Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Całkiem dobrz Ci to
wyszło Ja mam w tym samym miejscu tyle że okrągłe i mogę Ci powiedzieć że
nie ma potrzeby martwić się o kamyki.Ja już mam te światła dość długo i jakoś szkła
w lampkach cały czas są jeszcze całe.
Ile kosztowały te
lampki ?Dzieki
Martwie sie o kamienie z tego wzgledu, ze np na kierunkowskazie mam kilka pekniec. Teraz trzeba trzymac jeszcze wiekszy dystans na drodze. No i zima trzeba bedzie bardziej uwazac. Za lampy dalem 200zl, oczywiscie homologowane. Kupowalem w sklepie elektronicznym w Lublinie.
Zostal mi tylko nawyk wlaczania swiatel po starcie i czasem w trakcie jazdy.. Ale juz powoli zaczynam sie przyzwyczajac do zmian.
-
Za lampy dalem 200zl, oczywiscie homologowane. Kupowalem w sklepie elektronicznym w
Lublinie.Cena spora Moje WESEMY kosztowały 50 zł.Tyle że Ty masz LED-y.
Zostal mi tylko
nawyk wlaczania swiatel po starcie i czasem w trakcie jazdy.. Ale juz
powoli zaczynam sie przyzwyczajac do zmian.Też tak miałem na początku.
Proponuję zamontować moduł AWS-1,(30 zł.) który wszystko za Ciebie zrobi. Włączy/wyłączy, nie zapomnisz wyłączać świateł(aku),ani ich włączyć(mandat).Warto ! -
Cena spora Moje
WESEMY kosztowały 50 zł.Tyle że Ty masz LED-y.No wlasnie chcialem maksymalnie odciazyc alternator i instlacje (zreszta juz niemloda). Po zakupie stwierdzilem, ze na alledrogo mozna kupic te same swiatla taniej Ale wolalem przed zakupem obejrzec i przymierzyc.
Też tak miałem na
początku.
Proponuję
zamontować moduł AWS-1,(30 zł.) który wszystko za Ciebie zrobi. Włączy/wyłączy, nie
zapomnisz wyłączać świateł(aku),ani ich włączyć(mandat).Warto !Myslalem kiedys o tym rozwiazaniu. Jednak teraz gdy mam swiatla do jazdy dziennej juz nie musze sie martwic o tym, zeby je wlaczyc, bo wlaczaja sie automatycznie.
-
bo wlaczaja sie automatycznie.
Właśnie to miałem na myśli
-
Dzisiaj coś podłubałem - skrócenie czasu trwania ssania, wreście nie wyje jakby miał zaraz odlecieć...
-
Brat kupił takie, może nawet tej firmy na alledrogo za 120zł. Co ciekawe inny kolega, też je kupił ale po jakimś czasie popsuły się uszczelki i lała sie woda do lamp.Sprzedawca kazal je odesłać do producenta nawet bez paragonu.Potem przyszły mu nowe ledy.150W mamy oszczędności i już nie ma problemów z niedoładowanym akusiem.
-
A tak to sie prezentuje:
Bardzo ładnie. Też pochwalam.
Potwierdzam słowa Larsa, nie ma jakiejś specjalnej tragedii z kamieniami. Chociaż nie wiem, jak będzie w przypadku osłony plastikowej (bo "szkło" jest u Ciebie z plastiku?). W moich lampach jest "szkło" ze szkła (w halogenach i dziennych) i nie miałem kłopotu, a lampy wiszą w tym miejscu już z 10 lat (p-mgielne).PS. Miecho, przedłuża się lakiernikowi robota z moim tikiem, więc spot się odwleka... Ale nie ucieknie. A strobo już przygotowany, dziś specjalnie zrobiłem piękne kabelki, coby prowizorką nie jechało, gdy się zobaczymy.
-
Bardzo ładnie. Też
pochwalam.
Potwierdzam słowa
Larsa, nie ma jakiejś specjalnej tragedii z kamieniami. Chociaż nie wiem, jak będzie
w przypadku osłony plastikowej (bo "szkło" jest u Ciebie z plastiku?)Niestety u mnie szklo jest raczej plastikowe, ze sie tak wyraze Mam nadzieje, ze dlugo wytrzyma
PS. Miecho,
przedłuża się lakiernikowi robota z moim tikiem, więc spot się odwleka... Ale nie
ucieknie. A strobo już przygotowany, dziś specjalnie zrobiłem piękne kabelki, coby
prowizorką nie jechało, gdy się zobaczymy.Moze sie przedluzac, oby tylko solidnie go zrobil Czekam z niecierpliwoscia na spota i nie ukrywam, ze w tym rowniez na tech-spota
-
No i Tikuś zawitał
w serwisie, ponieważ łożysko huczało od 20km/h w górę. Sam próbowałem piastę
ściągnąć ale bez skutku, zarówno ściągaczem jak i przecinakiem. Jutro chyba będzie
gotoweGdzie naprawiasz autko? Jakby co - mam pewien warsztat, gdzie bardzo lubią auta DU naprawiać
-
Gdzie naprawiasz
autko? Jakby co - mam pewien warsztat, gdzie bardzo lubią auta DU naprawiaćTaa i przy okazji kilka części "pożyczają"
-
Taa i przy okazji
kilka części "pożyczają"Nie ma tak źle - ten warsztat jest dość zaufany, bo auta naprawiają moi kumple
-
Oddałem do chrzanowa bo kumpel mi polecił i cały weekend bez auta bo się mechanicy rozchorowali i może będzie jutro. Lekko mówiąc się zdenerwowałem. Ale przy odbiorze auta powiem co o tym myślę
-
rozchorowali... pewnie popili... /żarcik
-
W tym dzisiejszym pięknym dniu w kochanym Tikusiu wymieniłem antenę na nową, podpiąłem głośnik bo się wsuwka złamała oraz wymontowanie tylnych lamp typu "Clear" i zastąpienie fabrycznymi, bo te będę polerować na wysoki połysk ponieważ są już matowe
-
Wymiana anteny, poprzednią urwałem.. ze złości montaż przerobionej anteny - radio gra
-
Przyznajcie się kto to zrobił i nie opisał tutaj ?? :-)
-
Jak już "ruda" mocno zaatakuje, to też mam zamiar dokonać takiej przeróbki. Oprócz praktyczności, to zarówno kilka kilo mniej do ciągnięcia
-
Dzisiaj tikulc dostal nowe sprezyny z tylu D&D Springs Poland
-
Wymiana klemy masowej (-), wymiana popękanego wężyka od odprowadzania par paliwa do gażnika.. teraz jest
-
Wymiana klamki od drzwi przednich pasażera. Pękł plastikowy okrągły zaczep który poruszał mechanizmem otwierania zamka. Koszt klamki 15 zł. Starą klamkę musiałem połamać kombinerkami i przeciąć kontówką stare śruby bo się obkręcały.