[Swift GTi] Olej do silnika
-
i tak z ciekawości po jakiej cenie kupujecie valvo 10w60 5litrów?
-
u siebie w miescie za 174pln
-
Jak do cztero-taktu i do benzynowca to musi być dobry
-
Jak do cztero-taktu
i do benzynowca to musi być dobryTe benzynowce to czterotakty, o co kaman?
-
Piździk, komarek, kosa motorowa - dwutakt. Swift, bmw - czterotakt(czterosuw)
-
Piździk, komarek,
kosa motorowa - dwutakt. Swift, bmw - czterotakt(czterosuw)Wiem co to czterotakty i dwutakty , nie wiedziałem tylko co poprzednia Twoja wypowiedź miała znaczyć, że jak do czterotaktu i do benzynowca to dobry.
-
Napisałem tak po to aby se dać spokój z tym zastanawianiem się który olej jest najlepszy. Motul, Castrol, Mobil 1 wszystkie one przy dobrze obranych parametrach będą z nadwyżką spełniały wymagania silnika zaprojektowanego ponad 20 lat temu. Najważniejsze to nie kręcić silnika wysoko gdy jest zimny, zmieniać regularnie i wszystko będzie dobrze gdy oleju w misce 3,3 l. No chyba że ktoś mysli o pałowaniu silnika non-stop, wtedy się może okazać że na Motulu silnik przejedzie 5000 km, a na Castrolu 4790 km..No ale z tym trzeba się liczyć.
-
Chciałbym zmienić olej z Mobil'a 5w50 syntetyk na Valvoline'a VR1.. Tylko którego 5w50 (syntetyk) czy 10w60 (polsyntetyk)? Wszyscy leja 10w60 nawet po syntetyku, a o 5w50 nikt nic nie mowi... No i 5w50 troche tanszy jest od 10w60
-
Ja używam do auta, którym jeżdżę na codzień 5W50, a do rajdówki 10W60.
-
Chciałbym zmienić
olej z Mobil'a 5w50 syntetyk na Valvoline'a VR1.. Tylko którego 5w50 (syntetyk) czy
10w60 (polsyntetyk)? Wszyscy leja 10w60 nawet po syntetyku, a o 5w50 nikt nic nie
mowi... No i 5w50 troche tanszy jest od 10w60Ja tam ostatnio zalałem Liqui Moly Race Tech GT1 10W-60 pełny syntetyk i jak narazie dobrze jest