Typowy NOWY samochód Polaka
-
Oczywiście inaczej
ma się dodatkowe wyposażenie A6 a inaczej renault talia
ale ja się dopiszę
do raczej minimalnego wyposażenia :
-klimatyzacja
(wystarczy manual)mam niesamowicie żywotną klimę u siebie od 1997 roku Ma przewody ocynkowane i dlatego przeżyją kilka razy te aluminiowe Klima fajna rzecz
-ABS i ESP
ABS nieraz może zaszkodzić - zwłaszcza zimą jak mamy jeszcze letnie opony - masakra, ESP fajna rzecz
- gdybym kupował
dla siebie na dłużej samochód chciałbym ogrzewanie postojowe - el. szyby przód
- zestaw
głośnomówiący - światła
przeciwmgielne - lusterko wsteczne
dzień/noc
bardzo praktyczne zestawienie + szyber dach i miodzio
pozostałe dodatki
chętnie przygarnąłbym, jednak ich funkcjonalność nie wpływa aż tak znacząco na
codzienną jazdę (komfort/bezpieczeństwo) by warto było kolosalne kwoty dopłacać
(szczególnie przy tańszych modelach)tempomat , szyba solarna z przodu, podgrzewane fotele, ogrzewana przednia szyba + lusterka zewn, skórzana kierownica, lewarek - to są tez fajne dodatki
- gdybym kupował
-
co do szyb elektrycznych - mnie się zerwała linka i przez to powyginał cały mechanizm. Naprawa w ASO!! kosztowała mnie z robocizną jakieś 350 zł... Więc nie mówmy tu o nie wiadomo jakich kosztach...
-
bardzo praktyczne
zestawienie + szyber dach i miodzio
tempomat , szybaSzyberdach musi być
-
Miałem okazję odbyć dłuższą podróż autem z szyberdachem i mnie nie przekonał - za bardzo wieje, a mam problemy z zatokami...
-
Miałem okazję odbyć
dłuższą podróż autem z szyberdachem i mnie nie przekonał - za bardzo wieje, a mam
problemy z zatokami...szybardach ma dwa położenia uchylny - niczym spojler i dziura w dachu przez którą wieje
-
Siostra miała Twingo z tylko jedną funkcją: dziura w dachu (była jeszcze druga - mniejsza dziura w dachu przez którą pada :D)...
-
Siostra miała
Twingo z tylko jedną funkcją: dziura w dachu (była jeszcze druga - mniejsza dziura w
dachu przez którą pada :D)...ja mam uchylny + dziura no i klima manualna też jest
-
Miałem okazję odbyć
dłuższą podróż autem z szyberdachem i mnie nie przekonał - za bardzo wieje, a mam
problemy z zatokami...Wiesz, niekoniecznie chodzi o jazdę z non stop otwartym szyberdachem - sam widok przez jego szkło jest fajny, poza tym we wnętrzu jest jaśniej, a najfajniej jak stoisz w korku i sobie wpuścisz trochę słoneczka i wiatru
-
No, miałem też okazję się przejechać C4 ze szklanym dachem:
- zaleta: dużo światła,
- wada: przez roletę pod dachem podsufitka znajdowała się ok. 10cm niżej niż bez szklanego dachu - to już powodowało, że tą resztą włosów co mi została dotykałem podsufitki...
Przy różnicy w cenie ok. 3-4kPLN wolałbym szybę panoramiczną (fajne rozwiązanie w C4 Picasso czy C3, ale nie ma go w C4)...
-
Z przydatnych
pierdół polecam jeszcze bezkorkowy wlew paliwa - widziałem już kilku gigantów,
którzy położyli korek na dachu, zatankowali, zapłacili i pojechali. A korek
pozostał...Ale po co? Wystarczy korek na sznurku. Chyba większość w miarę nowych aut tak ma.
-
Bez korka czas tankowania skraca się o 10 sekund
-
Ale po co?
Wystarczy korek na sznurku. Chyba większość w miarę nowych aut tak ma.Dusterowy korek ma ucho, a klapka wlewu w błotniku - zaczep. Kluczykiem otwiera się zamek w korku, odkręca i od razu wiesza. Obie ręce wolne, korka nie da się zapomnieć.
Ciekawe, jak długo musiała ludzkość nad tym myśleć. -
Dusterowy korek ma
ucho, a klapka wlewu w błotniku - zaczep. Kluczykiem otwiera się zamek w korku,
odkręca i od razu wiesza. Obie ręce wolne, korka nie da się zapomnieć.
Ciekawe, jak długo
musiała ludzkość nad tym myśleć.Punto chyba tez tak ma, ale nie pamiętam bo dawno tankowałem. Na pewno jest sznureczek
-
I tu ludzkość musi odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: po co w ogóle jest potrzebny korek, który można zintegrować z klapką? (Następne pytanie będzie: po co paliwo?)
-
Punto chyba tez tak
ma, ale nie pamiętam bo dawno tankowałem. Na pewno jest sznureczekPunto I też ma haczyk na korek
-
Punto I też ma
haczyk na koreknawet jak auto nie ma haczyka to większość korków jest na kluczyk i nie sposób zostawić to wszystko na dachu i odjechać
-
I tu ludzkość musi
odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: po co w ogóle jest potrzebny korek, który
można zintegrować z klapką?Czy mógłbyś zamieścić jakąś fotkę otwartej klapki i wlewu?
-
Czy mógłbyś
zamieścić jakąś fotkę otwartej klapki i wlewu?Nowe Fordy - Ford Easy Fuel
-
nawet jak auto nie
ma haczyka to większość korków jest na kluczyk i nie sposób zostawić to wszystko na
dachu i odjechaćA w Pandzie oszczędzili i na kluczyk nie jest. Ani klapka, ani korek nie ma żadnego zamknięcia
-
A w Pandzie
oszczędzili i na kluczyk nie jest. Ani klapka, ani korek nie ma żadnego zamknięciaprzy dzisiejszej pladze kradzieży to skandal