Tata Indica Vista
-
Trochę czytam o
tych dieslach i generalnie jest twierdzenie, że w TDDI to tylko kwestia czasu, kiedy
"poleci" pompa, natomiast w TDCI na potęgę lecą wtryskiwacze.
Spotkałem się też z
twierdzeniem, że TDCI zapewnia więcej frajdy z jazdy, jednak silnik jest bardzo
kapryśny.
Sam już nie wiem,
na co ewentualnie się decydowaćPowiem tak - firmowy a więc nie oszczędzamy Focus TDDI 1,8 90KM ma w tej chwili 235kkm na liczniku i w silniku nie jest robione NIC (auto w zasadzie od nowości w firmie - zakupione jako rozbitek z przebiegiem 14kkm i zrobione przez brata kolegi jak dla siebie).
W tej samej frimie był sobie Renault Kangoo 1,4 diesel i 3x robione wtryski po czym poszło na handel - przebieg 150kkm i silnik nadawał się na śmietnik.
TDDI ma typową turbodziurę przez co na początku źle się nim rusza ze świateł, TDCI ma więcej koników i jest konstrukcją nowocześniejszą ale kupować używany >5cio letni egzemplarz to jak grać w ruletkę. Wtryski do TDCI i wspomnianego Kangoo akurat robiła ta sama firma - Delphi sic:/
W nowszych konstrukcjach Kangoo widziałem już Siemensa i póki co ludzie sobie chwalą - zobaczymy jak ta nowinka będzie miała 200kkm .Ogólnie swego czasu szukałem auta do domu i rozglądałem się za Focusem TDDI. Bo czy będzie miał nalatane 200 czy 300kkm to najwyżej regeneracja turbosprężarki, a pompę można używkę wsadzić i będzie git (taniej TDCI gdzie trzeba wydać 4x 1tyś zł za wtryski + pompa paliwa + przewody paliwowe + mycie baku)
-
Od pewnego czasu
przeglądam ogłoszenia i 95% to diesle.
W ramach tej oferty
80% to TDCI, a 20% to TDDI (mowa o Focusach I w przedziale wiekowym 2002 - 2004).Kup benzyniaka i zagazuj LPG. Takie jest moje zdanie.
Instalacje sekwencyjne są OK!
Dzisiejsze Diesle to zabawki dla dziewczynek.
Prawdziwy silnik wysokoprężny musi mieć masę, pojemność i być wolnossący.
Teraz konstruktorzy tylko eksperymentują na ropniakach. -
Kup benzyniaka i zagazuj LPG. Takie jest moje zdanie.
Szukam samochodu z mojego województwa, powiedzmy do 100km ode mnie.
Przynajmniej na allegro przeważają diesle, natomiast benzynowce są w większości przypadków za stare, są kiepsko wyposażone lub słabe silniki np. 75KM. -
Przynajmniej na
allegro przeważają diesle, natomiast benzynowce są w większości przypadków za stare,
są kiepsko wyposażone lub słabe silniki np. 75KM.Zgadza się co do joty. Dodajmy - powypadkowe diesle ze skręconymi licznikami. Po prostu - cierpliwości, a w końcu coś trafisz
-
Zgadza się co do joty. Dodajmy - powypadkowe diesle ze skręconymi licznikami. Po prostu - cierpliwości, a w końcu coś trafisz
Niewiele się spóźniłem i ktoś mnie uprzedził - to AUTO wyglądało nadspodziewanie idealnie
-
Niewiele się
spóźniłem i ktoś mnie uprzedził - to
AUTO wyglądało
nadspodziewanie idealnieŁadnie wypolerowane
-
Niewiele się
spóźniłem i ktoś mnie uprzedził - to
AUTO wyglądało
nadspodziewanie idealnieNie wierzę w okazje.
Nie ten, to będzie następny.
Widocznie nie miał być Twój. -
-
No i stało się... Tata wyszedł po fajki i znikł.
Portal Interia - Tata znika... -
Popraw linka