Ceny paliw...
-
Dzisiaj wracając z Sarbinowa do Łodzi zauważyłem ciekawą sytuację z cenami paliw po drodze. Tankowałem w Koszalinie po 6,08 natomiast po wjeździe do woj. pomorskiego diesel był po 6,50-6,58 zależnie od stacji. Byłem w ciężkim szoku. Zaś w kujawsko - pomorskim był już po 6,20. Nie wiem o co chodzi z tą ceną w woj. pomorskim, ale była ona prawie taka sama jak na autostradzie - 6,51 gdzie jak wiadomo na autostradach jest mega drogo. U mnie w Łodzi cena na stacji koło której przejeżdżałem 6,18, także rozstrzał cenowy ogromny.
-
Dziś około 15 było tak
Ale już o 19 jest tak
-
W Nowym Mieście nad Wartą widziałem dziś na Orlenie zarówno Pb95 jak i ON z piątką z przodu. ;)
Jeśli nie musicie to nie tankujcie teraz tylko czekajcie, bo będzie taniej. Tuż przed wyborami powinno być najtaniej, więc wtedy warto zalać do pełna + na zapas do jednego/kilku kanistrów. :) -
-
@BPX33 w Łodzi od wczoraj na orlenach benzyna po 5,99 a ropa po 5,97.
Byłem wczoraj w Piotrkowie Trybunalskim i jest tam miejsce gdzie po jednej stronie ulicy jest Avia a po drugiej Orlen. Na Orlenie paliwo było po 10gr taniej niż na Avi...
W Piotrkowie jednak ceny na Orlenie z 6 z przodu (6,09 za ON i Pb).
Czytałem gdzieś, że obajtek dostał zadanie aby cenami paliw zdusić inflację, tak aby jeszcze przed wyborami jaszczomb glapiński mógł obniżyć stopy procentowe.
Czyli jedziemy prosto na mur i mało tego jeszcze redukujemy aby strzelić w niego z jeszcze większą mocą/prędkością 🙃 -
@Gooral napisał w Ceny paliw...:
@BPX33 w Łodzi od wczoraj na orlenach benzyna po 5,99 a ropa po 5,97.
Ja dziś widziałem na dwóch Orlenach Pb95 po 5,95 zł/l, a ON najtaniej 5,99 zł/l. Choć w okolicy której się obecnie poruszam nadal trafiają się stacje sprzedające Pb95 30-40 gr/l drożej niż powyższa cena, a ON o 20-30 gr/l...
-
Wczoraj wracając z pracy słuchacze jednej ze stacji radiowych podawali ceny ON i nawet było po 5.50 gdzieś na Śląsku ale wiadomo że takim informacjom nie warto ufać.
U mnie nadal bez zmian. -
@Jaco napisał w Ceny paliw...:
Wczoraj wracając z pracy słuchacze jednej ze stacji radiowych podawali ceny ON i nawet było po 5.50 gdzieś na Śląsku ale wiadomo że takim informacjom nie warto ufać.
5,50 zł/l i to za ON mało realne, chyba że jakiś prywaciarz dla "jaj" stwierdził, że przebije ŁObajtka... ;)
-
Hurt Orlenu (15.09. vs 22.09.):
Pb95: 5,99 -> 5,84 zł/litr (- 15 gr/l)
Pb98: 6,47 -> 6,32 zł/litr (- 15 gr/l)
ON: 5,99 -> 5,85 zł/litr (- 14 gr/l)
ON+: 6,43 -> 6,29 zł/litr (- 14 gr/l)
LPG: 2,74 -> 2,90 zł/dm3 (+ 16 gr/dm3)Niestety od trzech dni w cennikach hurtowych Orlenu nastąpił zastój. Czyżby tylko na tyle było stać ŁObajtkowy koncert multienergetyzujący? Liczyłem na wincyj! :P
P.S. Nie wiem jakim cudem są jeszcze stacje sprzedające LPG po 2,60-2,70 zł/dm3... :O
-
-
@leo
U mnie juz widziałem po 5,95 PB95 -
A u mnie dziś (niedziela) rano, na prywatnej stacji (i na Lotosie / MOLu pewnie też, choć zdemontowali pylon, bo pewnie zmieniają nazwę - ale ceny mieli te same) - noPb 95 oraz ON za 5,99 zł, LPG po 2,89 zł. Na drugiej prywatnej to samo, choć LPG niżej - 2,79 zł.
-
U mnie bez zmian w cenach na stacji.
-
Ja wczoraj do służbówki tankowałem po 5,87 zł/l Pb95 ;)
-
-
Taka sytuacja...
-
@drzonca widziałeś (osobiście) już gdzieś stację na której brakuje paliwa? Bo ja nie.
Widziałem takowe tylko po wybuchu wojny jak ludzie dostali pierdolca, a od tamtej pory nic... -
Hurt Orlenu (22.09. vs 29.09.):
Pb95: 5,84 -> 5,84 zł/litr (b.z.)
Pb98: 6,32 -> 6,29 zł/litr (- 3 gr/l)
ON: 5,85 -> 5,84 zł/litr (- 1 gr/l)
ON+: 6,29 -> 6,27 zł/litr (- 2 gr/l)
LPG: 2,90 -> 3,00 zł/dm3 (+ 10 gr/dm3)Z przykrością stwierdzam, że taniej już chyba nie będzie... :( A liczyłem na 5,50 zł/l w okolicach wyborów. ;)
-
-
@BPX33 napisał w Ceny paliw...:
@drzonca widziałeś (osobiście) już gdzieś stację na której brakuje paliwa? Bo ja nie.
Chyba nie do końca zrozumiałeś... Tu nie chodzi tylko o ewentualne braki, ale przede wszystkim o sposób traktowania ludzi, zwykłych ludzi, klientów. Propaganda - powrót do czasów słusznie minionych.