Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
W sobotę:
- przyspawanie zaczepu od tłumika
- oczyszczenie i pomalowanie: miski olejowej, przewodów hamulcowych, oraz paru miejsc podwozia
- oraz wreszcie wyciągnąłem żarówkę która utknęła wewnątrz klosza od oświetlenia rejestracji, już tylko jedna w środku została
-
Dnia 22.11.2010r.
Montaż centralnego zamka. Z centralnym mordowałem się 5h ale efekt jest imponujący.
-
Dnia 22.11.2010r.
Montaż centralnego
zamka. Z centralnym mordowałem się 5h ale efekt jest imponujący.Przydatna rzecz
A z czego dopasowałeś boczne migacze? Daj zbliżenie
Chyba że już pisałeś to możesz mnie zbić -
Pisałem już o tych kierunkach, bić nie będę. Otóż kierunki zaadoptowałem z BMW M3 E36 bodajże. Dostałem te lampki za darmo od kolegi. Tak wiec wymieniłem bo jeden z kierunkowskazów które były kiedyś w moim sprzecie miał połamane mocowanie spowodowane niefachową wymianą żarówki.
-
Oj dzisiaj dużo zrobiłem dla mojego autka:)
- zalałem zupy do pełna,
- zmieniłem kapcie na zimowe,
- założyłem kierownicę od Suzuki Swift GTi Mk2, którą udało mi się zdobyć za flaszkę Jasia Wędrowniczka na zlosnikiowej motogiełdzie - stan bardzo dobry, wręcz idealny :))
- przymierzałem się do roboty tylnych hamulców, ale ceny w motoryzacyjnym skutecznie mnie przed tym powstrzymały, w końcu idę Święta i Nowy Rok, a to czas większych wydatków,
- kupiłem zimowy płyn do spryskiwaczy, 2x letni płyn do spryskiwaczy ( przeceniony z 20zł na 5:)), silikon w spreyu i odmrażacz do szyb, też w spreyu.
Teraz nie boję się już zimy:)
Pozdrawiam,
waisss
-
Zimowe kapcie zamontowane :balwan:
-
Zimowe kapcie zamontowane :balwan:
Zrobiłem to samo... W tico parę dni temu, w DD wczoraj (gdy kończyłem, zaczął padać pierwszy śnieg... ).
-
Dzisiaj, byłem na przeglądzie. Sprawdziłem koła i bieżniki, można jeżdzić jeszcze sporo bieznika jest , po przeglądzie amortyzatory z tyłu do wymiany,
polskie drogi , nasze kochane.. 37% skuteczności.. masakra kolejny wydatek. Dobrze że nie mam VW bo wtedy był by płacz i zgrzytanie zębów. -
Zrobiłem to samo...
W tico parę dni temu, w DD wczoraj (gdy kończyłem, zaczął padać pierwszy
śnieg... ).Ja tez zmienilem jak juz zaczynal padac snieg. Kola od miesiaca co najmniej czekaly gotowe na montaz
-
Dzisiaj, byłem na
przeglądzie. Sprawdziłem koła i bieżniki, można jeżdzić jeszcze sporo bieznika jest
, po przeglądzie amortyzatory z tyłu do wymiany,
polskie drogi ,
nasze kochane.. 37% skuteczności.. masakra kolejny wydatek. Dobrze że nie mam VW bo
wtedy był by płacz i zgrzytanie zębów.Czy przy tych pomiarach tył był dociążony??? Wielokrotnie już na forum poruszano sprawę błędnego pomiaru skuteczności tylnych amortyzatorów z powodu "lekkości" tikawek i braku jakiegokolwiek dociążenia osi zadniej.
-
Czy przy tych
pomiarach tył był dociążony??? Wielokrotnie już na forum poruszano sprawę błędnego
pomiaru skuteczności tylnych amortyzatorów z powodu "lekkości" tikawek i braku
jakiegokolwiek dociążenia osi zadniej.Kolega też ma Tico(r.2000), tylko z tyłu ma LPG a nie skacze mu, jak mój skacze tył.
Ja tylko mam koło zapasowe, zresztą jak go miałem rok temu na przeglądzie stan amorków był lepszy 50-45% tył L i P,
zamiast tego rocznego 37% przy takim samym obciążeniu. Musze poszukać na zlosnikiu jakie amory można założyć...
Przecież nie będę pustaków woził, żeby dociążyć tył, i się zrobi "wiejski tunning", to nie dla mnie. -
Nowa oliwa + filtr oleju i powietrza + naciągnięcie paska alternatora(długooo walczyłem)
-
Naprawa termostatu
Koszt:
-tektura o wymiarach 24x34cm + chwila czasu i zdolności manualne
Wynik:
-optymalna temperatura silnika podczas jazdy i szybkie nagrzewanie się auta -
Naprawa termostatu
Koszt:
-tektura o
wymiarach 24x34cm + chwila czasu i zdolności manualne
Wynik:
-optymalna
temperatura silnika podczas jazdy i szybkie nagrzewanie się autaMiałem chwilkę tekturę, ale teraz wyciągnąłem bo za ciepło jest
Jeździ w bagażniku, w razie "w" jest pod rękąMycie Tiktaka z kilogramów soli
-
Naprawa termostatu
Koszt:
-tektura o
wymiarach 24x34cm + chwila czasu i zdolności manualne
Wynik:
-optymalna
temperatura silnika podczas jazdy i szybkie nagrzewanie się autaTeż to przerabiałem, myślałem nawet by zaadaptować osłonkę-listwę plastikową znajdującą się po długiej stronie, lecz niestety nie pasowała. Z tego co wiem, wymiana termostatu na "cieplejszy" pomaga i nie trzeba bawić się w kartoniki...
-
Też to
przerabiałem, myślałem nawet by zaadaptować osłonkę-listwę plastikową znajdującą się
po długiej stronie, lecz niestety nie pasowała. Z tego co wiem, wymiana termostatu
na "cieplejszy" pomaga i nie trzeba bawić się w kartoniki...U mnie termostat jest cały czas otwarty(duży obieg non stop),wyszło to dopiero teraz zimową porą.Zasłonięcie 80% chłodnicy spełnia swoje zadanie za termostat.
Na razie nie mam czasu i zbytnio nie napawa pora roku do wymiany termostatu.Spuszczanie płynu "ustrojowego" i wymiana musi poczekać na cieplejsze dni.Dzisiaj zamontowałem czujnik temperatury reduktora
Foto jutro -
Wymiana cylinderka, prawy tył.
Szczęki przy okazji
Strzelił, w czasie hamowania przed skrzyżowaniem zero hamowania
Pomogło wbicie 2-ki przy 50km/h i lekki drifting na skręcie
W trakcie awarii nikt nie ucierpiał -
Wymiana spalonych żarówek podświetlenia suwaków nawiewu i popielniczki na zielone diody. Dzięki za wskazówki chris2233.
-
Montaż brzęczyka świateł by Leo
Drugi na dniach zamontuję -
Badanie techniczne. Diagnosta nie miał żadnych zastrzeżeń, nawet do hamulców Przez ostatnie lata przy tych badaniach w zimie zdarzało mi się, że na przeglądzie wychodził jakiś drobiazg z tylnymi hamulcami i konieczne było ich czyszczenie - tym razem wszystko ok. Spaliny czyściutkie, chyba katalizator mimo 160 tys. km jeszcze żyje