SPOTY - 4 czerwca 2023 r.
-
Swój wyjazd niestety muszę odłożyć. Padła pralka i będą koszty. Oczywiście naprawiam sam.
Zobaczcie z czym walczę:
-
Same łożyska? To niewielkie koszty, jeśli wymieniasz sam.
Jaka pralka? Bęben plastikowy? -
Mam nadzieje ze tylko to. Zbiornik bo chyba o to pytasz z plastiku. Beben metalowy. Pralka Beko. Naprawiam sam.
-
Tfu, oczywiście chodziło mi o zbiornik, nie o bęben.
Nie masz się co obawiać. Rozmontuj tylko delikatnie i będzie OK. Łożyska polecam polskie, z FŁT Kraśnik.Czyli co - nie jedziesz w niedzielę?
-
Zrób pralkę w sobotę, a w niedzielę odpocznij od żony i pralki z nami
-
Czyli co - nie
jedziesz w niedzielę?Przepraszam ale nie dam rady. Może następnym razem.
Pralka czeka na wypłatę którą wezmę w poniedziałek i kupię to co trzeba.
-
Ja przyjadę. Mogę się spóźnić i przyjechać parę minut po jedenastej - wczoraj poproszono mnie o załatwienie pewnej sprawy na Czechowie - w razie czego będziemy w kontakcie telefonicznym, Miecho.
To co, tradycyjnie na parkingu pod chmurką przy Olimpie, a potem pojedziemy na piętrowy?A co z pomysłodawczynią spota?
-
Napiszcie jak było i jaka frekwencja.
-
Było jedwabiście i ciekawie.
Byli: Slavo (przyjechał z Rzeszowa, nie bacząc na nic - coś tak czułem, że będzie, choć się nie zapowiadał - na jego obecność zawsze można liczyć ), Miecho, Keszakul, jego brat i ja.
Zrobiliśmy furorę na parkingu galerii - było w sumie pięć "żelazek". Trochę statystyki:- dwa srebrne, dwa czerwone i jeden fioletowy;
- wszystkie z LPG na pokładzie ;
- jeden z zamontowaną klimatyzacją, dwa przygotowane do montażu (mogliśmy obejrzeć komplet części);
- trzy autkach na gumach 13-stkach, dwa na standardowych;
- zjedzone trzy pizze, wypite cztery kawy.
Spot trwał 7 godzin , pogadaliśmy sporo, obejrzeliśmy auta, wymieniliśmy się mnóstwem informacji. Tematy zarezerwowane dla uczestników spotu. Zdaje się, że będziemy mieli na forum nowego kolegę.
Zdjęcia będą, gdy Slavo dojedzie do domu (ma w końcu ok. 170 km - ja już w domu, on jest pewnie w połowie drogi).
To chyba tyle.
Miecho - przypatrzyłem się: umówione miejsce kolejnego spota znajduje się tuż za wylotem z Woli P. w kierunku na Warszawę - czyli znów będziesz miał najbliżej.
-
Gratuluję dobrego spota, tez mnie korciło żeby do Was dołączyć, ale musiałem być dziś w pracy.
- jeden z
zamontowaną klimatyzacją, dwa przygotowane do montażu (mogliśmy obejrzeć komplet
części);
Hmmm. Ze spisu uczestników przypuszczałem, że dwa z klimą - kto się jej pozbył, a kto montuje?
- jeden z
-
Dotarłem i ja o 21:45
Zatankowałem bolid i wyszło 5,7 LPG na "setkę
Fotorelacja: -
Miecho -
przypatrzyłem się: umówione miejsce kolejnego spota znajduje się tuż za wylotem z
Woli P. w kierunku na Warszawę - czyli znów będziesz miał najbliżej.Hehe, jestem jak najbardziej za
A następnego z kolei spota można by zorganizować w Rzeszowie
Pomysł Keszakula ze spotem wakacyjnym w Bieszczadach też uważam za dobry
-
Potwierdzam, spot bardzo, bardzo udany Podziękowania dla wszystkich uczestników - było, jak napisał leo "jedwabiście" Proponuję utrzymac tendencję wzrostową drodzy Panowie i w niedalekiej przyszłości organizowac ten kolejny już w umówionym miejscu spocik. Spróbujmy przywrócic blask dawnych zlotów! pacior18, drzonca, Jaco i reszta ticowych fanów - zapraszamy! Im nas więcej tym lepiej
Spieszę wyjaśnic o co chodzi w tych Tikach "z klimą". Otóż:
- ten z zamontowaną to oczywiście fioletowy Miecha, który ożywił klimę jako pierwszy
- pozostałe dwa przygotowane do montażu to mój srebrny (montuję już klimę drugi rok ) i czerwony mojego brata.
Pisałem w temacie klimy z Rumunii, że wiele się u mnie pozmieniało w tym temacie i udało mi się zgromadzic drugi komplet części do klimy - tym razem fabrycznie nowych i przystosowanych pod "nowy" (już niestety nie) czynnik R134A
Tak, że u mnie instalacja jest już w zasadzie gotowa do montażu - jutro odbieram osuszacz(od Opla Frontery A), chyba w końcu pasujący!
W drugiej brak skraplacza (stary dziurawy) i osuszacza. Reszta szczęśliwie jest (instalacja używana z demontażu)
Innymi słowy działamy, działamy - w krótce na pewno liczba klimatyzowanych Tico wzrośnie do dwóch, a może i trzech
-
No, to widzę, że wszyscy szczęśliwie w domu.
Najmłodszy może się też logować. -
No to najmłodszy się zalogował
Witam wszystkich Niedługo pouzupełniam profil
Aha, żeby nie robić offtopu, na kolejny spot również się pisze
-
Trzymamy Cię za słowo!
Zajrzyj do wątku "Jesteś tu Nowy..." - skrobnij słów parę. I zaglądaj często na Zlosnika, nie tylko na nasz kącik - serdecznie zapraszamy. -
Poza tym co dwóch na forum to nie jeden!
Witaj na Złośniku Brat i powodzenia z Tikiem - weteranem
-
Widzę że było super.
Może pogoda nie była za cudna ale chyba tam nie padało.
-
Widzę że było
super.Ano
Może pogoda nie
była za cudna ale chyba tam nie padało.Padało, ale staliśmy na parkingu piętrowym, więc można było się schować
-
no i jak zwykle ominął mnie spot ja byłam przygotowana na 17-18 maja i nawet na forum nie zaglądałam ale cieszę się że udało się wam spotkać
do następnego