Rozbite Tico :( Co teraz?
-
Ja mam auto ubezpieczone w
HDI a tata w Warcie,jest u mnie współwłaścicielem ze względu na zniżki i jak ja stuknąłem(moja
wina) to jemu nie poleciały zniżkia zgłosił to w swojej [drugiej] ubezpieczalni przy przedłużaniu swojego OC?
-
OC jest na auto a nie na
osobę (wiem bo sam się jakiś czas temu dopytywałem), tak więc dziadek na 2 auto dalej będzie
miał 60%ale zniżki przysługują osobie a nie autu - trzeba by się dokładnie dowiedzieć w konkretnej ubezpieczalni
słyszałem o przypadku odmowy wypłacenia odszkodowania z powodu zmiany rozmiaru felg, gość zamiast 14" założył sobie bodajże 16"lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić u źródła
-
IMHO - zabierz co
kosztowniejsze pozostałości a rozbitka oddaj laweciarzowi, który Ci to proponował.o ile laweciarz pozwoli
on też nie zaproponował tego bezinteresownie -
o ile laweciarz pozwoli
on też nie zaproponował tego
bezinteresownieZgadza się, laweciarz nie robił tego za darmo
A ja miałem na myśli (pisząc co kosztowniejsze rzeczy) radio, głośniki, etc.
-
Ja miałem AC na Tico na 2500
...leflektor wymieniłem na nowy
współczuje kolizji ale pierwsze słyszę, by auto miało leflektor
REFLEKTOR jeśli już.
Jak macie problemy z ortografią, to korzystajcie chociażby z Mozilli. -
ale zniżki przysługują osobie a nie autu
No niby tak - może doprecyzuje:
Sytuacja miała miejsce jak zastanawialiśmy się z ciotką jak przekazać auto, czy 100% na mnie z moimi zniżkami, czy inny % i 60% zniżek od ciotki. Ciotka bała się, że w razie mojej stłuczki w Tico w nowym straci zniżki, jak również o ile ona gdzieś "przydzwoni" (co czasem jej się zdarza nowym to ja będę miał zwyżkę. Po dopytaniu szczegółów w PZU gdzie się ubezpiecza, pani wyjaśniła, że zwyżka jest w aucie które "zawiniło"trzeba by się dokładnie dowiedzieć w konkretnej ubezpieczalni
słyszałem o przypadku odmowy
wypłacenia odszkodowania z powodu zmiany rozmiaru felg, gość zamiast 14" założył sobie bodajże
16"no wiadomo, że ubezpieczyciel dbając o swoje interesy, szuka do czego by się do...czepić
lepiej dmuchać na zimne i
sprawdzić u źródładokładnie
-
Po dopytaniu szczegółów w PZU gdzie się ubezpiecza, pani wyjaśniła, że
zwyżka jest w aucie które "zawiniło"Chyba jest inaczej...
Ostatnio się pytałem i Pani w PZU powiedziała mi że zniżki są pisane na ubezpieczającego a nie na auto.
Jeśli np. masz dwa auta ubezpieczone w PZU i spowodujesz stłuczkę jednym to tracisz (np. 10%) to zabierają Ci zniżki z dwóch aut -
Dla tego ja mam ubezpieczone autka (skodę i opla) w alianz. Tam jeśli jeden z samochodów będzie miał wypadek zniżki lecą tylko na jednym. O ile dobrze się orientuje to jest jedyna firma ubezpieczeniowa w Polsce, która tak robi.
-
Chyba jest inaczej...
Ostatnio się pytałem i Pani w
PZU powiedziała mi że zniżki są pisane na ubezpieczającego a nie na auto.
Jeśli np. masz dwa auta
ubezpieczone w PZU i spowodujesz stłuczkę jednym to tracisz (np. 10%) to zabierają Ci zniżki z
dwóch autNo to wygląda na to, że albo jedna, albo druga pani jest niedoinformowana lub też świadomie wprowadziła w błąd
Ale już mnie ten problem nie dotyczy bo ja OC z Tico przeniosłem do HDI i mam 100-150zł w kieszeni
-
No to wygląda na to, że albo
jedna, albo druga pani jest niedoinformowana lub też świadomie wprowadziła w błądAle już mnie ten problem nie
dotyczy bo ja OC z Tico przeniosłem do HDI i mam 100-150zł w kieszeniPotwierdzone w praktyce
Zabierają na obydwa...straciłem tak po 10% na dwóch pojazdach
Uciekam od nich czym prędzej -
Potwierdzone w praktyce
Zabierają na
obydwa...straciłem tak po 10% na dwóch pojazdachWspółczucia
w sumie to może i dobrze, że babka wprowadziła ciotkę w błąd - bym miał wtedy 100% własności i 0 zniżek ale nie omieszkam jej przekazać, że ta uczynna pani zrobiła ją w bambukoUciekam od nich czym prędzej
Tak zrób
Najlepsze jest to, że wszystko działo się w okresie puszczania sławetnej akcji reklamowej z powrotami - na nowym blankiecie 30zł więcej niż na poprzednim i 100-150zł drożej niż w HDI przy wyższej kwocie NW -
Jeśli np. masz dwa auta
ubezpieczone w PZU i spowodujesz stłuczkę jednym to tracisz (np. 10%) to zabierają Ci zniżki z
dwóch auttacie tłumaczyli to tak,że jak ja bym miał też swifta w Warcie to by jemu też poleciały zniżki,ale,że mam w HDI to mu nie lecą
-
Chyba jest inaczej...
Ostatnio się pytałem i Pani w
PZU powiedziała mi że zniżki są pisane na ubezpieczającego a nie na auto.
Jeśli np. masz dwa auta
dwóch autz tym jestem w stanie się zgodzić w 100%, tak robia ubazpieczalnie :zly:
-
Dla tego ja mam ubezpieczone
autka (skodę i opla) w alianz. Tam jeśli jeden z samochodów będzie miał wypadek zniżki lecą
tylko na jednym. O ile dobrze się orientuje to jest jedyna firma ubezpieczeniowa w Polsce,
która tak robi.zatroszcz sie o taka interpretacje na piśmie - w swoim interesie
-
Potwierdzone w praktyce
Zabierają na
obydwa...straciłem tak po 10% na dwóch pojazdach
Uciekam od nich czym prędzejproponuje OC w mBanku, mam od kilku lat
i składke można płacić miesięcznie -
tacie tłumaczyli to tak,że
jak ja bym miał też swifta w Warcie to by jemu też poleciały zniżki,ale,że mam w HDI to mu nie
lecąmusisz sie spytać konkretnie w tej drugiej ubezpieczalni, jedna firma nie moze występowac w imieniu drugiej
-
Zgadza się, laweciarz nie
robił tego za darmo
A ja miałem na myśli (pisząc
co kosztowniejsze rzeczy) radio, głośniki, etc.laweciarz też już mógł sie na nie napalić i wliczyć w "wartośc pojazdu"
-
proponuje OC w mBanku, mam od
kilku lattam to dopiero agenci robią z ludzi...
W ciągu 2 dni rozmawiałem z 2 agentami i każdy mi powiedział inną sumę,różnica ok 2 stówek,pod koniec się okazało,że tata też powinien mieć konto,a ja specjalnie zakładałem u nich konto. Więc podziękowałem i poszedłem do znajomego,który ma agencję
-
musisz sie spytać konkretnie
w tej drugiej ubezpieczalni, jedna firma nie moze występowac w imieniu drugiejtata się pytał w warcie bo to jasne,że mi w HDI poszło 10%
-
tam to dopiero agenci robią z
ludzi...
W ciągu 2 dni rozmawiałem z 2
agentami i każdy mi powiedział inną sumę,różnica ok 2 stówek,pod koniec się okazało,że tata
też powinien mieć konto,a ja specjalnie zakładałem u nich konto. Więc podziękowałem i
poszedłem do znajomego,który ma agencjędlatego sie nie rozmawia tylko składa wniosek na piśmie, i wtedy to sobie mogą....
marudzić