Aktualizacje NodeBB
-
Powoli się przyzwyczajam ☺️
-
Kolejny upgrade: 1.18.4
Tym razem są też łatki dość poważnych luk bezpieczeństwa, które prawdopodobnie nie zostały wykorzystane na naszym forum.
-
-
-
-
@esen napisał w Aktualizacje NodeBB:
@esen I cyk, 3.1.6 aktualizacja już u nas
I już znalazłem błąd. Agentslug.com powiadamia mnie że strona nie działa i faktycznie jest błąd. Gdy user jest niezalogowany i zdaje się jest botem, to nodebb przekierowuje na podstronę z monitem ze trzeba potwierdzić email. Wyłączyłem opcje wymuszenia potwierdzenia maila co to naprawia tymczasowo.
A jaki ze chcemy mieć userow z potwierdzonymi mailami (anty spam) to wyłączyłem tymczasowo rejestracje.
To poważny błąd (wpływa na indeks Google) wiec pewnie szybko naprawią.
https://community.nodebb.org/topic/17286/google-crawl-error-after-site-migration/16?lang=pl
-
@esen swoją drogą, tu możecie przeglądać status forum
https://hello.agentslug.com/share/uptimeTest/225/e72026b5428befb9731c0cf08920acb9
-
-
Jeszcze do wczoraj dość płynnie forum mi działało w telefonie. Dziś jakoś wolno się wczytuje. Internet na innych stronach działa płynnie.
Poczekam może coś się ustabilizuje. Na kompie jest OK. -
@Jaco napisał w Aktualizacje NodeBB:
Jeszcze do wczoraj dość płynnie forum mi działało w telefonie. Dziś jakoś wolno się wczytuje. Internet na innych stronach działa płynnie.
Poczekam może coś się ustabilizuje. Na kompie jest OK.I jak? lepiej coś?
-
@leo napisał w Aktualizacje NodeBB:
@esen No, faktycznie, zmiany są duże... Potestujemy.
Oby tylko ten błąd został szybko naprawiony.błąd naprawiony, u nas forum też zaktualizowane. Włączyłem na nowo rejestracje
-
@esen tak.
-
Mam pytanko, bo trochę irytuje mnie jedna rzecz po ostatniej aktualizacji.
Czy da radę tak jak kiedyś wyłączyć to pieruństwo na stałe:
Wcześniej wystarczyło raz kliknąć "Ukryj podgląd" i już więcej się nie wyświetlał. Teraz przy pisaniu każdego posta muszę to zamykać... :/
-
Czyli nie da się z tym fantem nic zrobić? :/
-
-
Test
-
@esen nie działa..