Ceny benzyny
-
Orlen w Dęblinie:
tydzień temu noPb 95 kosztowała 5,79 zł.
Dwa dni temu 5,69
zł.
Wczoraj 5,67 zł...
Kalkulatorek się w
koncernie popsuł czy co?
A jak na innych
stacjach, na których tankujecie - też paliwo tanieje?Jarocin stacja Shell, 1.11.2012 - 5.61zł 95 noPB
-
Auchan Krasne
Jeszcze dwa ,trzy tygodnie temu benzyna była po 5,72zł
Teraz(z dzisiaj) cena wynosi 5,52zł
LPG od dłuższego czasu(od miesiąca)tankuje po 2,53zł -
A właśnie, że jest.
Nie bierzmy pod uwagę podatków, bo na nie wpływ ma tylko nasze kochane państwo...Aby stacje
zarabiały "na siebie" wystarczy 20 gr marża, a w przypadku tych które mają duże
dzienne obroty nawet i 15 gr...
Także marża na
benzynie jest w tej chwili kosmicznie wysoka!!!Kiedyś gdzieś w sieci widziałem diagram, z procentowym podziałem ceny litra benzyny, podatki i akcyzy to największe obciążenia.
-
Tak jak już
wcześniej pisałem 20 gr wystarcza, aby się "wyżywić"... 40 gr marżę to może mieć
stacja na totalnym zadupiu, ale nie w mieście.Tak? A co powiesz na cenę kawy thibo exclusive w tesco - prawie 20zł, gdzie w lidlu ta sama kosztuje niecałe 10zł? W tym samym mieście
-
Tak? A co powiesz
na cenę kawy thibo exclusive w tesco - prawie 20zł, gdzie w lidlu ta sama kosztuje
niecałe 10zł? W tym samym mieścieAle co Ty w ogóle porównujesz?!
-
Neste Wrocław Pb 95 - 5.45zł... Dzień dzisiejszy
-
Dziś na LukOil'u w Warszawie
ON: 5.50zł
PB95: 5.51złCóż to się narobiło
-
Może dałoby radę zejść poniżej piątki?
-
Ale co Ty w ogóle
porównujesz?!No mi chodziło o marże
-
Może dałoby radę
zejść poniżej piątki?Jutro będą kolejne cenniki to zobaczymy czy tendencja się utrzyma.
-
Jutro będą kolejne
cenniki to zobaczymy czy tendencja się utrzyma.No to ja Was trochę zasmucę ok, godz 16 na Statoilu 123 5,48 pół godziny temu ta sama stacja 5,52
-
No to ja Was trochę
zasmucę ok, godz 16 na Statoilu 123 5,48 pół godziny temu ta sama stacja 5,52Niczym nieuzasadniona podwyżka...
Hurt z dziś:
Pb95 - 5,13 --> 5,13 zł/litr
Pb98 - 5,23 --> 5,22 zł/litr
ON - 5,44 --> 5,41 zł/litr -
Niczym nieuzasadniona podwyżka...
Chyba tak... U mnie wciąż tendencja spadkowa: noPb95 za 5,65 zł.
-
Chyba tak... U mnie
wciąż tendencja spadkowa: noPb95 za 5,65 zł.Nie przejmuje się, bo zalałem do pełna jak było taniej
-
Dziś mały wzrost.
Pb95: 5,12 --> 5,19 zł/litr
Pb98: 5,22 --> 5,29 zł/litr
ON: 5,41 --> 5,46 zł/litr -
Stacja Neste Wrocław - 5.35 zł Pb 95
-
Stacja Neste
Wrocław - 5.35 zł Pb 95Wczoraj statoil 123 5,45 jak wracałem w nocy już 5,48 zauważyłem, że ta stacja podnosi na noc ceny o 3 gr
-
5,22zl na Bliskiej gdzieś w okolicach Wodzislawia Slaskiego widziałem
-
Niczym
nieuzasadniona podwyżka...Jak pracowałem na Shellu, to każdego ranka kierowniczka wysyłała pracownika z długopisem i karteczką na sąsiednią stację Statoil i on z tzw. "przyczajki" spisywał wszystkie ceny.
Kierowniczka wysyłała te dane do centrali i za chwilę otrzymywała maila z cenami do zaserwowania klientom Shella. Nic to z hurtem nie ma wspólnego - zmowa cenowa i tyle -
Stacja Neste
Wrocław - 5.35 zł Pb 95Dzisiaj na Neste w Warszawie Pb 95 - 5,53 zł/l