Woda na podłodze przy lewym progu
-
Zakleiłem szeroką taśmą przezroczystą dziurę w folii zabezpieczającej, zrobiłem 30 min wodny test i jest sucho w kanałku uszczelki otworu drzwi a więc tym bardziej na podłodze.
Najchętniej kupiłbym taką gotową dociętą folię ale teraz jest praktycznie nie zdobycia. Będę raczej musiał ją dociąć samodzielnie z kawałka foli ogrodniczej.
Drugi problem skąd wziąć to lepiszcze, którym folia jest fabrycznie przyklejona do drzwi. Co to jest za środek?
Na marginesie woda gromadząca się na dole między folią a drzwiami odprowadzana jest 3 prostokątnymi otworami. Na zdjęciu jeden z nich z przodu drzwi. -
@ryszard napisał w Woda na podłodze przy lewym progu:
Drugi problem skąd wziąć to lepiszcze, którym folia jest fabrycznie przyklejona do drzwi. Co to jest za środek?
@ryszard ta folia jest wklejona najprawdopodobniej na taśmę butylową. Kupisz to w budowlanym albo na allegro 😉
-
@Gooral
Dzięki za naprowadzenie na właściwy trop jeżeli chodzi o butyl. Wobec tego, że masa klejąca musi być nałożona na konturze krzywoliniowym foli to wydaje mi się, że taśma z prostokątnym paskiem butylu nie bardzo się nadaje do tego celu. Lepsza będzie masa butylowa w tubie do wyciskania pistoletem. Najlepszy byłby wałek butylu (stały okrągły przekrój - wygodny przy przyklejaniu do krzywoliniowego zarysu foli).