[Mk V/ALL] Opony i inne
-
Hmm! IMO rocznik
2002 to już MKV. A swoją drogą, to w kąciku technicznym w FAQ są rozmiary felg i
opon pasujących do SwiftaOj Mareczku, ale w FAQ jest podane ET felgi 38 a MKV ma fabrycznie 45. Dawno to już zauważyłem, ale jakoś nie było okazji... Może mógłby to ktoś poprawić/dopisać? Ciekawe czy przy ET38 byłby problem i tarło o ranty błotników, czyżby w MKV zmienili zwrotnice? A może poprostu jest zaje----y rozrzut i wszystko wchodzi? Jak w życiu...
-
Oj Mareczku, ale w
FAQ jest podane ET felgi 38 a MKV ma fabrycznie 45. Dawno to już zauważyłem, ale
jakoś nie było okazji... Może mógłby to ktoś poprawić/dopisać? Ciekawe czy przy ET38
byłby problem i tarło o ranty błotników, czyżby w MKV zmienili zwrotnice? A
może poprostu jest zaje----y rozrzut i wszystko wchodzi? Jak w życiu...Sprawdzić organoleptycznie, poprawić, zapisać w FAQ
Ja juz nie mam jak sprawdzić -
Oj Mareczku, ale w
FAQ jest podane ET felgi 38 a MKV ma fabrycznie 45. Dawno to już zauważyłem, ale
jakoś nie było okazji... Może mógłby to ktoś poprawić/dopisać? Ciekawe czy przy ET38
byłby problem i tarło o ranty błotników, czyżby w MKV zmienili zwrotnice? A
może poprostu jest zaje----y rozrzut i wszystko wchodzi? Jak w życiu...Gwoli ścisłości u mnie(mk5) na oryginalnej 13" stalowej feldze ET wynosi 45
-
Oj Mareczku, ale w
jakoś nie było okazji...Chodzi Ci o to :
Cytat:
4. Jakie felgi można założyć do Swifta
Standardowa felga ma rozmiar 13*4,5" (średnica/szerokość [cale]). Do Swifta będą pasowały felgi o rozstawie śrub 4x114,3mm i ET (wymiar offsetowy - czyli odsadzenia felgi) 35-38mm. Maksymalna średnica w seryjnym aucie z jaką się spotkaliśmy to 16". Lepiej unikać felg o szerokości większej niż 7" choć przy odpowiednim ET 7,5" także mogą wejść.Jeśli tak, to to ET tyczyło się alu, nie standardowej felgi
-
Hellu, tak, właśnie o to mi chodziło . Ale rozwiej moje wątpliwości i powiedz, czy we wszystkich swiftach do MKV włącznie, mających fabryczne stalowki 13-tki ET wynosiło 45?
-
Hellu, tak, właśnie
o to mi chodziło .to tak jak pisałem - alu
Ale rozwiej moje wątpliwości i powiedz, czy we wszystkich
swiftach do MKV włącznie, mających fabryczne stalowki 13-tki ET wynosiło 45?jeszcze swoich nie zmieniałem jak będę zmieniać to dam znać
-
dziś przy okazji oględzin amorków po zimie przy okazji sprawdziłem ET oryginalnych stalówek 13" - potwierdzam ET 45
Dodatkowo Adamo pytał jakiś czas temu na ile obrotów dokręcić można oryginalną stalówkę, oryginalną nakrętką - odpowiedź: 11,5 obrotu od zaczepienia nakrętki na gwint
-
dziś przy okazji
oględzin amorków po zimie przy okazji sprawdziłem ET oryginalnych stalówek 13" -
potwierdzam ET 45
Dodatkowo Adamo
pytał jakiś czas temu na ile obrotów dokręcić można oryginalną stalówkę, oryginalną
nakrętką - odpowiedź: 11,5 obrotu od zaczepienia nakrętki na gwintDzięki A na ilu obrotach trzymają Ci się alusy?
-
Dzięki A
na ilu obrotach trzymają Ci się alusy?robiłem oględziny amorków, nie zmieniałem kół, więc niestety na razie nie odpowiem na to pytanie.
-
robiłem oględziny
amorków, nie zmieniałem kół, więc niestety na razie nie odpowiem na to pytanie.tak więc czekam
-
tak więc czekam
to jeszcze długo poczekasz, muszę dojechać zimówki
-
to jeszcze długo
poczekasz, muszę dojechać zimówkiOj tam, dojedziesz je na jesieni zakładając je wcześniej np. we wrześniu