Coś się chyba ostro zrypało?
-
No w sumie po mieście nie lata się 90+ :)
-
@likaon napisał w Coś się chyba ostro zrypało?:
No w sumie po mieście nie lata się 90+ :)
Ale jak jechałem 150 km/h to nic się nie działo... XD
-
Drugi warsztat. Umówiony jestem na poniedziałek, ale po rozmowie i opisie sytuacji stawia na półoś i wyrobione/wyrabiające się zębatki wchodzące w silnik, które dają właśnie takie objawy przy opisanych prędkościach (80, 90, 100 km/h). Kurde, ceny półosi zabijają, a same przeguby wewnętrzne też drogie w ciul... :/
-
@BPX33 200-250zł na szybko patrząc na necie, to chyba aż takiej tragedii nie ma ;)
-
@Gooral napisał w Coś się chyba ostro zrypało?:
@BPX33 200-250zł na szybko patrząc na necie, to chyba aż takiej tragedii nie ma ;)
Półosie czy przeguby? Półosie w IC to min. 600 zł/szt., a przegubów wewnętrznych nie ma w ogóle. Są za to w Polcarze. Cena: 600 zł/szt.
P.S. Pytanie do bardziej obeznanych ode mnie (@likaon @pacior ). Czy przeguby wewnętrzne były we wszystkich wersjach silnikowych takie same czy do 1.0 to tylko od 1.0?
-
@BPX33 A to nie takie coś: https://allegro.pl/oferta/przegub-wewnetrzny-suzuki-swift-ii-1-0-1-3-1989-9003136423 ?
-
@BPX33 mnie to nie pytaj. Ja półosie zmieniłem wraz ze zmianą silnika, bo różniły się długością.
-
@Szarik napisał w Coś się chyba ostro zrypało?:
@BPX33 A to nie takie coś: https://allegro.pl/oferta/przegub-wewnetrzny-suzuki-swift-ii-1-0-1-3-1989-9003136423 ?
Nie mam pojęcia. Wolałbym, żeby to serwis zamówił części, bo jak nie będą pasować to oni będą się bawić ze zwrotem...
@likaon napisał w Coś się chyba ostro zrypało?:
@BPX33 mnie to nie pytaj. Ja półosie zmieniłem wraz ze zmianą silnika, bo różniły się długością.
Nie no półosie na bank nie będą pasować od 1.3 ani 1.6, ale ja mówię o samych przegubach wewnętrznych. ;)
-
@BPX33 napisał w Coś się chyba ostro zrypało?:
Półosie czy przeguby? Półosie w IC to min. 600 zł/szt., a przegubów wewnętrznych nie ma w ogóle. Są za to w Polcarze. Cena: 600 zł/szt.
-
-
Wracając do tematu. Półosi jednak na razie nie zmieniam, bo w poniedziałek koła przednie zostały ponownie wyważone. Różnice były rzędu 25 g (prawe koło) i 15 g (lewe koło), więc bardzo małe, ale o dziwo jak jechałem do pracy we wtorek i środę to nic się nie działo...
Po wyważaniu w warsztacie sądzili, że to zbyt małe niedowagi (ja też tak sądziłem) i że szarpanie na 99% się pojawi ponownie. Na razie do tej "naprawy" podchodzę z dużym dystansem, bo jakoś mało realne wydaje mi się tak potężne bicie z tak niewielkiego niewyważenia. -
-
@BPX33 coś mi się przypomniało. Skrzynie 1.0 i 1.3 były zamienne więc wnioskuję że wewnętrzne przeguby też są. Samych półosi do 1.0 i 1.3 są ze 3 rodzaje, bo dochodzi GTI z innymi piastami.