Polo 6n2 by Jaco
-
Podobno (tak tylko
czytałem) zbyt mała jest średnica rurek dlatego zbyt łatwo czop lodowy blokuje
dopływ oleju... Stąd też, jak już wspominałem, była akcja serwisowa polegająca na
montażu w rurze doprowadzającej do odmy grzałki, dzięki czemu oblodzenie nie powinno
się ponownie zdarzyć.Tylko że tak naprawdę grzałka nie spełnia swojej roli. Na forum Polo też sporo o tym piszą.
-
-
-
-
Czym polerowałeś?
-
-
Aha. Myślałem, że jakiś specjalny specyfik dorwałeś.
Jednak nie ma to jak reflektory ze szkła. -
Aha. Myślałem, że
jakiś specjalny specyfik dorwałeś.Najprostsze rozwiązanie.
Jednak nie ma to
jak reflektory ze szkła.Dokładnie i tylko aby odbłyśnik był OK.
-
Moje suzuki to
potwierdzaW Tico też są szklane .
-
Niby tak,
najwidoczniej szkło szkłu nie równe w Swifcie lampy pięknie lśniąZależy też od czystości odbłyśnika w lampie.
W Tico którego już nie mam prawą lampę miałem jakąś podróbkę bo klosz był plastikowy i nie było elektrycznej regulacji pomimo że słychać było silniczek. Wymieniałem tę lampę i udało mi się kupić z identycznym odcieniem. Z resztą widać to na zdjęciach w moim wątku z Tico :
-
-
Nie zaimportowało się wszystko z tego wątku. Brak zdjęć auta .
-
-
@esen przepraszam ale nie wiem czemu wcześniej miałem tylko 1 stronę wątku a teraz są dwie. Fotki oczywiście też . Nawet niektóre podwójnie się skopiowały.
-
-
Panowie od samego kupna mam dziwny problem z pompą paliwa. Chodzi o to że gdy otwieram drzwi kierowcy na chwilkę ona pracuje. Podobno ten typ tak ma. W sumie to mi akurat nie przeszkadza. Bardziej mnie boli że jak włączę zapłon ona też oczywiście pracuje ale zbyt dłużej niż tak jak przy otwarciu drzwi. Z tego co nawet zauważyłem w Passacie sąsiada tam pompka po włączeniu zapłonu pracuje około 2-3 sekund i tak powinno być w Polo.
Zastanawiam się nad kupnem i wymianą Mam chęć kupić używaną bo nowa to spory koszt (prawie 300zł) .
Czy też problemem może być zapchany filtr paliwa ?
-