Propozycja poprawy osiągów Swifta
-
musze przyznac cena za obrobke glowki jest atrakcyjna, mi za samo frezowanie zaworow i gniazd pod nie powiedzieli 400 i to tylko przylgnia zero poprawiania fabryki wrzuc jakies foty na zachete
jaka jest cena za przestawienie odciecia? wrzucasz program czy komplenty czip?
-
No więc będę chyba pierwszy
Po tym jak Krzysiek poddał obróbce głowice swojego ,,Brutusa,, łącznie z kanałami i innymi pierdołami. Postanowiłem że podążę jego śladem Przed cała operacją postanowiłem poznać obecną moc auta abym miał jakiś punkt odniesienia, udałem się więc na hamownie.
Wyniki były zatrważające.. 87km.i 108nm
Logiczną dedukcją wychodzi że powodem jest….Tak tak, mixer gazu w dolocie o przekroju 32mm.
Zapadła decyzja o zrezygnowania z mixera i wstawieniu BLOSa. Przy okazji postanowiłem przebudować cały dolot, a więc.. przepustnica od nissana -> BLOS -> power rura -> przepływomierz -> stożek.Z początku miałem zamysł sam zbudować cały dolot, ale lepszym wyjściem będzie chyba zlecić to zakładowi z hamownią który mam nadzieję zrobi to w sposób poprawiający nie tylko estetykę. No chyba że masz już gotowe wyliczenia? i propozycje co do stożka
Meczy mnie jedna kwestia, co z odmą? Pierwotnie miałem plan nie wracać nią do dolotu, tylko zostawić ,,otwarta,, Na racingforum ludzie piszą ze przy ,,otwartej,, obserwują znacznie większe ,,branie,, oleju. I ogólnie większość jest za tym aby wpiąć ją w obieg. Jakie jest Twoje zdanie? -
trochę ten wątek zalatuje
giełdą mimo wszystko ...IMO kolega nie sprzedaje części samochodowych a jedynie oferuje pomoc w usprawnianiu Waszych samochodów. Ceny podane są jedynie do porównania .
Zgodnie z życzeniem wątek podwieszam a wypowiedzi nie na temat usuwam. -
cip z programem poprawionym i z odcinka jaka chcesz od 8000-11000 cena ok 250 zł z wlutowaniem podstawki 50zł więcej, cip jest programowalny, mogę w każdej chwili go poprawić
-
Ile kosztuje przejscie z hydrauliki na mechanike ?
-
2000tys dolarów, a tak poważnie to nie wiem ale ok 1000 zł to min. trzeba przerobić wałki i głowice.
-
Panowie nie kłócimy się tutaj, nie piszemy kogo stać lub nie.
ja mam hydraulikę i daje radę, a kręcę powyżej 10000 ,po za tym robiłem głowicę na mechanice koszt 3000 dolarów USA :)i zobaczymy rezultaty na wiosnę, jak będzie lepiej to się tym zajmę na poważnie. -
na prośbę kolegów, daję przykładowe fotki głowicy, wału i kółka rozrzadu.
pozdrawiam -
ps. w tym wątku będę udzielał
rad, więc tu zadajemy pytania, nie na privNoo widzę że to na tyle, jeśli mowa o wspomnianej wyżej pomocy i udzielaniu rad.
-
jestem w trakcie rozmowy z gazowcem :), ja co prawda nie znam się na gazie, ale co do odmy ja mam w butelce, wiele swiftów ma problemy z odmą gdyż olej z komory trafia do komory spalania i jest dupa z mocy i świece szybciej padają. w poniedziałek odpowiem na pytanie odnośnie gazu.
pozdrawiam -
rossi zrób porządek w skrzynce odbiorczej, bo PW nie dochodza:)
sory za OT. -
już
-
witam, mam zgodę na pokazanie głowicy którą przygotowałem dla kolegi ze zlosnikia
-
Ile czasu zajmuje takie "leczenie" głowicy ?
-
Ile kosztowałby chip + przesunięcie odcinki powiedzmy na 8600 + ECUMaster II (masz go może w jakiejś atrakcyjnej cenie ??) No chyba, że III lepszy ??
Bawiłeś się może w zmianę przepławki na MAP sensor + przepustnica od nissana do tego??
-
Jedno pytanie. Te ceny to z Vat czy netto?? Bo chce wiedziec czy bede sobie mogł odliczyc podatek od twoich usług na moje firmowe auto
-
nie mogę wystawiać faktur
-
Witam.
Mam 1,3 8V głowica już zdjęta i pojechała do obróbki więc co teraz proponujesz?
Może inny wałek rozrządu i tłoki? -
Witaj, czy zajmujesz sie naprawą luzów osiowych wałków?
Czeka mnie taka operacja(obniżenie podpór) ponieważ gubi mi ciśnienie oleju.
Ew. jaki jest koszt takiej usługi oraz czas oczekiwania? -
powiększanie kanałów, poprawienie komory spalania, spasowanie z uszczelkami, skorygowanie gniazd zaworowych, fazowanie wałków rozrządu, odelżenie zaworów na życzenie, planowanie , przerabianie wałków na sport.
Ile by wyniosła ta radość przy Swifcie 1.0 2002 rok i ile by to przybyło koniów
Pozdro