Działanie w praktyce środka Noxudol 700
-
Parę miesięcy temu chciałem z czystej ciekawości sprawdzić działanie środka Noxudol 700.
27 listopada 2022r oczyściłem kilka miejsc z rdzy na progu, odtłuściłem powierzchnię i spryskałem gołą oczyszczoną blachę środkiem do konserwacji, zostawiając to na całą zimę.
Po oczyszczeniu i potraktowaniu środkiem wyglądało to tak:Tico jeździło przez całą zimę parkowane pod chmurką (jeżdżę każdego dnia do pracy pokonując codziennie 50km) .
Dzisiaj przypomniałem sobie i tym progu (przy okazji mycia samochodu) i zrobiłem zdjęcia tych miejsc
Niech każdy wyciągnie sobie wnioski :)
-
A to nie jest preparat do profili zamkniętych?
-
@BPX33 napisał w Działanie w praktyce środka Noxudol 700:
A to nie jest preparat do profili zamkniętych?
Tak, jest to środek do konserwacji profili zamkniętych :)
"Noxudol 700 – bezzapachowy preparat do zabezpieczenia antykorozyjnego profili zamkniętych w samochodach oraz części składowych maszyn i silników. Po zaschnięciu tworzy miękką powłokę, która nie przepuszcza soli i wilgoci, co zapobiega powstawaniu nowych ognisk korozyjnych"
-
W sumie to ja nie wiem. Czy ja widzę korozję czy bród który zalepił małe wżery..., jak na moje to słabo.
-
@likaon napisał w Działanie w praktyce środka Noxudol 700:
W sumie to ja nie wiem. Czy ja widzę korozję czy bród który zalepił małe wżery..., jak na moje to słabo.
Nie czyściłem dokładnie bo musiałbym już coś z tym robić a obecnie czas mam bardzo ograniczony.
Na progu zebrał się brud - nie wycierałem tego od zimy :P
Jak będę coś z tym robił to przemyję odtłuszczaczem i pokażę zdjęcia po odtłuszczeniu -