Układ wydechowy GTi
-
polecam brak tlumika :P:P
ja tak smigam i jest ok
na niskich obrotach ladnie brzmi
a potem jak turbodoladowana kosiarka xD
-
Końcowy też masz zmieniony? Nie pogorszyły się osiągi przez wycięcie tłumika?
-
ja nie mam koncowego :P:P
poprzedni wlasciciel wycial i wies rurki dospawal a ja je pogubilem xD
srodkowy mam
swift chodzi normalnie porownywalem z drugim gs
-
ja nie mam
koncowego :P:P
poprzedni
wlasciciel wycial i wies rurki dospawal a ja je pogubilem xD
srodkowy mam
swift chodzi
normalnie porownywalem z drugim gsTez nie miałem końcowego przez jakiś czas i jakiś tam środkowy tłumik sportowy i nie dało się tak już jeździć w trasie łeb strasznie bolał.
-
Tez nie miałem
końcowego przez jakiś czas i jakiś tam środkowy tłumik sportowy i nie dało się tak
już jeździć w trasie łeb strasznie bolał.bo GTi inaczej brzmi
-
bo GTi inaczej
brzmi
no inaczej. A jaki polecasz jako środkowy tłumik i czy usuwać katalizator a w jego miejsce wspawać rurkę? -
ja u siebie mam kompletny przelot (2 puszki przelotowe) i koncowy przelot. ostatnio bylem na spalinach i graniczna dawka w spalinach bez kata(w dowodzie nie mam wpisanego kata) jest 50(nie pamietam jednostek) umnie bylo 32. Dzwiek z wiaderka jest fajny choc jak wjade do garazu to wydaje sie zbyt glosny. a bez silencera to mnie slychac naprawde z taleka:D
-
ja u siebie mam
kompletny przelot (2 puszki przelotowe) i koncowy przelot. ostatnio bylem na
spalinach i graniczna dawka w spalinach bez kata(w dowodzie nie mam wpisanego kata)
jest 50(nie pamietam jednostek) umnie bylo 32. Dzwiek z wiaderka jest fajny choc
jak wjade do garazu to wydaje sie zbyt glosny. a bez silencera to mnie slychac
naprawde z taleka:DA gdzie kupowałeś te puchy? Nie jest za głośno w trasy?
-
U mnie na chwilę obecną jest pełny przelot od bez żadnych puszek 50mm, a na końcu tłumik Sebring. Co najciekawsze taki układ nie jest głośny, w środku słyszę tylko wyjące łożysko.
-
A gdzie kupowałeś
te puchy? Nie jest za głośno w trasy?puchy to przeloy z allegro. glosno nie jest,jak depniesz gazu to slychac dolot i wydech, ale jak spokojnie gazu dodajesz to jest spokojnie, wewnatrz mozna prowadzic spokojnie rozmowe nawet przy wyzszych predkosciach. All zalezy jak operujesz gazem. Chyba ze sie silencera wyjmie wtedy nic nie pomoze:d
-
Przelot zawsze bedzie glosny, a to ze turbo swift jest cichszy to zasluga turbiny
-
cos w tym jest jak znajomy ma 1,5 civa na turbawce(190km) i przelot 3" na koncu puszka zrobina tylko na odpierdol aby cos wisialo i autko jest cichutkie na maxa.
-
Ja wiem tyle, że jak u siebie zrobiłem całość kolektor 4>1 później do końca rura nierdzewka 50mm i na końcu tłumik końcowy rezonans był nieziemski było stanowczo za głośno, dorzuciłem więc http://allegro.pl/sportowy-tlumik-przelotowy-rm-motors-rm01-i1211459611.html taki przelot na wykonanie tej firmy nie można narzekać cena też nie jest kosmiczna a poprawiło się bardzo nawet słychać teraz tłumik końcowy . Myślę żeby wrzucić jeszcze jeden przelot trochę dalej żeby jeszcze wyciszyć autko.
pozdrawiam -
a ja mam 3 przeloty i auto jest dosc ciche, na poczatek atrapa kata , pozniej okrągła puszka z poloneza taka jak była w duzym fiacie a na koncu pierwszy tłumik od poloneza caro taki dość krótki jajowaty... cena niewielka a efekt bardzo dobry, tlumiki wspawałem sam nie wyszło mi to jak z katalogu ale auto wyrażniej lepiej sie zbiera.
-
a ja mam 3 przeloty
i auto jest dosc ciche, na poczatek atrapa kata , pozniej okrągła puszka z poloneza
taka jak była w duzym fiacie a na koncu pierwszy tłumik od poloneza caro taki dość
krótki jajowaty... cena niewielka a efekt bardzo dobry, tlumiki wspawałem sam nie
wyszło mi to jak z katalogu ale auto wyrażniej lepiej sie zbiera.Właśnie chciałem zrobić podobnie tylko zamiast atrapy kata rurkę wspawać.
A jakiej masz średnicy wydech? -
ja mam tak samo, atrapa kata, środek przelot z rm motors i końcowy apexi n1 style, rury 55mm zew 52 wew.
-
A mógłbyś wstawić wideo? Chętnie bym posłuchał bo sam planuje taki zestaw...?
-
moglbym wstawic...ale jutro
-
U mnie jest 2" tłumik środkowy i na końcu puszka Bomz Racing końcówka fi 90 dźwięk bezcenny KLIK
-
Tu masz wersję z kolektorem 4-1, rurą 50mm, środkowy tłumik przelotowy i końcowy Supersprint