Opony zimowe - które wybrać ?
-
To opony już wybrane Padło na Conti TS800, miały być po 180 parę zł sztuka, niestety tam nie mieli, Nokiany za 240 nagle ... zostało oponeo, prawdopodobnie zebrałem ostatni komplet TS, bo już ich nie ma przy wynikach tego rozmiaru
-
To opony już wybrane Padło na Conti TS800,
Mam nadzieję, że "będzie Pan zadowolooony...".
-
Mam nadzieję, że
"będzie Pan zadowolooony...".na razie zanosi się na to, że nie będę, bo z Oponeo dziś przyszło info, z cyklu - chcesz Pan je, to dopłać i czekaj 5-6 dni na nie ... wnerwiłem się, bo po co serwisy internetowe ogłaszają ceny, skoro rzeczywistość inna, oraz stan faktyczny na magazynie to jedno wielkie urojenie ... dzwoniłem do Łodzi do kolegi oponiarza, zobaczymy co mi jutro odpisze, czy dopłacać, czy na starych Dębicach doturlam się w Grudniu do Łodzi na wymianę ...
-
Za późno się zabrałeś za kupowanie. Ja w tym roku kupiłem we wrześniu i tez się spóźniłem, bo ceny były już nieco wyższe od tych z sierpnia. Oczywiście nie ma porównania do obecnych cen, bo te co są teraz, to w ogóle kosmos.
-
Dopiero dziś przypomniałem sobie, ze mam sprawdzić - trójki.
-
Za późno się
zabrałeś za kupowanie. Ja w tym roku kupiłem we wrześniu i tez się spóźniłem, bo
ceny były już nieco wyższe od tych z sierpnia. Oczywiście nie ma porównania do
obecnych cen, bo te co są teraz, to w ogóle kosmos.Szczerze, to we wrześniu nawet o tym nie myślałem, też nie chciałem żeby opony leżakowały bezczynnie.
Miałem propozycję Goodki 8 za 194 zł, ale jest to jedna z najgorszych śniegówek o jakich czytałem, a na własnej skórze nie chcę sprawdzać
Obecne ceny, a ceny wcześniej - rozbieżność jest, sam byłem naocznym świadkiem jak Nokian W+ poszedł ze 171 zł na obecne 240 ( tak, tak za 171 zł też już można zapomnieć, to co jest na serwisach to końcówki ... albo leżaki ), a jeszcze wcześniej były po 150 niecałe. -
200 zł za oponę a do tego jedną bez felgi to troszkę sporawo. U mnie jak widzę na allegro znajomy wystawia właśnie chyba roczne frigo rozmiar 165 ci pozostały mu z ibizy i jakoś 300zł nie chce mu nikt dać za 4 opony. A przecież są pewnie jak nowe.
-
200 zł za oponę a
do tego jedną bez felgi to troszkę sporawo.za bezpieczeństwo się płaci, na używkach letnich raz się przejechałem, zimówki zawsze miałem nowe, używek nie zaryzykuję.
U mnie jak widzę na allegro znajomy
wystawia właśnie chyba roczne frigo rozmiar 165 ci pozostały mu z ibizy i jakoś
300zł nie chce mu nikt dać za 4 opony. A przecież są pewnie jak nowe.też pewnie będę gonić Toyo CF1, swego czasu trzeba było dać duuuużo $$ za nie w nietypowym rozmiarze, nie myślę że odzyskam chociaż połowę wartości, a opony prawie nowe ...
-
Teraz coś słyszałem, że koncerny pozamykały sporo swoich fabryk, surowiec też drożeje i teraz opony będą sporo droższe - no i do tego późno się za to zabrałeś - opony by u Ciebie poleżały, a tak to poleżały w hurtowni i od tego leżenia cena przytyła
-
w Polsce w tym roku zapewne zimy nie będzie
Wszystko zależy od $$ jaką chcesz na to przeznaczyć. Z budżetowych opon polecam Daytony
Sam u siebie mam Pirelli z rzeźbą bieżnika jak Dębica i w razie bardzo trudnych warunków kpl. łańcuchów -
w Polsce w tym roku
zapewne zimy nie będzie
Wszystko zależy od
$$ jaką chcesz na to przeznaczyć.tu jest co roku i wolę potem nie płakać
Z budżetowych opon polecam Daytony
Sam u siebie mam
Pirelli z rzeźbą bieżnika jak Dębica i w razie bardzo trudnych warunków kpl.
łańcuchówza Daytony podziękuję, miałem okazję je testować ... Pirelli to samo ...
Łańcuchy posiadam, ale nigdy nie miałem ich okazji jeszcze użyć i oby tak pozostało -
tu jest co roku i
wolę potem nie płakać
w "S" tez byłem ale latem, a tam zimą to na kolcach moja familia jeździ. Do Pl kiedyś przyjechali okuci to ich z kilometra było słychać
za Daytony
podziękuję, miałem okazję je testować ... Pirelli to samo ...
ccc to i tak lepszy wybór niż produkt z CHRL rodem czy nadlewki na autostradowe prędkości
Łańcuchy posiadam,
ale nigdy nie miałem ich okazji jeszcze użyć i oby tak pozostało
to tak samo jak u mnie -
w "S" tez byłem ale
latem, a tam zimą to na kolcach moja familia jeździ. Do Pl kiedyś przyjechali okuci
to ich z kilometra było słychaćtu też słychać te auta, bo od jutra obowiązkowo zimówki
Najlepsze i tak jest to, że rodzina lepiej niech się nie chwali że w PL tak jeździli, bo to zabronione Sam bym kupił Happelitki, ale to wyżej mnie powstrzymałoccc to i tak lepszy
wybór niż produkt z CHRL rodem czy nadlewki na autostradowe prędkościwiadomo, ale takich opon nie rozważamy
to tak samo jak u
mnieoby i w tym roku było ok
-
zdarzyło mi sie 2x mieć styczność z opona Dayton i w obu przypadkach nówki sztuki na półce miały gumę twarda jak kamień co nie świadczy dobrze o zimówce.