić w śrubę, mi to zajęło od 15 do 30 minut na śrubę, bo klepałem lekko żeby nie wybić nic w korpusie w końcu to aluminium, ale mechanik mówił ze czasem można mocniej przywalić, jednak wole być tam przezorny niż łazić po złomach potem. Śruby tato kupił zwykle o twardości 5.8 Ale warto kupić chyba lepsze, bo nieopatrznie odkręcając jedna krzywo wsadziłem klucz i się już wyrobiła.
Oczywiście przyda się wd 40 albo jakiś zamiennik, podczas stukania pod ząbkami/rogami torxa robią się takie „zatory” można je sobie powybijać punktakiem to przyspiesza prace, samo walenie punktakiem w śrubę od zewnątrz nie dawało efektu „odkręcającego”, kiedy już dobijesz torxa niemal do końca próbuj odkręcać we dwoje, czyli jeden trzyma śrubę i wyczuciem ciągnie a drugi wali w torxa od góry.
Oczywiście życzę żeby wystarczyło samo kupienie imbusa : )zeby nie bylo oftopa ... zamowilem oleja do skrzyni ; )
-
Wymiana padniętego klaksonu
Bezproblemowy przegląd - pan po podniesieniu maski celem sprawdzenia numeru powiedział "Nowa pompa - nie dziwne, że tak dobrze hamuje"
Przemalowie podstawki pod aku bo już ruda szalała
-
Ja dziś wstawiłem żarówki LED zamiast normalnych żarówek. Kupiłem tylko białe. Efekt?
Te z czerwonym polem teraz świecą na różowo . Zaraz zrobię fotkę i tu wstawię.
Kontrolkę włączonych świateł zrobiłem zamiast kontrolki zapiętych pasów gdyż te zawsze zapinam.
-
No niestety, diody nie nadają się do podświetlenia zegarów, gdyż dają światło bardziej punktowe.
Stąd też słabe podświetlenie w środkowej części i jest ciemno.Dla równomiernego podświetlenia trzeba zastosować więcej LEDów.
Ja zrobiłem to tak, jak na fotce. Na drugiej widać efekt końcowy.