Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
12.03 czyszczenie zawora ERG, u kolegi mickey11 podziękował...
-
12.03 czyszczenie
zawora ERG, u kolegi mickey11 podziękował...3 Tico wtedy robiłem. Istny hurt...
1. Spryskiwacz do szyb, wymiana kół na letnie, regulacja zaworów.
2. Wymiana kół na letnie, naprawa hamulca w tylnim prawym kole, regulacja zaworów, czyszczenie zaworu ERG i kolektora ssącego.
3. Webmena - czyszczenie zaworka ERG.Start o 8 rano - koniec 17 z przerwą obiadową.
-
a ja wczoraj wymieniłem w matizie olej lotos 10W40 i filtr oleju Filtron.
-
a ja wczoraj
wymieniłem w matizie olej lotos 10W40 i filtr oleju Filtron.Zmienił się tytuł wątku na "Co dziś "dłubałem" w Matizie" edycja 3?
-
Zmienił się tytuł
wątku na "Co dziś "dłubałem" w Matizie" edycja 3?Daj spokój.... Matiz to prawie to samo ( ) co Tico, a poza tym Volcan też daje tutaj swoje posty.
-
matiz to przerobione tico. Silnik ten sam zawieszenie to samo tylko budę dali inną.
-
Czyszczenie felg i załatanie dziury w jednej oponie letniej
Jutro pewnie wymiana kapci -
Jutro pewnie
wymiana kapciNie za wcześnie? Jeszcze tydzień do wiosny
-
Nie za wcześnie? Jeszcze tydzień do wiosny
Za wcześnie? Mi tam szkoda zdzierać oponki na asfalcie a do tego o wiele lepiej się jeździ na letnich 13
a nie na cieniutkich 12
. Ja już zmieniłem ze 2 tygodnie temu i nie żałuję... -
Nie za wcześnie?
Jeszcze tydzień do wiosnyJuż kilka dni temu miałem to zrobić,ale brakowało czasu
Bociany już przyleciały więc nie ma co czekać -
Dzisiaj zacząłem prace nad lewym przednim chamulcem, który sie zapiekł w pon.
-
Dzisiaj zacząłem
prace nad lewym przednim chamulcem, który sie zapiekł w pon. -
Za wcześnie? Mi tam
szkoda zdzierać oponki na asfalcie a do tego o wiele lepiej się jeździ na letnich
13a nie na cieniutkich 12
. Ja już zmieniłem ze 2 tygodnie temu i nie żałuję...Ja już tydzień na letnich śmigam w sobote wymienione.
-
matiz to
przerobione tico. Silnik ten sam zawieszenie to samo tylko budę dali inną.Tak właśnie myślą w sklepach motoryzacyjnych i serwisach... I potem kłopot - bo "jakoś pasować to nie chce"
-
Nie wiem jakim cudem ale zgialem mocowanie tylnego amortyzatora Bilstein. Zawieszenie zaczelo stukać jak diabli. Zalozylem stare oryginalne i masakra. Kayab'y juz zamowione.
Sebastian
-
Wywazanie i wymiana kol na letnie
-
Naprawa tylnego lewego koła. Okazało się że szczęka o bęben obcierała.
-
Regulacja zaworków i wymiana uszczelki pod pokrywą. W tygodniu chcę zakonserwować auto w zamkniętych profilach i od spodu. Robił ktoś już coś podobnego ? Czy ogólno dostępne środki na allegro są czegoś warte ? 5 lat temu samochód był poddany takiemu zabiegowi (lecz nie prze zemnie) i póki co zero rdzy.
-
Regulacja zaworków
i wymiana uszczelki pod pokrywą. W tygodniu chcę zakonserwować auto w zamkniętych
profilach i od spodu. Robił ktoś już coś podobnego ? Czy ogólno dostępne środki na
allegro są czegoś warte ? 5 lat temu samochód był poddany takiemu zabiegowi (lecz
nie prze zemnie) i póki co zero rdzy.Ja robilem. Srodki kupowalem w sklepie, nie na allegro. Podwozie konserwowalem srodkiem do zabezpieczania podwozi, nakladalem pedzlem. Wczesniej czyscilem do golej blachy, co troche trwalo. Oplacilo sie, bo tak wykonana konserwacja dobrze sie trzyma. Profile wewnetrzne zabezpieczalem srodkiem w sprayu, uzywalem tez konserwacji typu bitex (aplikacja pistoletem cisnieniowym). Do niektorych profili uzylem srodka w sprayu - z dluga rurka z dziurkami.
-
Wymiana silnika