Polo 6n2 by Jaco
-
@ryszard zaraz po kupnie kleiłem do pokrywy króciec którym dochodzi płyn i być może już przestało trzymać. No cóż trzeba będzie kupić i już.
-
@jaco Heh, to chyba typowy problem w VAGach... Parę lat temu w ibizie siostry też nie działała wycieraczka. Mechanik wymienił cały silnik, a stary trafił w końcu do mnie - miałem zamiar zobaczyć, co się stało i uruchomić sprzęt. Nic z tego nie wyszło: rurki prowadzące płyn w całym zespole napędu były już kiedyś poklejone, potem pewnie znów się rozwaliły i widok pokrywki był taki sam, jak u Ciebie... Wywaliłem wszystko do śmieci, nie było co ratować.
-
Kupiłem wczoraj używkę. Zobaczymy jak będzie działać.
-
Zamontowane i działa jak powinno.
Kupiłem tu: http://allegro.pl/show_item.php?item=7163167189&
-
Planuję kolejną zmianę w aucie . Jak zrobię dam znać.
-
No i nie wyszło.
W mojej polówce jest regulacja wysokości świateł ale nie miałem tam zamontowanych silniczków. Kupiłem okazyjnie na Allegro komplet za nieduże pieniądze ale chyba są uszkodzone. Po podłączeniu zero reakcji na regulację. Jeszcze jutro spróbuję sprawdzić je jakoś na krótko . Instalację mam przygotowaną do takich modyfikacji. Kostki są jak i pokrętło. Jedynie dziwi mnie że się nie podświetla gdy włączę światła i zapala się podświetlenie deski rozdzielczej.
-
@jaco powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
No i nie wyszło.
W mojej polówce jest regulacja wysokości świateł ale nie miałem tam zamontowanych silniczków. Kupiłem okazyjnie na Allegro komplet za nieduże pieniądze ale chyba są uszkodzone. Po podłączeniu zero reakcji na regulację. Jeszcze jutro spróbuję sprawdzić je jakoś na krótko . Instalację mam przygotowaną do takich modyfikacji. Kostki są jak i pokrętło. Jedynie dziwi mnie że się nie podświetla gdy włączę światła i zapala się podświetlenie deski rozdzielczej.
Może zadam głupie pytanie ale czy bezpiecznik masz? Czy jest jeden razem ze światłami?
-
@gooral powiedział w Polo 6n2 by Jaco:
Może zadam głupie pytanie ale czy bezpiecznik masz? Czy jest jeden razem ze światłami?
Bezpiecznik jest osobno. Sprawdzałem i jest dobry. Mam rozpiskę.
-
Zdemontowałem i otworzyłem obudowę. Są tylko zatrzaski. Same silniczki pracują. Padnięta jest elektronika. Odesłałem .
-
A ja się przyznam że nigdy nie skorzystałem z dobrodziejstwa regulacji i cieszę się że jej nie mam w PM bo mniej rzeczy jest do zepsucia się ;)
-
Ja w Tico korzystałem bo w obu które miałem była taka możliwość.
EDIT:
Pokusiłem się jeszcze aby sprawdzić czy jest prąd we wtyczce . Sprawdziłem to probówką na 12V. Wszystko jest OK. Demontowałem też przełącznik. Przy okazji dowiedziałem się że tam nie ma żarówek tylko są diody czerwone.
Na chwilę obecną daje sobie z tym spokój.
-
Mała zapowiedź.
-
Trochę było grzebania ale udało się zamontować.:
Lampy kupiłem na Allegro po 100zł za sztukę. Używane ale w dobrym stanie:
http://allegro.pl/lampa-lewy-przod-vw-polo-6n2-i7213405966.html
http://allegro.pl/lampa-prawy-przod-vw-polo-6n2-i7213406561.html
-
@jaco
Bardzo fajnie stroją :) -
Całkiem, całkiem... Ciekawe, jak oświetlają drogę w porównaniu do serii.
-
To może sprawdzę na wolnym.
Szkoda że takie są drogie :
To jest oryginał z wersji Polo 6n2 GTi .
Na Allegro 500zł sztuka.
-
Odgarnąłem śnieg sprzed garażu i zrobiłem kilkanaście kilometrów po ciemku. Nie ustawiałem świateł ale bardzo dobrze oświetlają prawą stronę drogi. Różnicy w świeceniu naprawdę ciężko się doszukać. Pojeżdżę zobaczę więcej.
Na razie jestem zadowolony z zakupu.
-
-
Wygląda rasowo. ;-)
-
Naprawdę przyzwoicie to wygląda :)