Co dziś dłubałem w tico? (2018 i 2019)
-
Czyszczenie i regulacja hamulców z tyłu, wymiana łożyska lewy tył, odświeżenie bębnów i reszty zawieszenia ;)
-
@mroziu zapisałem sobie na kartce bo zapominam :P jutro może sprawdzę..
@Piotrek9214 Ładnie to wszystko wygląda ;) co Ty masz za kółka??
-
165/45 15, felgi 7j et 40
-
-
Nie jest aż tak źle jak się wydaje :) choć w porównaniu do 155/70 13 jest duża różnica, nie poleci się po dołach 140kmh ale ogólnie da się jeździć, bardzo trzeba uważać na krawężniki, reszta bez problemu :)
-
@piotrek9214 zrób fotkę jak wyglądają na aucie .
-
-
No wyjebiście. To co w niedzielę się widzimy ?
-
Ja będę :)
-
Wymiana płynu hamulcowego (po 6,5 roku, ale nalot tylko niecałe 30 kkm). Ułatwiłem sobie zadanie - znajomy sąsiad-garażowicz ma specjalne urządzenie i kompresor, 10 minut i po zawodach, bez odpowietrzania.
Przy okazji zrobiłem to samo w dusterze. Tylko muszę wykminić, jak wymienić część płynu znajdującego się w obwodzie sprzęgła... -
Ja wczoraj zabrałem się za regulacje zaworów w Tico,
po 18kkm luzy były właściwe, jedynie 3 zawór dolotowy miał minimalnie większy luz. -
@mroziu napisał w Co dziś dłubałem w tico? (2018):
Mam wielką prośbę: ostatnio wyciągnąłem "dławik" z gaźnika w Tico jak na zdjęciu.
Chciałem sprawdzić jego działanie i próbowałem wdmuchiwać powietrze w jedno jak i drugie wyprowadzenie, jednak nie byłem w stanie tego zrobić. Niem mam pojęcia czy zatkał się czy też może tak ma być. Moglibyście zobaczyć jak działa on u Was?Sprawdziłem, u mnie też tak działa. Minimalnie udało mi się powietrze zassać od strony białej połówki.
-
@pacior
Dzięki wielkie :) -
Wymiana oleju ;) na Valvoline MaxLife 10w40.
Jutro wkładam nowe świece, zamówiłem też sprężyny na tył i część gratów do zrobienia przedniego zawieszenia. -
Przed wkręceniem świec nie zapomnij o sprawdzeniu i korekcji odstępu elektrod (w Tico 1,0-1,1 mm). ;-)
-
-
Mogło i tak być. A może przerwy też były OK - na oko nie stwierdzi się tego.
-
Na następnego spota wezmę szczelinomierz.
-
Tico dostało nowe sprężyny i gumy na tył bo już nieco koślawe było :D
Sprężyny D&D, 80zł za komplet.
-
I co, wyrównało się?