[GTI turbo] bolączki po zakupie
-
Tak :))
-
Wybaczcie offa: ale dwa tygodnie temu byliśmy na weekend u pilota Mikołaja - Mateusza (od którego zresztą kupiłem czarnego swifta) w Hiszpanii
-
Problem z wezami zaczalbym diagnozowac od sprawdzenia stanu pompy wody, czy przypadkiem nie ubylo jej troche lopatek. To tez czasem moze tlumaczyc wywalanie wody ze zbiorniczka.
Co do bloku, to trzeba by go bardzo rozwiercic aby oslabic, a tego sie nie da zrobic na tlokach z 1.6
Olej w takim silniku lepiej zeby nie przekraczal 90 stopni podczas normalnej jazdy. W uturbionym silniku wazne jest chlodzenie i chlodny olej sie do tego przydaje. -
z tego co czyatałem na forum SRT to blok jest już rozwiercony do maksimum....
-
z tego co czyatałem
na forum SRT to blok jest już rozwiercony do maksimum....maximum to jest z tego co pamietam 77mm wiec daleko jeszcze do konca
-
widocznie poprzedni właściciel sam nie wiedział co ma:)
-
Zauważyłem że poziom oleju jest za wysoki, ale nie widać śladów płynu chłodniczego. Zadzwonię pod ten numer podany wyżej, bo już nie wiem co mam robić. Można z tym jeździć bo gdzieś posiałem kluczyki od drugiego samochodu...
-
To spusc nadmiar. W czym problem?
Jezeli tyle wiesz o samochodach, to chyba zle trafiles z zakupem... -
Okazało się, że krzywo stał. Właśnie wróciłem z warsztatu, chemicznie było sprawdzane czy spaliny przedostają się do układu chłodzenia - niestety tak. Wyjściowe orientacyjne koszty to 1500zł, reszta się okaże dopiero po zdjęciu głowicy.
-
Wydaje mi sie, ze jak sie chcesz pozbyc problemu uszczelek, to 1500zl to jest malo. Za tyle to na chwile bedzie dobrze.
-
zgadza sie, trzeba wziąć pod uwagę że doładowanie to aż prawie 1 bar.
-
Poza tym jak zdejmą głowicę to zaraz wyjdą jakieś inne dodatkowe koszty... Ciekawe w jakim stanie to wszystko będzie
-
niestety wszystkie to konie powyzej 101 sporo kosztuja, ale za to jaki fun z jazdy...jak mawiaja albo rybki albo pipki.
-
Nie wszystkie - zdechłe są darmowe
W każdym bądź razie czekamy na opis i może jakieś zdjęcia z prac
-
zgadza sie, trzeba
wziąć pod uwagę że doładowanie to aż prawie 1 bar.to aż czy prawie
W ogóle tam siedzi KKK03 ? -
Nie wiem właśnie jaki typ tam siedzi, ale KKK na pewno. Po rozmowie z kilkoma mechanikami to albo nie chcą się podejmować, albo chcieliby od razu wymienić 3/4 silnika. Doszedłem do wniosku, że chyba sam z kolegą zdejmiemy głowicę i zobaczymy co się dzieje. Dostałem od tegoż kolegi namiary, że w Komorowie jest ktoś, kto dorabia uszczelki do wszystkich typów samochodów i z czego dusza zapragnie, ponadto planuje głowice i sprawdza pod kątem pęknięć lub nieszczelności. Mam jedynie cichą nadzieję, że to nie pękł blok...
Cytat:
zgadza sie, trzeba wziąć pod uwagę że doładowanie to aż prawie 1 bar.
Na jutubie są filmy ze swiftami z większym doładowaniem i jakoś to jeździ.
-
turbo to jakaś hybryda kkk. uszczelka musi być metalowa o odpowiedniej grubości, trzeba użyć kalkulatora cr... Może uderz do Radka Petery, on będzie wiedział co jest bez otwierania maski:)
,,Na jutubie są filmy ze swiftami z większym doładowaniem i jakoś to jeździ. ''
To auto też jeździło bardzo długo, jednak zmienił się właściciel i po dwóch tygodniach przestało... -
To ktore to jest auto?
Jak ma tloki z vitary, to nie potrzeba metalowej uszczelki - trzeba za to dobrze zlozyc silnik i wystroic. Co do sprezarki, to tez pasowalo by wiedziec co i jak
Bo zwykle na 1bar to sie ze 220-240KM powinno zrobic zaleznie co tam siedzi. -
trzeba za to dobrze zlozyc silnik i
wystroic.Colin Ty stroisz autka ? kiedyś chyba się tym zajmowałeś
Bo zwykle na 1bar
to sie ze 220-240KM powinno zrobic zaleznie co tam siedzi.na GT28 ile można zrobić ? ( małe doładowanie )
Czy lepiej GT25 pakować ? -
Teraz tylko to mi zostalo, bo od brudnej roboty mam wspolnika
Tylko czasu malawo:/gt28 nie polecam, bo to duze turbo i bedziesz mial problemy po zmianie biegow.
W sumie to najpierw pasowalo by wiedziec w jakie moce celujesz, a potem szukac turbo Wazne tez jaka skrzynia, walki itp bo rozne sprezarki roznie wstaja, a duzo mozna stracic na pozno wstajacej sprezarce przy zmianie z 1 na 2.