Seat Leon 2008 1.9 TDI
-
Może ktoś ma ochotę ?
-
Ja nie reflektuję ;-) . Chociaż ładny, czarny... Ale klient chyba będzie negocjował...
-
Ja też nie. Wolę swoje Polo. Dość sporo chce ale to nie moja sprawa.
-
Nie wiem kto da tyle w dzisiejszych czasach za diesla i to tylko 105 KM... Jak dla mnie cena przegięta co najmniej o 5k.
Z Niemcowni ściągnie się pewnie takiego samego za połowę tej ceny.
-
Kwestia negocjacji. :-)
-
jeśli mogę się wtrącić, ceny samochodów poszybowały do góry strasznie, tu nie chodzi tylko o tą sztukę konkretną, chodzi o cały rynek samochodów nowych i używanych, segmenty się poprzesuwały w górę, ceny napraw mechanicznych i blacharskich wywindowały do księżyca.
Dla przykładu nowe audi a4 najsłabszy golas 137 700 PLN
używane 10 letnie audi a4 najtańsze to 26 000 PLN a najdroższe 56 499 PLN -
@smisnykolo napisał w Seat Leon 2008 1.9 TDI:
...ceny napraw mechanicznych i blacharskich wywindowały do księżyca...
Myślę, że ceny napraw blacharskich w końcu osiągnęły normalny poziom(albo nawet i jeszcze nie). Żeby przygotować jeden element do malowania na prawdę trzeba się narobić, a ludzie myślą, że to 5 minut. Do tego, rzadko kiedy robi się tylko jeden element. Zawsze trzeba sąsiedni element jeszcze "przekurzyć" żeby nie było różnicy odcieni. Do tego dobrych blacharzy/lakierników jest jak na lekarstwo (pewnie jak w nie jednej branży obecnie) więc w końcu mogą zarabiać godne pieniądze. Tylko, żeby jeszcze towarzystwa ubezpieczeniowe to zaczęły brać pod uwagę przy wypłacie odszkodowań...
-
@smisnykolo napisał w Seat Leon 2008 1.9 TDI:
jeśli mogę się wtrącić, ceny samochodów poszybowały do góry strasznie,
Na pewno nie diesle z Niemiec, bo oni sprzedają je teraz na potęgę, bo niedługo do żadnego dużego miasta nimi nie wjadą...