Przygoda w wymianą karty SIM w T-Mobile.
-
Ja wycinałem sobie sam :)
ps. od jakiś 15-stu lat mam ten sam nr na doładowania ;) mało korzystam więc starcza
-
Daj spokój, zmieniać operatora z takiego powodu...
-
@esen napisał w Przygoda w wymianą karty SIM w T-Mobile.:
Daj spokój, zmieniać operatora z takiego powodu...
To jest sposób na wymuszenie niższego abonamentu z większymi korzyściami.
Chodź ja i moja żona nie potrzebujemy neta w telefonie to dziecku by się przydał a myślę aby jego numer wciągnąć do abo. Przy ostatnim odnawianiu umowy była możliwość 3 numerów za 75zł tylko chciałbym na numer dziecka mieć przynajmniej te 5-10 GB neta w telefonie.
-
Zmień operatora...z deszczu pod rynnę. Wszyscy mają jakieś problemy z operatorami. Trzeba czytać warunki umowy, małym druczkiem pisane, jak w bankach. Robią nas jak chcą i często klient nie wie, co ma w umowie. Np w plusie na kartę zerują konto, jeśli nie doładowujemy środkami...
-
@jaco napisał w Przygoda w wymianą karty SIM w T-Mobile.:
Chodź ja i moja żona nie potrzebujemy neta w telefonie to dziecku by się przydał a myślę aby jego numer wciągnąć do abo. Przy ostatnim odnawianiu umowy była możliwość 3 numerów za 75zł tylko chciałbym na numer dziecka mieć przynajmniej te 5-10 GB neta w telefonie.
Bardzo, bardzo drogo. W A2mobile na kartę masz nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, nielimitowane smsy i mmsy i nielimitowany internet za 19,90 za jeden numer. Bez internetu (tylko nielimitowane rozmowy i wiadomości) za 15,90 zł. Za trzy numery wg Twoich potrzeb zapłaciłbyś tam 52 zł (2x rozmowy i wiadomości, 1x wszystko) albo 60 zł (3x wszystko). Do tego jest to oferta na kartę, bez zobowiązań, w każdej chwili jak Ci się nie spodoba możesz iść gdzie indziej.
https://a2mobile.pl/niewyczerpalne-pakiety
Abonamenty to teraz przeżytek, opłaca się to wyłącznie operatorowi. Jeśli koniecznie chcesz zostać na abo w TM to przynajmniej negocjując z nimi warunki podaj im ten przykład i niech ostro tną cenę. -
@drzonca napisał w Przygoda w wymianą karty SIM w T-Mobile.:
W A2mobile
Tylko ciekawe jak z zasięgiem ? No niby jest ale LTE u mnie ich nie ma.
-
@jaco Ich sieć i sieć Plusa. Tu jest mapka:
https://a2mobile.pl/mapa-zasiegu -
@drzonca napisał w Przygoda w wymianą karty SIM w T-Mobile.:
ch sieć i sieć Plusa.
No i właśnie Plus u mnie kiepsko. W domu nie mam zasięgu. Ilekroć przyjadą znajomi z telefonem w Plusie muszą wychodzić na zewnątrz aby gdzieś zadzwonić.
-
@jaco Jak masz słaby zasięg innych sieci to nie musisz się przenosić, ale możesz konsultanta postraszyć konkurencyjną ofertą negocjując warunki przedłużenia. Podaj mu wprost w jakiej sieci i za ile miałbyś telefony dla rodzinki i niech to przebiją cenowo.
Alternatywnie możesz rozważyć prepaid bazujący na nadajnikach innej sieci. Tu jest fajne zestawienie ofert bez limitu:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=83663 -
Poczekamy , zobaczymy. Łatwo się nie dam. Tak było gdy wciągałem żony na doładowania numer do abonamentu. Sam płaciłem tyle co teraz za dwa.