Kapitalny remont blacharki + malowanie całego auta
-
No ,no super jak dla mnie. Naprawde dobra robota. Nowe lampy dodały mu świeżości.
-
Bardzo ładnie, gratuluję.
Ja jestem w połowie konserwacji mojego i małych napraw tego, co skaszanił blacharz... -
Pięknie się prezentuje Nie myślałeś o zamontowaniu tylnego spojlera?
-
Kupię tico w takim stanie Robota super wygląda jak z salonu ! Robi chyba wrażenia na ulicy , bo jak by nie patrzeć chyba jedyny tico w Polsce który utrzymał się w takim stanie ... A z czasem może old-timer ?
-
Miło czytać takie opinie Skłania to do myśli, że jednak było chyba warto zainwestować w tą naprawę Wiele osób znajomych jest zachwyconych efektem... no i kolorem, choć wcześniej odradzali mi ten kolor
Spojlera nie chcę, jakoś nie leży w moim guście, jeszcze tylko jakaś dyskretna końcówka wydechu
Mam tylko jeszcze jeden problem... coś w prawym przednim kole mi stuka... a nie wiem co to jest. Byłem na dwóch stacjach diagnostycznych i powiedzieli, że nic tam nie widać niepokojącego... a te stuki doprowadzają mnie do... Wymieniłem przy okazji naprawy blacharskiej łożyska w pieście (przyglądałem się wahaczowi i końcówce drążka, wyglądają ok), ale to nie to. Mam w garażu całego McPersona z jakiegoś złomu, wiec może podmienię aby sprawdzić czy ucichnie...
-
Mam tylko jeszcze
jeden problem... coś w prawym przednim kole mi stuka... a nie wiem co to jest. Byłem
na dwóch stacjach diagnostycznych i powiedzieli, że nic tam nie widać
niepokojącego... a te stuki doprowadzają mnie do... Wymieniłem przy okazji naprawy
blacharskiej łożyska w pieście (przyglądałem się wahaczowi i końcówce drążka,
wyglądają ok), ale to nie to. Mam w garażu całego McPersona z jakiegoś złomu, wiec
może podmienię aby sprawdzić czy ucichnie...Mogą to być prowadniki zacisku - jeżeli jest na nich luz - słychać w kabinie irytujące postukiwanie (szczególnie na np. kostce brukowej itp. nawierzchniach, gdzie są krótkie nierówności).
-
On jest po prostu PIĘKNY!!! Według mnie było warto.
Normalnie nowe TICO.
Takiego już dawno nie widziałem na ulicy. -
Spojlera nie chcę,
jakoś nie leży w moim guście,No tak, to załatwia sprawę wyglądu, ale taki spojlerek przydaje się przy otwieraniu bagażnika, jest za co złapać.
-
I jak się podoba?
Wyszło Ci ładne autko! Włożyłeś w to sporo roboty.Przy okazji chciałem Cię zapytać w jakim stanie było podszybie ? Bo tam często lubią się robić dziurki i potem kapie do kabiny.
Szoda że nie ma firmy , która przyjmuje całe nadwozia do piaskowania.Twoje autko jest chyba pierwsze,w którym zrobiono w takim zakresie remont blacharki. Gratulacje! -
Dzięki Wam i Waszym opinią Drodzy Koledzy przekonałem się chyba jednak, że było warto przeprowadzić taką naprawę Za to bardzo Wam DZIĘKUJĘ.
do Larsa : ja na podszybiu nie miałem rdzy, więc nie było kolejnego problemu
PS: byłem jeszcze raz na stacji z tym przednim zawieszeniem (tym razem na innej),
na sworzniu lewego wahacza są luzy... więc we wtorek go wymienię.
Stuki wydawały się, że dochodziły z prawej strony, ale diagnosta twierdzi, że może to wina, że drgania przechodzą przez stabilizator i stąd są słyszalne z prawej strony- sam nie wiem, okaże się we wtorek.
Poza tym diagnosta był pełen podziwu, że jeszcze takie tika istnieją, oglądał go z każdej strony i na koniec dodał, że jakbym miał zamiar sprzedać to żebym dał znać
Ponadto na stacji sprawdziłem hamulce (są ok) i wyregulowałem wysokość świateł, bo świeciły w niebo -
do Larsa : ja na
podszybiu nie miałem rdzy, więc nie było kolejnego problemuJasne, po co ruszać jak wszystko jest w porządku. Życzę szerokiej drogi i bezawaryjnej
eksploatacji !! -
Ja też tak my myślałem, że ten spojlerek fajna sprawa. Kupiłem dawniej używkę by pomalować i zamontować sobie. Ale gdy tylko przymierzyłem to szybko sprzedałem to na allegro spowrotem. Tikacz lepiej wygląda bez tego spojlera ala korea.
-
Tikacz lepiej wygląda bez tego spojlera ala korea.
Mnie bardziej odpowiadało Tico z lotką (tylko prawidłowo dobraną i zamocowaną w linii dachu).Nawet byłem bliski realizacji takiego pomysłu. Jednak ponieważ mam oryginalnie zamontowany spoiler, szkoda mi było dokonywać właściwie nic nie dających zmian(może tylko zmiana sylwetki).
-
horn9 jak zrobiłes tylnie lampy ze kierunek jest biały?? napisz mi prywatna wiadomoscia jak mozesz
-
horn9 jak
zrobiłes tylnie lampy ze kierunek jest biały?? napisz mi prywatna wiadomoscia jak
mozeszLampy tuningowe "clear".
P.S.
Byś się przywitał a nei tak z buciorami i żądaniami -
witam