Zgon turbawki (definitywny)
-
Witam po dłuższej nieobecności.
Auto zmieniło właściciela wbrew jego wiedzy i woli (czyt. zostało skradzione). Na szczęście zostało odnalezione przez Policję w opłakanym stanie: połamany przedni zderzak i pogięta maska, wgięty tylny zderzak i klapa, rozbita tylna szyba, poobijany z każdej strony, silnik i komora silnika całe zarzygane olejem, bagnet suchy, w chłodnicy sucho. Samochód został zakatowany na amen, rozrusznik kręci ale dźwięk jest taki jakby wogóle nie miał kompresji i nie odpala Pasek rozrządu na miejscu i się kręci. Podejrzewam, że korbowody wyszły bokiem ale na razie nie jestem w stanie tego stwierdzić - od przodu nic nie widać a od tyłu zasłania dolot. Teraz mam pytanie do obeznanych w temacie: mam seryjny silnik z poprzedniego swifta w idealnym stanie i chcę go tam zamontować. Zostaje mi kilka "ale": wybebeszać turbinę i przerabiać cały wydech pod serię (jest przelot) czy zostawić turbinę i zmniejszyć doładowanie (czytałem, że w serię można dmuchać 0,5 bara, ja mam 0,9). Nie za bardzo mi się widzi rozbebeszanie sprawnego silnika aby założyć tłoki od Vitary. Co mi możecie doradzić oprócz strzelenia sobie w łeb, co też rozważałem... -
Dzisiaj nalałem wody do chłodnicy, cieknie z bloku albo spod głowicy - nie ma dostępu aby sprawdzić dokładnie dopóki silnika nie wyjmę. Tak to wygląda...
-
Trudno coś doradzić... Jakieś gnojki pewnie chciały poszaleć i poszalały, szkoda że Twoim kosztem
-
rzadko mi robi się smutno ale tym razem naprawdę aż łza się kręci w oku. myslałeś nad sprzedażą ?
-
rzadko mi robi się
smutno ale tym razem naprawdę aż łza się kręci w oku. myslałeś nad sprzedażą ?Plastekk już pewnie jedzie po niego z lawetą
-
W kwestii przekładania turbo do nowego silnika poczekałbym na Twoim miejscu, aż wypowie się w tym temacie kolega Colin on jest chyba jednym z bardziej ogarniętych w tym temacie
-
Co niektórych zaj...ać to stanowczo za mało Szkoda Swifta
-
Święte słowa, święte słowa.
-
Policja znalazła chociaż sprawce? Masz szanse na jakieś odszkodowanie?
-
Ja pie*****
Współczuję....
-
Brak słów
Że też nawet nie zadbali, żeby dłużej mieć "zabawę" tylko tak zniszczyli.
Bez sensu i bez rozumu.
A sprawcy znalezieni?Wielkie współczucie z mojej strony.
-
Sprawcy nie znalezieni, samochód znaleziono rozszabrowany i porzucony w okolicach Piastowa.
-
a gdzie cie te auto ukradli? z pod domu czy jakaś nie pewna dzielnica była gdzie zostawiłeś auto?
-
aż strach pomyślec co z nim robili i jakie baty dostawał... Wszystko sie wysrało az szkoda
Jak ukradli Ci to auto? Wywalili zamek? czy zostawiles otwarty czy cos w tym stylu?
-
Współczuję. Tym bardziej że kolega z moich okolic...
-
a gdzie cie te auto
ukradli? z pod domu czy jakaś nie pewna dzielnica była gdzie zostawiłeś auto?Pojechałem na koncert pod stadion Znicza w Pruszkowie i stamtąd go ukradli. Dostali się wybijając boczną szybę od strony kierowcy (tą akurat miałem nietkniętą z poprzedniego rozbitka). Skradziono też radioodtwarzacz DVD Canva AX-8002, tylną półkę z głośnikami 6x9" Magnat, wzmacniacz Magnat ROCK 4000 oraz subwoofer z głośnikiem 10" PHANTOM, do tego wyłamane klamki od środka.
-
Pojechałem na
koncert pod stadion Znicza w Pruszkowie i stamtąd go ukradli. Dostali się wybijając
boczną szybę od strony kierowcy (tą akurat miałem nietkniętą z poprzedniego
rozbitka). Skradziono też radioodtwarzacz DVD Canva AX-8002, tylną półkę z
głośnikami 6x9" Magnat, wzmacniacz Magnat ROCK 4000 oraz subwoofer z głośnikiem 10"
PHANTOM, do tego wyłamane klamki od środka.Hołota pourywała klamki - nie wiedzieli, że takie kruche
Sądziłem, że Swiftów nie kradną, ale Twój był z bajerami więc ich to skusiło
-
monitoruj allegro albo inne portale aukcyjne.
widać że to jakaś banda debili więc pewnie będą chcieli upłynnić sprzęt. -
Dokładnie to samo miałem pisać.
Ba, nawet szukałem
Ale nic nie ma -
Wspolczuje...
Co do silnika, to mozesz wlozyc ten z gti - wytrzyma ponad 0,5bar jezeli dobrze zlozony i przede wszystkiem dobrze wystrojony. Dodatkowo na seryjnych tlokach bedzie mocniejszy przy tymsamym doladowaniu, wiec spokojnie proponuje ustawic okolice 0,5-0,7 jezeli mozesz to wystroic bezpiecznie.