Jak wydobyć zegarek z deski
-
Chciałbym wyciągnąć zegarek z
deski, lecz tkwi tam bardzo mocno. Przeszukałem forum za informacją w jaki sposób to dokonać,
ale niestety nie znalazłem odpowiedzi.Wystarczy delikatnie podważyć płaskim śrubokręcikiem z obu stron.
Mocowanie widać na poniższym zdjęciu.Kilka osób pisało jednak, w różnych wątkach, że
wyciągnęli zegarek np. celem wymiany filtra, więc podejrzewam że jakiś knif istnieje.O jaki filtr chodzi ?
-
O jaki filtr chodzi ?
Chodzi o szybkę. Ktoś - już nie pamiętam kto - wymieniał ją na czerwoną.
Wypróbuję Twój sposób jak tylko wrócę z pracy. Mam nadzieję że się uda, bo już trochę mocowałem się z zegarkiem, ale nic z tego nie wychodziło .
-
Chodzi o szybkę. Ktoś - już
nie pamiętam kto - wymieniał ją na czerwoną.Aaaaa o plastikową szybkę przy wyświetlaczu chodziło
Więc tak, jak wcześniej wspomniałem - bardzo łatwo się ściąga tylko trzeba uważać by przy okazji jego wyjmowania nie poharatać sobie deski śrubokrętem
Wyjmujesz zegarek, odpinasz kostkę na jego tyle i tyle na temat
-
Wypróbuję Twój sposób jak
tylko wrócę z pracy. Mam nadzieję że się uda, bo już trochę mocowałem się z zegarkiem, ale nic
z tego nie wychodziło .Podważaj dokładnie w miejscach, w których są mocowania (po bokach) a na pewno wylezie
-
Chodzi o szybkę. Ktoś - już
nie pamiętam kto - wymieniał ją na czerwoną.Ja wymieniałem. Opis jest w tym miejscu
-
hej wam a ja sie tak podłanaczam pod temat z zapytaniem skąd taki zegarek zdobyć?bede wdzięczny za pomoc
-
-
hej wam a ja sie tak
podłanaczam pod temat z zapytaniem skąd taki zegarek zdobyć?bede wdzięczny za pomocMyślę, że najtaniej dorwać na szrocie (10-20zł)
Aczkolwiek na Allegro są nowe w dobrej cenie (linki mdario).
-
Udało mi się wydobyć zegarek bez rozbierania deski. Dzięki chris za pomoc . Trochę ucierpiała plastikowa obudowa z boku zegarka, ale po założeniu go z powrotem nie powinno nic widać.
Niestety mam teraz inny problem. Zegarek chciałem wydobyć, gdyż w zimie po zakupie nieopatrznie włożyłem go do dziury i już nie potrafiłem wyjąć. Uznałem że będę musiał rozbierać deskę, dlatego postanowiłem z tym poczekać do wiosny. Udało się to zrobić bez rozbierania kokpitu, tylko niestety za chiny ludowe nie potrafię znaleźć tej kostki. Podobno jest w każdym Tico, ale spięta gdzieś z innymi kablami. Gimnastykowałem się wczoraj chyba z godzinę, ale jej nie znalazłem.
W związku z tym mam kolejne pytanie do osób, które montowały u siebie zegarki - w jakich miejscach znajdowaliście kostki? Powinno mi to ułatwić poszukiwania, bo pewnie spinali je w podobnych miejscach.
-
w jakich miejscach znajdowaliście kostki?
Powinno mi to ułatwić poszukiwania, bo pewnie spinali je w podobnych miejscach.z tego co mi wiadomo nie w każdym tico montowano owe kostki,
mój tiktak z 1997r jej nie posiadał,
także myślę że jeśli Twój samochód jest z 97 lub wcześniejszego rocznika
to możesz jej nie znaleść ale zrobienie takowej nie jest trudne.
Kostka idealnie pasująca do zegarka nada się z zasilacza komputerowego
co do schematu podłączenia poszukaj na forum.
Polecam jednakże przerobienie oryginalnego schematu na taki aby zegarek nie był przyciemniony przy włączonych światłach -
moje tiko z 96 roku też tej kostki nie miało.
PS: korzystając z okazji, mam taki zegarek, jak ktoś zainteresowany to czekam na priva
ZEGARKA już NIE MA. Szczęśliwym posiadaczem będzie miechomiecho -
PS: korzystając z okazji, mam
taki zegarek, jak ktoś zainteresowany to czekam na priva
ZEGARKA już NIE MA.
Szczęśliwym posiadaczem będzie miechomiechoNawet Cię na Motogiełdę pogonić nie zdążyłem... 10 minut nieuwagi i kolega chwycił chronometr...
-
Nawet Cię na Motogiełdę
pogonić nie zdążyłem... 10 minut nieuwagi i kolega chwycił chronometr...Jak na allegro, kolega Miecho "ustawił" sobie strzał
-
Jak na allegro, kolrga Miecho
"ustawił" sobie strzałNoooo Skuteczna to metoda
-
10 minut?
po 50 sekundach już go nie było
-
Grzebiąc pod deską zauważyłem, że wtyczka wsadzona do pokrętła regulacji świateł ma identyczny kształt co kostka zegarka. Z ciekawości podłączyłem, ale niestety reakcji 0 .
-
Z ciekawości podłączyłem, ale niestety reakcji 0 .
Masz bardzo dużą odwagę... ja bym obawiał, że coś wypalę.
-
Mój jest z 1997roku i niestety wiązki do zegarka nie miałem, poradziłem sobie w taki sposób, ze zdobyłem wiązkę z wtyczką od zasilacza komputerowego 4pinową i połączyłem wg. schematu, który znalazłem na zlosnikiu z instalacją radia i śmiga aż miło