Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
I w wakacje tez spokoju nie mialem.
- naprawa linki i klapy od wlewu paliwa
- podciągnięcie linki sprzęgła (luz na 1-1,5cm)
-
dziś miałem miłą okazję podłubać przy tico.. co ciekawsze które dawniej było moje...
niestety nie było uzytkowane dłuższy czas i kilka spraw się nałożyło...- szurające hamulce przednie - czyszczenie i rozruszanie tłoków i okładzin
- wymiana wężyka podciśnienia serwa
- wymiana pompki spryskiwacza
- wyjęcie i rozruszanie alternatora (przez okres postoju korodująca obudowa unieruchomiła wentylator wirnika)
- zmiana kół z oponami na letnie
-
Trzymajcie Panowie kciuki jutro chcę wymienić lewe przednie łożysko. Żeby tylko obyło się bez niespodzianek!! :-).
Dodatek :
Łożyska wymienione a cykliczne pukanie (jak by na maszynie do szycia) ciągle jest .
-
A pompy paliwa nie wymieniałeś? Zdarzają się nowe, które dają taki odgłos. Na forum jest poświęcony temu wątek.
-
Jakiś czas temu wymieniałem. A dzisiaj zauważyłem, że pęknięta jest uszczelka i ucieka tamtędy olej. Jutro wymienię tą uszczelkę i jeśli to będzie to, to chyba Cię "ozłocę" . Bo denerwuje to strasznie .
-
coś stało się z hamulcami (problem opisałem w osobnym wątku).
W poniedziałek korzystając z gościny zaprzyjaźnionego warsztatu oraz okazjonalnie z dodatkowej pary rąk wymieniłem w Biedronce pompę hamulcową, serwo i korektor siły hamowania. Hamulce już się ułożyły, jutro jeszcze ostateczne (testowe w sumie, bo objawów zapowietrzenia brak) odpowietrzanie hamulców. Ostatecznie mogę stwierdzić, że hamulce są OK.
Czeka mnie jeszcze lutowanie kabli do prawego tweetera oraz montaż ściemniacza oświetlenia wewnętrznego a przy okazji oględziny wnętrza drzwi pod kątem wygłuszenia w dość niekonwencjonalny sposób
-
Raczej wątpię żeby to była wina uszczelki. Ten stukot bierze się z luzu między dźwignią pompy, a krzywką. Aby go zlikwidować trzeba albo wymienić pompę, albo zeszlifować podkładkę dystansową. Tylko trzeba mieć pewność, że ten stukot pochodzi z pompy.
-
Cztery nowe kapcie "Passio"
-
Cztery nowe kapcie
"Passio"Gdzie kupowałeś?
-
Gdzie kupowałeś?
Auchan obok stoiska z pieczywem po 87,99zł
-
A ja dałem 90 z przesyłką za Kelly 13` 145/70 które są zajebiste na suchym i mokrym i jakoś aż tak się nie cieszę bo dochodzi jeszcze założenie a juz wtedy tak tanio nie jest.Brat kupił pasio2 i porównując ze berdzo starymi continentalami nowe pasio na suchym słabiej trzymają. Ale tikacz nie bolid F1
-
Auchan obok stoiska
z pieczywem po 87,99złNie wiem, czy wstyd, czy nie... Ale jeszcze nie byłem w rzeszowskim Auchan
-
Nie wiem, czy
wstyd, czy nie... Ale jeszcze nie byłem w rzeszowskim AuchanAuchan Krasne
W gwoli ścisłości -
Auchan Krasne
W gwoli ścisłości
No wiadomo Niemniej jednak - wiele razy przejeżdżałem, nigdy nie wstąpiłem
-
Witam
Dzisiaj Tico było w ASO na wymianie wahacza przedniego lewego oraz regulacji zaworów. -
Witam
Dzisiaj Tico było w
ASO na wymianie wahacza przedniego lewego oraz regulacji zaworów.Istnieją jeszcze ASO Daewoo?
-
Istnieją jeszcze
ASO Daewoo?Powiem tak szyldów nie ma, lecz magazyny z częściami i hale naprawcze są... Obecnie w ASO gdzie ja zaopatrywałem się w części jest salon marki Tata, jednak zapas oryginalnych części pozostał i z tego co wiem dalej działa jego centralny odpowiednik w FSO, czasami ściągają coś na zamówienie np. elektromagnesy z innego wątku dziś poruszanego (Lars wie co mam na myśli)...
-
Obecnie w ASO gdzie ja
zaopatrywałem się w części jest salon marki TataCiekawe kiedy będzie produkowana Mama
-
Ciekawe kiedy
będzie produkowana MamaMama??? Nie wiem W każdym razie, gdy będziesz kiedyś w ASO we Wrocławiu skorzystaj z jazdy próbnej W każdym razie, Ja czekam na debiut Taty Nano w naszym kraju, ponoć w przyszłym roku, zobaczymy
-
Zmiana kapci na 145/70 R13 (Opony+ felgi- używane)
Ticus tak sie ucieszyl, ze az zaplon mu sie przestawil. Dzis trzeba powalczyc...