[moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.
-
@BPX33 chciałem zrobić na przełączniku do lusterek to nie chciałeś :p - z tego co pamiętam, to da się.
-
Panowie w nadchodzący czwartek jadę po części do swojego swifta. Chce ktoś coś? Jak już będę na miejscu to mogę od razu zdemontować i później ewentualnie wysłać. Zdjęcia później wrzucę na dysk google i tu podeślę.
Są 3 swifty do rozebrania: 2x3d i jeden 4d. Ja biorę drzwi z zielonego i parę części z białego.
https://drive.google.com/drive/folders/1XQff6Q_RpW23K_EKJiOgh01ISbiMvaoC
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
@BPX33 chciałem zrobić na przełączniku do lusterek to nie chciałeś :p - z tego co pamiętam, to da się.
No nie po to kupiłem nowe boczki z przełącznikami, żeby opuszczać szyby przełącznikiem od lusterek... XD
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
Są 3 swifty do rozebrania: 2x3d i jeden 4d. Ja biorę drzwi z zielonego i parę części z białego.
Mnie interesowałaby taka kierownica jak w zielonym, ale po zdjęciach wygląda, że jest w gorszym stanie jak moja (?).
A tak to od dawna szukam jak ja to nazwałem "przytrzymywaczy" tylnej półki, które montowane są w klapie na spinki i są całe (ja mam obie złamane). Postaram się jutro zrobić fotkę o co mi chodzi. -
@WarningDeadPL potrzebuję tylnej kanapy do sedana, ale nie jestem w stanie sprawdzić czy pasuje taka od 5d. Jeżeli będzie za jakieś grosze, to poproszę. Ze zdjęć wynika, że stoi tam 3d ze wspomaganiem i klimą, ale silnik wyjęty to i sprężarka klimy zniknęła. A i ma dokładki GTI.
-
Ze zdjęć wynika, że stoi tam 3d ze wspomaganiem i klimą,
Silnik z zielonego 3d jest jeszcze to i sprężarka powinna być. W szarym silnik leży w bagażniku i też mi się wydaje że sprężarka tam jest tylko ona może być w średnim stanie
Ile to "za grosze" w tym wypadku?
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
"przytrzymywaczy" tylnej półki
Wiem o co chodzi bo sam chcę jeden zgarnąć bo też u mnie ułamany. Wezmę więcej jak będą.
-
chciałem zrobić na przełączniku do lusterek to nie chciałeś :p
Ja mam plan żeby zostawić "gołe" boczki z GL i zamontować przyciski tak jak są w 4d czyli za ręcznym.
-
@WarningDeadPL zrobiłem przymiarki i o ile pasuje kanapa, to oparcie ma gdzie indziej miejsce na blokadę. 5d ma nisko jak 3d, więc nie chcę nic, sedan ma je wyżej.
-
Wiem o co chodzi bo sam chcę jeden zgarnąć bo też u mnie ułamany. Wezmę więcej jak będą.
Zapomniałem zrobić zdjęcie, ale skoro piszesz że wiesz o co chodzi to chyba nie muszę ;)
-
więc nie chcę nic,
ok. Do czwartku (wtedy jadę) jeszcze chwila więc jak co to pisać.
wiesz o co chodzi
Ciekawe w jaki sposób się one tak łamią bo druga już za moich czasów różne wygibasy robiła i nic jej nie jest.
-
Ciekawe w jaki sposób się one tak łamią bo druga już za moich czasów różne wygibasy robiła i nic jej nie jest.
U mnie jednej nie było już jak kupowałem auto w 2009 roku (albo nie zauważyłem kiedy się ułamała).
Druga pękła mi jakieś ze 2 lata temu w momencie kiedy rzeczy w bagażniku wystawały ponad wysokość bocznych półek i zamykająca się klapa oparła się na półce, a pierwszym miejscem styku był właśnie ten przytrzymywacz, który przyjął całą masę klapy (nie było szans, żeby się nie złamał). ;)
A pękają po prostu ze starości moim zdaniem, bo od słońca ten plastik robi się strasznie kruchy. -
Montował ktoś klimatyzację do swifta? Mam okazję wymontować sprawną z innego swifta tylko co potrzebne?
Parownik, sprężarka, skraplacz, rurki wiadomo ale jakieś termometry czy coś żebym nie zapomniał wziąć. -
ale jakieś termometry czy coś żebym nie zapomniał wziąć.
Panel sterowania klimatyzacji i wiązki.
-
Montował ktoś klimatyzację do swifta?
Liczysz się z tym, że jak to ktoś kiedyś napisał na starym forum Swift 1.0 z klimatyzacją przestaje jechać?
-
Liczysz się z tym, że jak to ktoś kiedyś napisał na starym forum Swift 1.0 z klimatyzacją przestaje jechać?
Zazdrość przez ciebie przemawia Panie kolego.
(żart)
A tak serio to tak liczę się z tym ale i tak jadę po części z tego swifta a jak gość chce za całą klimatyzację 150zł to według mnie żal nie brać. No i będzie się można śmiać "przekierować całą energię z systemów podtrzymywania życia do głównych silników!!!" -
@BPX33 no tak, bo przeca Swift to demon prędkości i ten przepotężny moment obrotowy wyciągnie z każdej opresji, więc nie można go blokować byle klimą :)
@WarningDeadPL targaj wszystko co się da. Rurki, sprężarkę, całą wiązkę silnika, przycisk klimy, nagrzewnica chyba jest inna, skraplacz i osuszacz to i tak nowy musisz kupić ale można wziąć stare na wzór. Rwij z dawcy wszystko co się zmieści do auta a potem się będziesz zastanawiał. -
Zazdrość przez ciebie przemawia Panie kolego.
(żart)
Jakbym chciał mieć klimę w Swifcie to miałbym już ją od wielu lat ;)
Jedyne czego nie mam, a mogłoby być to:
- Centralny zamek
- Podgrzewane fotele
- Klimatyzacja
Żadnej z tych rzeczy nie potrzebuję, więc nigdy one nie trafią do mojego auta :)
-
@BPX33 no tak, bo przeca Swift to demon prędkości i ten przepotężny moment obrotowy wyciągnie z każdej opresji, więc nie można go blokować byle klimą :)
W Swifcie 1.0 ubytek nawet 1 KM da się odczuć, więc nie pisz, że jak zabierzesz mu 10 KM (przy optymistycznym wariancie) to nie będzie różnicy :P
To nie V6 czy V8 gdzie czy masz 350 KM czy 400 KM to idzie tak samo :D -
targaj wszystko co się da
Taki mam plan tylko głupio by było jakbym wziął wszystko i więcej oprócz tej jednej rzeczy akurat.
Żadnej z tych rzeczy nie potrzebuję, więc nigdy one nie trafią do mojego auta :)
Bez wielu rzeczy da się przeżyć ale ja jak mam okazję to chcę jak najlepiej ją wykorzystać i to szczególnie tak że patrząc że 150zł za wszystkie części do klimy to nie jest jakiś wielki koszt i zdemontuję to sobie sam. Jak już robię 650km po części to biorę ile się da.
W Swifcie 1.0 ubytek nawet 1 KM da się odczuć,
Jakbym się tak zastanawiał to nie miałbym też 14' i szerszych opon bo to też zwiększa opory. I tu zawsze jest coś za coś. Jako iż swift to moje jedyne auto to chętnie przygarnę udogodnienia a czy je będę używać czy nie to inna rzecz. Jak już robię 650km po części to biorę ile się da.
No i wezmę sobie też linkę do bagażnika...