Polo 6n2 by Jaco
-
Niestety EGR znów daje znać o sobie. Stary nawet rozciąłem aby zobaczyć jak on działa. Wówczas nawet zobaczyłem jak pracuje sam zawór i ten wstawiony ponownie wyczyściłem rozruszając sam zawór. Mam problem z odkręceniem furki od EGR do przepustnicy. Bardzo mało miejsca aby ręce włożyć a co jeszcze klucz. Na dodatek jest imbusowy mniejszy niż ten przy EGR. Ale zapewne dopóki tej rurki nie odkręcę i nie sprawdzę przelotu będę miał problemy. Oddawać do mechanika nie mam zamiaru.
-
Planuję jeszcze jedną zmianę w wyglądzie ale o tym jak już będzie. Zmiana będzie wewnątrz.
-
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
a jak tam egr?
Ostatnio wywaliłem odpowietrznik, tzn. skróciłem go. Błędów nie wywala .
-
Było:
Jest :
Jak ktoś by chciał to mam do sprzedania radio blaupunkt jak wyżej z zielonym podświetleniem . 60zł plus wysyłka. Będę wystawiał na Allegro.
Sprawne w 100%. Posiada czytnik kart SD/MMC dla plików muzycznych . Bardzo lekkie. -
@pacior powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Ten sam model tylko kolorek diod bardziej dopasowany pod Polo? :)
Model prawie taki sam. Różnią się nazwą i kolorem podświetlenia.
-
Radio już sprzedane , pacior kupił.
-
A tak wygląda samo radio nocą :
A tak z podświetleniem w aucie:
-
Mnie też się podoba.
-
Jest bardzo dobrze.
Ładnie to wygląda, gdy podświetlenie radia jest zgodne z resztą w aucie. Tak mam w tico (radio za darmo od dealera), do dustera sam dokupowałem - pierwszym kryterium poszukiwań w sklepie były właśnie te z bursztynowym podświetleniem. -
Pacior chyba też zadowolony.
Dziś bez problemów zaliczyłem przegląd.
-
Jeszcze jedna fotka z termometrem:
-
@pacior to jest zewnętrzny. Fabryczny jest tylko w licznikach z wersji GTi
W zegarze od obrotów to niebieskie pole pokazuje temperaturę zewnętrzną . U mnie w tym miejscu jest zegarek.
-
Będę wymieniał siłowniki w klapie. Trzeba ją całkowicie otworzyć ręcznie i chwilę przytrzymać aby nie opadła.
Zamówiłem sobie takie: Siłowniki
-
@pacior zamienniki ale jak piszą na forum polo są dobre. Moje chyba jeszcze oryginalne. Nie wiem czy coś tam na nich pisze. Zaraz pójdę i zobaczę.
EDIT:
U mnie są jakieś niebieskie napisy ale część już tak jest zaśniedziała że ciężko odczytać.
A i rdza też je bierze .