Włącznik drzwiowy.
-
Szukałem na Allegro ale nie mogę znaleźć. Chodzi mi o te włączniki które mamy w progach w przednich drzwiach które powodują zaświecenie oświetlenia wewnątrz auta. Moje są już dość kiepskim stanie i zastanawiam się czy nie dało by tam rady włożyć inne.
Miał ktoś z tym doświadczenia i może wymieniał na inne?
-
Miał ktoś z tym
doświadczenia i może wymieniał na inne?Wprawdzie nie wymieniałem, ale wyczyściłem z rdzy i brudu i zaczęły ładnie pracować, może najpierw spróbuj dobrze wyczyścić styki i otwór w drzwiach również
-
Wprawdzie nie
wymieniałem, ale wyczyściłem z rdzy i brudu i zaczęły ładnie pracować, może najpierw
spróbuj dobrze wyczyścić styki i otwór w drzwiach równieżCzyszczenie nie pomoże gdyż oryginalnie jest tam część metalowa która dotyka otworu. Tu już jej nie ma . Myślałem aby to jakoś zregenerować ale się nie da.
Jutro zrobię fotę.
-
Czyszczenie nie
pomoże gdyż oryginalnie jest tam część metalowa która dotyka otworu. Tu już jej nie
ma . Myślałem aby to jakoś zregenerować ale się nie da.Jeśli tak sprawa wygląda to faktycznie kiepsko, może zapytaj tu o dostępność.
Jutro zrobię fotę.
-
Dzięki za linka. Już wysłałem pytanie.
-
Jak będziesz kupować to kup sobie od razu cztery i zamontuj w fabrycznych miejscach z tyłu. Jest to niezłe udogodnienie. Polecam
-
Jak będziesz
kupować to kup sobie od razu cztery i zamontuj w fabrycznych miejscach z tyłu. Jest
to niezłe udogodnienie. PolecamTyle, że te "fabryczne" miejsca wymagają przewiercenia tylnych nadkoli, czyli troszkę już trzeba dłubnąć.
Poza tym polecałbym dać tam jakieś inne krańcówki, z kapturkiem gumowym. Będzie mniejsze zagrożenie połamaniem trzpienia włącznika i urazami pasażera - bo moim zdaniem to fabryczne miejsce jest za wysoko, pasażer może zahaczać o krańcówkę przy wsiadaniu i wysiadaniu. -
Mogę tylko powiedzieć ze mam tam zamontowane oryginalne od ponad roku i sprawdzają się w 100% Za to z przodu mam inne z gumka bo mi rdza wyżarła otwór na krańcówkach i po prostu oryginalne już się nie trzymały.
-
A jakie masz te z gumką, znaczy od jakiego samochodu? Pasowały bez przeróbek żadnych? Ile kosztowały?
Masz możliwość zrobienia fotki? -
A jakie masz te z
gumką, znaczy od jakiego samochodu? Pasowały bez przeróbek żadnych? Ile kosztowały?
Masz możliwość
zrobienia fotki?DX z Korei miały z tyłu oryginalnie krańcówki.
Jak mnie się uda, to zrobię fotę jak one u kolegi wyglądają. -
A jakie masz te z
gumką, znaczy od jakiego samochodu?z Szymciakiem montowaliśmy krańcówki od seicento na przednie drzwi. trzeba było lekko rozwiercić i wywiercić drugi otwór na wkręt. Ale nie do zajeżdżenia. No i mają dwa styki, więc trzeba przypiąć masę jakoś. Ale to lepiej, bo nie bierzesz z karoserii (słaba sprężynka nie zawsze daje dobry kontakt) tylko możesz sobie ładnie przyśrubować porządną masę
Cena około 10zł/sztuka. Już nie pamiętam...
Od momentu przeróbki do samej sprzedaży autka nie było żadnego problemu z krańcówkami ani z przodu ani z tyłu
-
Jak będziesz
kupować to kup sobie od razu cztery i zamontuj w fabrycznych miejscach z tyłu. Jest
to niezłe udogodnienie. PolecamZ tyłu już są. Poszukałem na Allegro i kupiłem dwa inne http://allegro.pl/wlacznik-wlaczniki-oswietlenia-drzwiowy-drzwi-1pin-i1637171776.html i zabawię się w dopracowanie ich. Za 15 zł mam dwie sztuki a nie jedną.
-
Dostałem odpowiedź ze sklepu że jest dostępna 1 szt. Jednej nie opłaca się kupować. Jak komuś potrzebna to jest okazja.
-
Dzięki za info, chłopaki.
-
-
Świetnie. Dzięki.