( Manual + Foto ) Czyszczenie reflektorów
-
Po sklejeniu sam sprawdzałem wszystkie ranty. Wygląda na to że masy jest wystarczająca dużo. Lampy są już zamocowane od ponad półtora dnia i jak na razie żadnych objawów jako że miały by gdzieś przepuszczać nie zauważyłem.
-
Po sklejeniu sam sprawdzałem wszystkie ranty. Wygląda na to że masy jest wystarczająca dużo. Lampy są już zamocowane od ponad półtora dnia i jak na razie żadnych objawów jako że miały by gdzieś przepuszczać nie zauważyłem.
Zapytałem się bo niestety trzeba uważać, wystarczy milimetrowa nieszczelność i reflektory będą parować oraz ponownie zacznie zbierać się cały syf.
-
Kleju jest wystarczająco do ponownego sklejenia lampy. W Daewoo chyba tego nie żałowali bo w nexi robiłem podobną czynność (tylko suszarką ) i wszystko gra
-
Zapytałem się bo niestety trzeba uważać, wystarczy milimetrowa nieszczelność i reflektory będą parować oraz ponownie zacznie zbierać się cały syf.
A może warto jeszcze dodatkowo uszczelnić to połączenie? Np. już po opisanym sklejeniu nałożyć jeszcze z zewnątrz jakieś paskudztwo? Tylko co? Zwykły silikon nie bardzo się będzie trzymał, gdy nie pozostanie ściśnięty...
-
Wystarczy ponownie w te wgłębienie na szkło reflektora dać sylikon montażowy lub najlepiej klej do szyb. Potem założyć szkło i przycisnąć mocno. Nie ma siły by powstała nieszczelność. Sam tak montowałem zmieniając szkło reflektora. Wewnątrz było czyściutko więc dziwię się skąd wziął się taki syf u kolegi piszącego ten wątek.
-
Zwykły silikon nie bardzo się będzie trzymał, gdy nie pozostanie ściśnięty...
Będzie , w maluchu, gdzie niema żadnych blaszek ściskających, trzymało bez problemów.
-
To ja dodam, że jeśli ktoś na kloszu nie ma oznaczenia 104-0193 KOREA (RH lub LH w zalezności od strony) to niech od razu zaopatrzy się w silikon. Jest duże prawdopodobieństwo iż jest tam klejone silikonem, który owszem, na ciepło pozwoli oddzielić klosz od reszty. ale odwrotnie już nie zadziała.
-
Witam po dość długiej nie obecności, manual świetnie zrobiony krok po kroku, ale jak takie coś zrobić jak ktoś ma tak jak ja Tico DX gdzie klosze lamp nie są szklane tylko plastikowe i nie są dzielone na reflektor i lampę postojową tylko są całe? Zastanawiam się czy po włożeniu do piekarnika tzw. szkło lampy się nie roztopi czy coś w tym stylu? a małe czyszczenie przydałoby się...
POZDRAWIAM
UQASH -
Klosze od toyoty camry, które też są na zdjęciach są całe plastikowe.
-
Aha no to fajno czyli nie powinno być problemów że mi klosz się roztopi, wolną chwilką zrobię małe czyszczenie...