Tata Indica Vista
-
Co sądzicie o nowej generacji tego samochodu, może ktoś miał okazję się tym przejechać???
-
Co sądzicie o nowej
generacji tego samochodu, może ktoś miał okazję się tym przejechać???Nie znam tego auta, ale wygląd jak dla mnie jest atrakcyjny, silnik benzynowy 1.4 lub turbodiesla 1.3 ( 75KM oba)też powinien fajnie dawać radę, no i cena ok. 30 tysi za benzyne ok. 35 za diselka to też raczej przyzwoita
Pozwolę sobie zacytować,
Cytat:
Niewątpliwą zaletą Taty jest przystępna cena - ok. 30 tys. zł dla wersji benzynowej Safire i 35 tys. zł dla diesla Quadrajet. Obowiązuje jeden standard wyposażenia, zawierający m.in. 2 airbagi, ABS, światła przeciwmgielne, klimatyzację, centralny zamek z pilotem i elektryczne sterowanie 4 szyb. Na krótkiej liście opcji znajdziemy radio, lakier metalik, alarm i dywaniki. Homologacja ciężarowa (auto jest wtedy 2-osobowe) dla wersji benzynowej kosztuje 1 tys. zł.
-
Będąc dziś w jednym z centrów handlowych miałem okazję obejrzeć to auto zarówno od wewnątrz jak i zewnątrz (czysty przypadek). W porównaniu do poprzednika moim zdaniem jest to spory skok technologiczny...
Poprawiono przede wszystkim spasowanie materiałów, wymieniono twarde i niewygodne fotele na bardziej komfortowe, zmianie uległ też design wnętrza, co moim zdaniem jest in plus. Po wnikliwej obserwacji znalazłem dwie drobne niedoróbki, które jednak nie rzutują na całość tak jak w poprzedniku.
Wszystkie silniki dostępne w modelu 1.4 benzyna, jak i 1.3 diesel to znane z różnych modeli fiata jednostki napędowe. Gdy tylko znajdę chwilę czasu zapewne udam się na jazdę testową by móc w pełni ocenić ten samochód...
Do ewidentnych minusów mogę zaliczyć fakt, iż poinformowano mnie, że obecna cena 30 tys jest promocyjna i w niedługim czasie zostanie podniesiona, co na pewno nie będzie sprzyjać sprzedaży...
-
---ciach---
minusów mogę zaliczyć fakt, iż poinformowano mnie, że obecna cena 30 tys jest
promocyjna i w niedługim czasie zostanie podniesiona, co na pewno nie będzie
sprzyjać sprzedaży...Zapewne tak będzie, że cena wzrośnie. Dorzucę fotkę, coby inni nie musieli szukać
-
Co sądzicie o nowej
generacji tego samochoduSądzimy, że używany będzie praktycznie niesprzedawalny.
-
Sądzimy, że używany
będzie praktycznie niesprzedawalny.O Daewoo też tak mówiono i wyszło zupełnie inaczej...
-
widzę Clavish, że znowu się napaliłeś na tatę ;p
-
O Daewoo też tak
mówiono i wyszło zupełnie inaczej...Za słaba reklama Taty...
-
Chyba bym już wolał Dacie jakbym miał kupować nówkę w takiej cenie a za 35 kpln można wyrwać już fajne autka roczne na gwarancji jeszcze
-
widzę Clavish, że
znowu się napaliłeś na tatę ;pNie napaliłem... Bynajmniej... Po prostu sprawdzam jak zmieniają się "zapatrywania" Polaków oraz kibicuję i zawsze kibicowałem autom dla przeciętnego Kowalskiego - patrz niskobudżetowym...
-
dobra dobra, trochę Cię znam. Pewnie niedlugo się na jazdę testową wybierzesz
Daj znać jak było -
A może warto zainteresować się nowym Chevroletem Sparkiem?
-
A może warto
zainteresować się nowym Chevroletem Sparkiem?Widziałeś deskę rozdzielczą?
Jak dla mnie obrzydliwa,a te zegary -
Widziałeś deskę
rozdzielczą?
Jak dla mnie
obrzydliwa,a te zegaryteż widziałem
jak ja nie cierpię nie mieć nic za kierownicą tylko gdzieś na środku -
jak ja nie cierpię
nie mieć nic za kierownicą tylko gdzieś na środkuNo nie wiem co to za moda zapanowała
-
Zegary sa dla kierowcy, a sporo firm uwaza chyba inczej, ze niby pasazerowie tez maja wiedziec? Popieram, dziwna moda. Tate musialbym pomacac na zywo zeby wyrobic zdanie.
-
Zegary sa dla
kierowcy, a sporo firm uwaza chyba inczej, ze niby pasazerowie tez maja wiedziec?
Popieram, dziwna moda. Tate musialbym pomacac na zywo zeby wyrobic zdanie.Może to chcą mieć uniwersalne ustawienie pod LHD i RHD
No chyba, że chcą zapewnić lepszą widoczność kierowcy -
Popieram, dziwna moda.
Powiedziałbym, że wręcz szkodliwa dla życia rodzinnego Po co żona ma wiedzieć z jaką prędkością się jedzie i potem "pyszczyć"
-
No chyba, że chcą
zapewnić lepszą widoczność kierowcyNie sądzę, jeździłem dwoma takimi samochodami i nie zauważyłem zwiększenia widoczności. To jednak kwestia mody.
Ale, ale... Indica ma na środku? Jeśli nie, to wracać do tematu proszę...
-
Za słaba reklama
Taty...Mam to samo zdanie. Za słaba reklama, producent tez nastawiony chyba tylko na sprzedaż indyjskich samochodów Niemcom w Polsce... Dealerzy tylko przy zachodniej granicy, na Wschodzie pustki - a tutaj zbyt bogato nie jest, tanie auta miałyby dość dobre wzięcie.
Jednak gdybym chciał obejrzeć Tatę, musiałbym pojechac do stolicy.