Alternator - koszty wymiany - 700 PLN sic!!!
-
Forumowicze, padł mi
alternator w mojej kochanej swifcince. Jako, że stało się to na drodze, auto zostało zholowane
do najbliższego zakładu (koszt holowania 50 PLN). Tamże okazało się, iż trzeba zregenerować
alternator - koszt regeneracji to 600 zł (koszta wymiany to 100 zł). Wydaje mi się, że ta
kwota jest irracjonalna i wzięta z sufitu. Na allegro widziałem zregenerowane alternatory za
150 PLNów, czy warto przepychać się z mechaniorem?
Ewidentnie walą cię w rogi, bo koszt regeneracji altka do Swifta przynajmniej w Krakowie to ca. 150PLN.
Kupiłem używany za 100PLN na allegro w idealnym stanie i śmigam.
Za 700PLN to pewnie nowy w ASO kupiłbyś. -
Ewidentnie walą cię w rogi,
bo koszt regeneracji altka do Swifta przynajmniej w Krakowie to ca. 150PLN.
Kupiłem używany za 100PLN na
allegro w idealnym stanie i śmigam.
Za 700PLN to pewnie nowy w
ASO kupiłbyś.Te słowa! Siedem setek?! A to skur... Podjedź z kolesiami i lej ich!
-
Dzięki Panowie (i Panie, coby poprawność zachowac . Nie zostawię tak tego, bo nie godzi się. Finansowo to raz, dwa dla wewnętrznego spokoju, trzy - może następny klient nie zostanie nabity w butelkę. Pozdrówa, Łukasz
-
sorry, ale za same łożyska (japońskie Nachi) zapłaciłem 170 zeta, także regeneracje za 150 zeta na pewno nie obejmuje wymiany łożysk..
-
Przecież Twoje auto jest z Węgier a nie z Japonii..
-
Jak spiewa zespół STRACHY na LACHY , ,,żyję w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w h...ja''..
Niedawno miałem podobną sytuacją Mój firmowy transit rozkraczył się w trasie wlaśnie z powodu alternatora.. Mechanik zainkasował za wymianę na nowy (oczywiście jakiś najtańszy zamiennik jak się później okazało). 1050pln Na alledrogo tymczasem altek kosztuje 250-400zł za zamienik lub orginał używka ... Gdyby za naprawę nie płaciła firma tobym gostkowi pokazał środkowy palec... Jesteśmy robieni w wała przez wszystkich fachowców ,nie tylko przez samochodziarzy...
Na Twoim miejscu ,jeśli koleś nie poinformowal Cię o kosztach, kazałbym mu wyciągać i spier..ać z tym alternatorem.. -
sorry, ale za same łożyska
(japońskie Nachi) zapłaciłem 170 zeta, także regeneracje za 150 zeta na pewno nie obejmuje
wymiany łożysk..A nasze, polskie złe ?
Poza tym nie napisałeś, czy kupiłeś z dużą zniżką czy prosto z ulicy w sklepie.
Marny argument jak dla mnie -
jesli rzeczywiście wymienil całe bebechy niech ci pokaże faktury/paragony na te czesci
-
To już jest kur...two
Używkę na allegro kupiłbyś za max. 100 pln, a wymiana jest prosta...
Niech sobie zabiera ten alternator i ugotuje na nim zupę
Pewnie mechanik - naciągacz sam kupił używkę na allegro i zarobił na tym 600 pln
-
Taka full regeneracja , czyli łożyska , szczotki plus czyszczenie piaskowe obudowy i pomalowanie jej to w Wawie koszt 250 zł .
Jeśli chodzi o cenę altka to grubo przesadził .
Daj znać co się udało załatwić , jestem ciekaw jak koleś zareaguje .