Renault espace III - wasze info na ten temat.
-
wcyhodzi jakcy 8l
gazu przy większym silniku, bo to +20% w spalaniu trzeba doliczyć gazu30% minimum.
-
30% minimum.
Ojca Lanos pali gazu teraz 8 litrów przy emeryt mode
-
30% minimum.
Dokładnie, 20 to z reguły pobożne życzenia...Zresztą, mój może i pali z lekka dużo, ale w zamian za to jest bezproblemowy i przy 181k przebiegu nie wie co to chociażby branie oleju
-
Dokładnie, 20 to z
reguły pobożne życzenia...
Zresztą, mój może i
pali z lekka dużo, ale w zamian za to jest bezproblemowy i przy 181k przebiegu nie
wie co to chociażby branie olejuMój swift ma teraz 303k (w czerwcu będzie 2 lata od remontu silnika,ze względu na lpg od 2002r) i przez rok mojego użytkowania mnie jeszcze nie zawiódł.Jak dbasz-tak masz.
Ps:Panowie ponownie proszę o nie offtopowanie.Topik dotyczy Renault espace III.
-
2.0 8v 115hp bardzo trwaly i przyjemny silnik z nisko polozonym niutonem, w Lagunie spalal okolo 10-10.5l w miescie ale to bylo lat temu... 13 wiec i korki mniejsze i o fotoradarach nikt nie slyszal i silnik byl 5 letni a nie nastoletni
-
2.0 8v 115hp bardzo
trwaly i przyjemny silnik z nisko polozonym niutonem, w Lagunie spalal okolo
10-10.5l w miescie ale to bylo lat temu... 13 wiec i korki mniejsze i o fotoradarach
nikt nie slyszal i silnik byl 5 letni a nie nastoletniNa taki silnik będę polował,lub ten 16v 140KM. Oczywiście w lpg.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego,że lata płyną i sprzęt się zużywa,ale wiadomo,że nie kupię pierwszego z brzegu E3 tylko poszukam jak najlepszego egzemplarza.Swifta kupiłem,bo był po remoncie silnika.Z przebiegiem 285k dostał drugie życie-olej czyściutki,silnik pracuje dość równiutko,spala paliwo,a nie olej.Z moimi przebiegami 10k na rok nie martwię się wogóle o niego.Tak samo będę "kombinował" z E3.W lato wymiana wszystkich filtrów,oleju,rozrządu i dalej spokojna eksploatacja. -
Powiem szczerze, ze do charakteru E3 bardziej by mi pasowal 8v, jakos charakterystyka 16v do mnie nie przemawia w sporym vanie, ktory z zalozenia nie sluzy do krecenia pod czerwone pole... Ale zdaje sie ze oba silniki nie mialy powazniejszych usterek, w kazdym razie z Laguny silnik to bardzo dobre wspomnienie, napewno lepsze niz pasciowy 1.8 16v z C klasy ktora pozniej mial ojciec. Nie wiem jak elektryka w E3 ale w Lagunie 1 generacji mielismy skoro elektornicznych diwajsow lacznie z gadajacym komputerem i nic nie zawodzilo, ale kurcze autko bylo wtedy mlode. Chyba jedynie wydech lubil sobie przyrdzewiec
-
Polecam fiata doblo , mozna wlozyc do srodka europalete , niezniszczalne zawieszenie
dynamika okszef mial taka renate , byl zadowolony dopuki jej nie skasowal ....
-
Tam przypadkiem błotniki nie są plastikowe ?? Coś pamiętam, że któreś Espase ma trochę tworzywa na sobie...
-
Polecam fiata doblo
, mozna wlozyc do srodka europalete , niezniszczalne zawieszenie
dynamika ok
szef mial taka
renate , byl zadowolony dopuki jej nie skasowal ....Doblo chyba na piórach z tyłu jest?
Piszesz o Doblo I czy II?
Druga generacja dużo ładniejsza
-
Tam przypadkiem
błotniki nie są plastikowe ?? Coś pamiętam, że któreś Espase ma trochę tworzywa na
sobie...Praktycznie całość w Espace to plastik, błotniki przednie prawie w każdym Renault to plastik
-
Doblo chyba na
piórach z tyłu jest?
Piszesz o Doblo I
czy II?
Druga generacja
dużo ładniejszaJa mam 2 generacje , ładniejsza ale droższa eksploatacja
pióra z tylu
-
Panowie... sprawdziłem,i doblo odpada ze względu na szerokość.
Swift:1580mm
Doblo1:1714mm
Espace3:1810mm
Sharan1:1810mmJa naprawdę nie chcę się potykać o pasażera z boku przy każdej zmianie biegów tak jak w swifcie
-
Migel, nie tak szybko... po pierwsze: to nie jest taka duża różnica (9,6 cm), a po drugie - daj sobie spokój z wymiarami zewnętrznymi, jeśli porównujesz szerokość wnętrza. Pomyśl: wielkość lusterek + wyprofilowanie blachy drzwi + kształty (grubość) boczków + wielkość i rozmieszczenie foteli... i może się okazać, że w węższym zewnętrznie aucie będzie więcej miejsca w środku (na szerokość), niż w zewnętrznie szerszym.
Najlepiej poszukać i wsiąść do każdego z Twoich kandydatów. -
Dodaj jeszcze skok lewarka skrzyni biegów... Ja jadąc matizem zdziwiłem się mocno przy wrzuceniu dwójki
-
Migel, nie tak
szybko... po pierwsze: to nie jest taka duża różnica (9,6 cm), a po drugie - daj
sobie spokój z wymiarami zewnętrznymi, jeśli porównujesz szerokość wnętrza. Pomyśl:
wielkość lusterek + wyprofilowanie blachy drzwi + kształty (grubość) boczków +
wielkość i rozmieszczenie foteli... i może się okazać, że w węższym zewnętrznie
aucie będzie więcej miejsca w środku (na szerokość), niż w zewnętrznie szerszym.
Najlepiej poszukać
i wsiąść do każdego z Twoich kandydatów.To są wymiary budy bez lusterek.Jeździłem przez jakiś czas sharanem jako pasażer z przodu-zero kontaktu fizycznego między mną a kierowcą,sporo miejsca,zdecydowanie więcej niż w wąskim swifcie.
-
To są wymiary budy
bez lusterek.Jeździłem przez jakiś czas sharanem jako pasażer z przodu-zero kontaktu
fizycznego między mną a kierowcą,sporo miejsca,zdecydowanie więcej niż w wąskim
swifcie.toć szaran jest drogi w utrzymaniu i dużo pali, wiem bo znajomy jeździ takim w miare nowym o wartości 30tys, ale potwierdzam, że w środku przy skórach jest fajnie
-
Przytoczyłem tylko szerokość sharana nic a nic więcej
-
Migel, nie tak
szybko... po pierwsze: to nie jest taka duża różnica (9,6 cm), a po drugie - daj
sobie spokój z wymiarami zewnętrznymi, jeśli porównujesz szerokość wnętrza. Pomyśl:
wielkość lusterek + wyprofilowanie blachy drzwi + kształty (grubość) boczków +
wielkość i rozmieszczenie foteli... i może się okazać, że w węższym zewnętrznie
aucie będzie więcej miejsca w środku (na szerokość), niż w zewnętrznie szerszym.
Najlepiej poszukać
i wsiąść do każdego z Twoich kandydatów.Dokładnie - co z tego, że auto "na papierze" jest szerokie, jak blachy ma "napompowane" i we wnętrzu jest rozczarowanie...
Np. Megane III - auto z zewnątrz masywne, a we wnętrzu ciasno - bezpieczne na pewno, bo ma się co giąć, ale komfort cierpi
-
To są wymiary budy
bez lusterek.Jeździłem przez jakiś czas sharanem jako pasażer z przodu-zero kontaktu
fizycznego między mną a kierowcą,sporo miejsca,zdecydowanie więcej niż w wąskim
swifcie.Od Swifta to tylko Tico/Matiz i SC/CC są węższe
Porównanie Swifta i Sharana jest nie na miejscu, bo to auta o 3 klasy innych wymiarach