Przekładnia kierownicza-tuleja
-
Użytkownik archiwalnynapisał 22 lis 2007, 15:02 ostatnio edytowany przez abc 11 sie 2016, 18:23
Witajcie!
Jestem w trakcie wymiany tulei zębatki przekładni kierowniczej i końcówek.
Proszę w związku z tym o podpowiedzi:-w jaki sposób wyjąć tuleję z obudowy ( po rozkręceniu drążka z przekładnią) jeżeli w środku znajduje się zębatka?
- czym nasmarować część zębatki, która przesuwa się wewnątrz tulei,wydaje mi się że obecnie znajduje się tam wazelina techniczna lub coś podobnego ,czy to możliwe?
-
Użytkownik archiwalnynapisał 22 lis 2007, 15:31 ostatnio edytowany przez jacek_pawlak 11 sie 2016, 18:23
-w jaki sposób wyjąć tuleję z obudowy ( po rozkręceniu drążka z przekładnią) jeżeli w środku
znajduje się zębatka?Witam!
Na razie nie podpowiem Ci jak wyjąć tę tulejkę, a jedynie powiem jak robią w serwisach (ASO). Mianowicie, nabijają nową tuleję na starą (jest tam dużo miejsca i mieszczą się obie). -
Użytkownik archiwalnynapisał 22 lis 2007, 20:43 ostatnio edytowany przez Figaro 11 sie 2016, 18:23
Witam!
Na razie nie podpowiem Ci jak wyjąć tę tulejkę, a jedynie powiem jak robią w serwisach (ASO).
Mianowicie, nabijają nową tuleję na starą (jest tam dużo miejsca i mieszczą się obie).U mnie ojciec tak samo zrobił i na pewnych nierównościach stuki zniknęły, natomiast i tak mam do wymiany jeszcze tuleję kolumny kierowniczej.
-
Użytkownik archiwalnynapisał 23 lis 2007, 15:52 ostatnio edytowany przez abc 11 sie 2016, 18:23
Witam!
Mianowicie, nabijają nową tuleję na starą (jest tam dużo miejsca i mieszczą się obie).Dziękuję za podpowiedź!
Osobiście miałem podobny pomysł.
Jeżeli nic innego nie wymyślę to tak zrobię, skoro robi tak ASO.Może jeszcze ktoś mi powie czym zabezpieczony jest przed rozkręceniem gwint łączący drążek kierowniczy z zębatką- czy to jest jakiegoś rodzaju klej?