Czyja racja? :-)
-
Cała sytuacja tutaj:
KLIK -
Racja jest policjanta. On nie widział że za busa ktoś chce przejść i ponadto to policjant powinien zatrzymać ruch aby przeszli piesi.
,,Jeżeli więc ruch jest kierowany przez osobę uprawnioną, na przykład policjanta, jego polecenia i sygnały są nadrzędne w stosunku do wskazań sygnalizacji świetlnej, znaków i przepisów. Policjant może nakazać kierującemu wjechanie na skrzyżowanie mimo wyświetlania sygnału czerwonego lub zabronić wjazdu mimo to, że wyświetlany jest sygnał zielony.,,
Sprawa naprawdę dyskusyjna zwłaszcza że jest filmik .
Sam jestem ciekaw jak by było gdyby gościu potrącił pieszego bo kazał mu jechać . Dziwne też że zwrócił uwagę kierowcy a nie pieszym.
-
Ciekawy filmik, dobrze że go wrzuciłeś. Myślę że mógłbym popełnić podobny błąd jak ten kierowca ;)
-
@pacior powiedział w Czyja racja? :-):
Ciekawy filmik, dobrze że go wrzuciłeś. Myślę że mógłbym popełnić podobny błąd jak ten kierowca ;)
Tak jest. Włączamy zatem wycieraczki i rura... ;-)
-
@jaco powiedział w Czyja racja? :-):
Racja jest policjanta.
... aczkolwiek zastanawiam się: "500 i 6 punktów" - które to imię, a które nazwisko funkcjonariusza? :-)
Sprawa naprawdę dyskusyjna zwłaszcza że jest filmik .
Autor filmu twierdzi, że panu policjantowi szybko przeszło, gdy zobaczył kamerkę. :-)
Sam jestem ciekaw jak by było gdyby gościu potrącił pieszego bo kazał mu jechać . Dziwne też że zwrócił uwagę kierowcy a nie pieszym.
Bo kierowca zawsze jest najłatwiejszym celem do "strzyżenia"... Po co pan miałby się uganiać za pieszym, skoro może wyhaltować kierowcę, zostawiając duże skrzyżowanie zupełnie bez opieki (ciekawe. co byłoby, gdyby znalazł się wtedy jakiś "prędki" i doszłoby do kolizji)...
-
@leo powiedział w Czyja racja? :-):
Autor filmu twierdzi, że panu policjantowi szybko przeszło, gdy zobaczył kamerkę. :-)
Dlatego też ja posiadam i zawsze w czasie jazdy jest włączona .
-
Ja też mam i używam. I chyba kupię także do drugiego samochodu.
-
Policjant frustrat i burak. Pomijam już, że ruganie jest tutaj kontrefektywne skoro Pan Wadza chciał przyśpieszyć ruch, to skoro policjant nie widzi pieszych to powinni może to przejście zamknąć na czas naprawy.