JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Witam wszystkich Użytkowników Tico byłych i obecnych.
Posiadaczem Tico jestem od półtora roku (niestety nie właścicielem - długo by tłumaczyć). Rocznik '96, a samochód niezawodny. Nie miałem z nim większych problemów (jedynie linka spadła z pedału sprzęgła, rozładował się akumulator, itp.). Niestety jakiś czas temu samochód postanowił zaparkować w rowie lądując tyłem na drzewie. Szczęśliwie oprócz całkiem wgniecionego zderzaka i lekko wgniecionej klapy nic więcej się nie stało. Mam nadzieję że po wymianie uszkodzonych części pochodzi drugie tyle.
Pozdrawiam.
-
Witam, miesiąc temu zakupiłem białe Tico 97` 150 000 km.
Troszkę pogrzebałem założyłem gaz i powoli zaczynam przygodę z tym autem, forum bardzo pomocne fajnie ,że jest taki kącik.
Nie zawsze mam czas na siedzenie przy komputerze ale trochę tu zaglądam.
Pozdrawiam forumowiczów
Tomek -
Witam, miesiąc temu
zakupiłem białe Tico 97` 150 000 km.
Troszkę pogrzebałem
założyłem gaz i powoli zaczynam przygodę z tym autem, forum bardzo pomocne
fajnie ,że jest taki kącik.
Nie zawsze mam czas
na siedzenie przy komputerze ale trochę tu zaglądam.
Pozdrawiam
forumowiczów
TomekWitamy Oby się sprawował jak najlepiej
Skąd jesteś?
-
Przepraszam uzupełniłem profil
Mieszkam w Radzyminie kręcę się w okolicach Warszawy.
Tico SX -
Witam wszystkich, Mam na Imię Kuba jestem z Czeladzi (okolice sosnowca).
Jestem posiadaczem Bordowego Tico SX 97r. otrzymanego 4 lata temu w spadku po Ojcu
który był jego pierwszym właścicielem więc dokładnie znam historię autka.
Jestem zadowolony z mojego tikusia i lubię w nim dłubać dlatego większość napraw przeprowadzam sam.
Ale jak wiadomo czasem nie wystarcza wiedza książkowa i potrzebne jest wsparcie kogoś bardziej doświadczonego. -
Witamy
-
Hej!
-
Witam Złośników.
Dnia 21 maja zarejestrowałem się na forum, ale śledze je od około 2 tygodni. Mam na Imię Przemek i miszkam w Inowrocławiu. Jestem w posiadaniu od okolo 2 miesięcy Tico 99rok 0,8 KAT Zielony +LPG, przebieg 122kkm.
Pozdrawiam -
Witamy.
To Twoje pierwsze auto? -
Tak moje pierwsze i juz mam problem : (
-
Witam wszystkich:)
Nazywam się Kuba. Mieszkam w okolicach Zamościa
Możliwe,że niektórzy mnie kojarzą z DU Forum (miedziany ticol, ten sam nick) -
Witam wszystkich:)
Nazywam się Kuba.
Mieszkam w okolicach ZamościaWitamy, witamy
Możliwe,że
niektórzy mnie kojarzą z DU Forum (miedziany ticol, ten sam nick)Niektórzy kojarzą, inni znają Napisz coś więcej o swoim tikaczu
-
Hmm Dobra, napiszę
Rocznik 99 Wersja po lifcie ale standardowa (zegarek malowane zderzaki i tyle chyba)
Jest to mój trzeci ticol i piąty z kolei w rodzinie
Staram się go trochę ulepszyć aby wywyższał się na tle innych egzemplarzyFelgi
Lato r13 5,5j et38 opona 145/70 (Nie trą)
Zima (czasem też lato) odnowione seryjne r12
Wnętrze (prawie skończone)
Tapicerka fotele DX czarna deska itd itp więcej na fotosach
Audio
Sony cdx-gt200s 4x50w
Głośniki tył sony xplod 45w rms
głośniki przód 10cm sony xplod 35w rms
Tuba sony xplod 250w rms (800w) pod wzmacniaczem sony xplod 444 444w
Mechanicznie kolektor wydechowy z DX + tłumik środkowy dx orginalny przelot. (brak też kata) Niebawem bedzie mugen na tyle.
Zmodyfikowany lekko gaźnik.
Maska z laminatu Niebawem polakieruje w kolor.
I pare drobnych rzeczy
Ogólnie silnik jeszcze przede mną tak jak zawieszenie. Jest jeszcze z milion innych nie seryjnych rzeczy o których w momencie pisania tego postu zapomniałem
Fotosy (jednej fotki nie wyświetla normalnie trzeba kliknąć w link pomiędzy fotkami ) -
Również Ciebie witam ; P
Jedno pytanie co do felg, seryjnie w tico sa szpilki w bębnach i tarczach i koło mocuję sie na nakretki. Czy jak ty zmieniałes na alusy to wymieniałes bebny i tarcze z mocowaniem kół na szpilki czy te stare szpilki na nakretki wykręciłeś o ile da rade??
Właśnie ostatnimi dniami rozważam nad kupnem alusów do tik taka i nie wiem co zrobic z tymi szpilkami.
-
Szpilki i nakrętki mam seryjne (w kole od kierowcy dwie są nawet przekręcone :D) Szukam dłuższych szpilek na chwile obecną bo szpilki wchodzą na 1/2 długości nakrętki.
-
Witam ciepło.
Pytanko: skąd / jak wytrzasnąłeś machę z laminatu? -
Witam ciepło.
Pytanko: skąd / jak
wytrzasnąłeś machę z laminatu?jest od jakiegoś czasu gościu na alledrogo, który taką maskę wykonuje. Też się do takiej przymierzam
-
Witam, posiadam tico od miesiąca 96r. biały z gazownią, auto kupiłem na dojazdy do pracy 70km, świetnie się sprawdza, posiada największą zaletę która przebija wszystkie auta w tej cenie/klasie (spalanie )
Mieszkam niedaleko kalwarii Pacławskiej woj. podkarpackie.
pozdro -
Witam, posiadam
tico od miesiąca 96r. biały z gazownią, auto kupiłem na dojazdy do pracy 70km,
świetnie się sprawdza, posiada największą zaletę która przebija wszystkie auta w tej
cenie/klasie (spalanie )
Mieszkam niedaleko
kalwarii Pacławskiej woj. podkarpackie.
pozdroWitamy, witamy Grupa podkarpacka nam się umacnia
-
Powitać.