Jaki to samochód??? zgaduj zgadula
-
chińczyk czy turek
-
Ani Chinczyk, ani Turek...
-
afrykaniec z RPA
-
afrykaniec z RPA
... ani z RPA.
Ile krajow nam jeszcze pozostalo?Samochod bazuje na doskonale nam wszystkim znanym modelu innego producenta. Silnik benzynowy 1.8(74 KW)
Seryjna produkcja ruszyla w 2002 roku.Nazwa tego modelu w jezyku jego producenta oznacza rase szybkiego konia i mysle, ze juz jedno spojrzenie na zdjecia wystarczy, aby wykluczyc tutaj "Mustanga"
...i "Tarpana"Zdjecia przedstawiaja luksusowa/wydluzona wersje oznaczona jeszcze dodaikowo nazwa jednej z gwiazd znanego gwiazdozbioru.
-
Nikt nie wie?
W takim razie dodam
jeszcze zdjecie z innej perspektywy...samsung?
-
samsung?
... nie
-
Tylne drzwi jakby żywcem wyjęte z bmw e36
A lusterka wsteczne ma jakby z golfa III, albo seata np. cordoby
-
Tylne drzwi jakby
żywcem wyjęte z bmw e36
A lusterka wsteczne
ma jakby z golfa III, albo seata np. cordobyTe trzy marki/modele skreslamy z listy "podejrzanych.
Samochod na ktorym bazuje ta konstrukcja, nosil swego czasu miano "Europejskiego Samochodu Roku ****"
Szukajacym na wieczornym niebie podpowiem jeszcze gwazdozbior Wielkiej Niedzwiedzicy...I nastepna porcja obrazkow:
-
Przód jak wyjęty z Polówki. Tył to z kolei SAAB...
-
widac ze to jakas dacia lub skoda
-
widac ze to jakas
dacia lub skodaNie wiem co to, ale na pewno powstało z wielu różnych samochodów...
-
Szukajacym na
wieczornym niebie podpowiem jeszcze gwazdozbior Wielkiej Niedzwiedzicy..."Wielki wóz"?
Samochodem roku było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak Dacia
Aleś trafił zagadkę -
Samochodem roku
było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak DaciaTeż szedłem tym tropem, ale nie było takiej dacii... Mimo kosmicznych nazw typu "Solenza" czy "Supernova" .
Aleś trafił zagadkę
Owszem.
-
Samochodem roku
było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak DaciaTytul "Europejskiego Samochodu Roku" jest przyznawany od 1964 roku, wiec juz nazbieralo sie sporo laureatow.
Renault byl w tym okresie juz szesciokrotnie nagradzany, ale byly i inne marki/modele...Z "listy podejrzanych" odpadaja nastepni kandydaci:
1. VW Polo
2. SAAB
3. Skoda
4. Renault/DaciaA moze w rozwiazaniu zagadki pomocna bedzie informacja, ze mnie ten samochod i jego znaczek firmowy kojarzy sie z szachami?
-
Tytul
"Europejskiego Samochodu Roku" jest przyznawany od 1964 roku, wiec juz nazbieralo
sie sporo laureatow.
Renault byl w tym
okresie juz szesciokrotnie nagradzany, ale byly i inne marki/modele...
Z "listy
podejrzanych" odpadaja nastepni kandydaci:
1. VW Polo
2. SAAB
3. Skoda
4. Renault/Dacia
A moze w
rozwiazaniu zagadki pomocna bedzie informacja, ze mnie ten samochod i jego znaczek
firmowy kojarzy sie z szachami?BMW to szachownica
-
cos kojarzę że jest taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmm
-
cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmmMi coś do Rover'a pasuje.
-
cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmmteż jakiegoś angola typu Bistol szukam bo baza to z forda być mogła
-
BMW to szachownica
BMW to nie szachownica a śmigło (jeszcze z czasow, gdy Firma nosila nazwe BFW i produkowala silniki lotnicze...
ale BMW zostalo przeciez juz wszesniej skreslone z naszej "listy"...cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logoja przyznaje ze w tej chwili nie kojarze, ale nie moge wykluczyc, ze byc moze masz racje...
Mi coś do Rover'a
pasuje.Pomijam juz ze Rover nie ma "szachownicy"...
nie, to nie Rover, ani tez zaden samochod powstały na jego bazie.też jakiegoś angola
typu Bistol szukam bo baza to z forda być mogła... ale nie była
-
czy to jest marka posiadająca w logo figurę poruszającą się o 3 pola i produkująca wyłącznie pojazdy dla wojska / rządu w kraju o nieciekawej sytuacji finansowej