Zamiast Google pierdoły ...
-
Walczę już z tym od pewnego czasu. Zainfekowało mi kompa bo zachciało mi się crakowanej wersji pewnego programu.
Wyczyściłem i tak go aby nie formatować dysku lecz jedna rzecz pozostała.
W pasku zadań mam skrót do przeglądarki mozilla i właśnie jego mi modyfikuje wpis. Wiem jak go usunąć itd. Lecz nawet po uśpieniu kompa pomimo że usunę końcówkę wpisu to po ponownym uruchomieniu wpis jest zmieniony.
Używałem AdwarCleaner lecz nie daje rady usunąć lub nie może znaleźć . Według niego przeglądarka jest czysta. Patrzyłem w rejestrze ale nic nie znalazłem.
Mam Windows 10 na laptopie z antywirusem wbudowanym w system.
plik
Mam też zainstalowany RocketDock i o dziwo w nim ikony FF nie rusza. Tylko z paska lub z pulpitu. W program files pliku nie modyfikuje . Tylko skróty.Jak się pozbyć gada może ktoś wie.
-
adwcleaner / malwarebytes próbowałeś?
-
-
@miechomiecho powiedział w Zamiast Google pierdoły ...:
adwcleaner / malwarebytes próbowałeś?
Adwarclaner tak. Tego drugiego nie. Zawsze ten pierwszy pomagał.
@esen powiedział w Zamiast Google pierdoły ...:
@Jaco-
http://greatis.com/blog/howto/remove-qtipr-virus.htm
https://howtoremove.guide/how-to-remove-qtipr-com-virus-chrome/Poszukam stron w języku polskim :)
-
Ta druga solucja od esena wygląda ciekawie, spróbuj.
-
jeszcze bym zajrzał do autostartu czy nie odpala się ze startem systemu jakaś komenda.
-
Malwarebytes usunął na chwilę obecną ścierwo. Zobaczymy na jak długo.
miechomiecho dzięki.
-
Polecam jeszcze spyhunter, ale to już płatna impreza (chyba, że znajdziesz ver 4 cracked)
-
@miechomiecho powiedział w Zamiast Google pierdoły ...:
Polecam jeszcze spyhunter, ale to już płatna impreza (chyba, że znajdziesz ver 4 cracked)
Nie chciałem o nim pisać bo znalazł jakieś tam infekcje ale z usunięciem był problem. Dlatego użyłem wersji TRIAL i ona usunęła mi ten syf.
Ogólnie nie instaluję podejrzanych programów a także sprawdzam co ma się zainstalować.
W tym przypadku ( wirus) po uruchomieniu pliku .exe nastąpiło zainstalowanie dużo programów które po kilku godzinach udało się odinstalować ale coś zostało .
Windows Defender obecny w Win 10 jest naprawdę skuteczny o ile na przeciw jemu nie pozwoli się coś instalować.
-
[NAZWA-USUNIĘTA] jest bardzo pomocna. Może usunąć qtipr i wszystkich szkodliwych składników w całości.
Myślę, że zasługuje na zapłatę.post edytowany przez Pacior - nowego użytkownia proszę o przywitanie się na forum zanim zacznie coś linkować ;)
post ocenzurowany przez @esen - wszystko wskazuje na to, że jesteś botem koleżko, łączysz się z puli adresowej tanich hostingów, jeśli jest inaczej napisz priv
-
@Burton pierwszy bot?
-
@smisnykolo powiedział w Zamiast Google pierdoły ...:
@Burton pierwszy bot?
hmm, chyba słuszna uwaga, zaraz zrobię mały porządek
-
Ten post został usunięty!