Nieszczęsne OC...Gdzie najtaniej?
-
Witam...
Zmienilo sie coś od kwietnia...?? Mam 23 lata, prawko 3 lata i zero
znieżek. Ewentualnie mialbym kontynuacje ubezpieczenia w HDI,
ale jak splacalem druga rate OC poprzedniego wlasciciela to
poinformowano mnie, ze i tak zaplace cos okolo 600pln. Pewnie
wszedzie jest tak samo?, a szkoda. Auto mam na siebie, bo tak
jest wygodniej, ale w tym przypadku nie taniej.
I rozumiem, ze podatek Religi wchodzi 1 Października...? mam
przedluzyc umowe pod koniec wlasnie tego miesiaca, jak mam
placic duzo drozej za te kilkanascie dni to lepiej umowe
podpisac wczesniej.
Jakies propozycje co do ubezpieczyciela...?W Krakownie w poniedziałek zapłaciłem 192 zł OC w HDI 60% +5% zakontynuacje +10% jednorazowa wpłata. Stawka podstawowa 560 zł.
Nie wiem jaka stawka podstawowa jest w Białymstoku i jakie będziesz miał zwyżki za wiek itp. Podatek Religi został już wprowadzony przez niektórych ubezpieczycieli. -
W Krakownie w poniedziałek zapłaciłem 192 zł OC w HDI 60% +5% zakontynuacje +10% jednorazowa
wpłata. Stawka podstawowa 560 zł.
Nie wiem jaka stawka podstawowa jest w Białymstoku i jakie będziesz miał zwyżki za wiek itp.
Podatek Religi został już wprowadzony przez niektórych ubezpieczycieli.Faktycznie ten chory wymysł Religi nie spowoduje podwyżek raczej w PZU bo dziś się pytałem i na razie stawki nie wzrosną. Może od nowego roku. Ja płace za OC 181zł w PZU.Dawniej uważałem że to droga firma ale gdzieś teraz z porównaniu nawet z Link4, Axa itp jest tanio. O ile wiem to nie drogo OC dla kierowców nowych bez zniżek daje Cigna. Ale pewnie gdzie indziej może być inaczej. po prostu najlepiej iść i popytać się w różnych firmach bo różnice są spore.