[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
A sprężyny już kupiłeś?
-
A sprężyny już
kupiłeś?o dzieki, jeszcze sprezyny +500zl, ale to razem z mocowaniami
-
Odkrywam mozliwosci radia, teraz siedze w tonach niskich i sa 3 regulacje: bass -7 - +7
Q1-Q4 ( ustawienie pasma tonów niskich - o co.chodzi? Dałem na Q1, bo najladniej.gra), ostatnia opcja to częstotliwość srodkowej tonow niskich, od 60 do 200 dalem najnizej, tzn 60Hz,
Nastepnie wlaczylem pierwsza lepszą piosenke, padlo na eminem just lose it, ustawilem w miare głośno (znosnie), podczas grania cale radio przygasalo, az przy mocniejszym walnieciu.zgaslo i znowu sie włączyło, z czego to wynika? Pewnie w suzuki bedzie podobnie, wiec wole sie przygotowac -
Kupiłeś radio z padniętą końcówką mocy
-
Kupiłeś radio z
padniętą końcówką mocyraczej niemożliwe, w pionku moim było to samo, poza tym zdarzyło mi się to tylko raz, myśle, że to ma związek z prądem w samochodzie bo wszystko mi tam mruga razem z basami.
Radyjko zasila dwa jajka, które były na półce w suzuki, dwa tweetery i dwa głośniki 165mm -
raczej niemożliwe,
w pionku moim było to samo, poza tym zdarzyło mi się to tylko raz, myśle, że to ma
związek z prądem w samochodzie bo wszystko mi tam mruga razem z basami.
Radyjko zasila dwa
jajka, które były na półce w suzuki, dwa tweetery i dwa głośniki 165mmU mnie zasila taki sam zestaw (może u Ciebie są mocniejsze głośniki) i radio się nie wyłącza...
Może rozkręciłeś na cały zychel, ja tak w sumie nie próbowałem
-
Miejsca na tweetery już bliskie perfekcji, ale niestety moja praca na 95% poszła na marne, bo nie są skierowane na mnie
-
W niektórych modelach tweeterów można je w obudowie trochę przekręcać
-
W niektórych
modelach tweeterów można je w obudowie trochę przekręcaćniestety nie w moich
-
Dzisiejsze zakupy:
Dokuji, po rabacie 25% 344zł -
Na necie czy w stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??
-
Na necie czy w
stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??stacjonarnie - hipol, zadzwonilem czy są i podjechałem 5km żeby odebrać
-
Akumulator do wymiany - rozładowuje się w kilka godzin - jaki kupić najlepiej, biorąc ewentualnie pod uwagę car audio?
Jaka wielkość i jaka firma - mam sklepik niedaleko z okazyjnymi cenami akumulatorów firmy bosh, do kia kupiłem niedrogo i jestem zadowolony. -
Ja mam wsadzonego Bosch'a S3 12V 45Ah 400A, starcza, prawie miesiąc postoju i nadal kręci jak zły, w zimie też dobrze kręcił, problem jest z gabarytem, trzeba dorabiać mocowanie, przy zniekształconej podstawce może się nie mieścić i klemy na grube trzeba wymienić, także więcej roboty niż to warte. Ja tego bydlaka kupiłem za 180 zł. Jest temat o akumulatorach jak coś
-
Akumulator do
wymiany - rozładowuje się w kilka godzin - jaki kupić najlepiej, biorąc
ewentualnie pod uwagę car audio?
Jaka wielkość i
jaka firma - mam sklepik niedaleko z okazyjnymi cenami akumulatorów firmy bosh,
do kia kupiłem niedrogo i jestem zadowolony.Na ul. Chełmżyńskiej w Warszawie jest hurtownia akumulatorów i mają dobre ceny, dodatkowo można się trochę potargować
-
Ja mam wsadzonego
Bosch'a S3 12V 45Ah 400A, starcza, prawie miesiąc postoju i nadal kręci jak zły, w
zimie też dobrze kręcił, problem jest z gabarytem, trzeba dorabiać mocowanie, przy
zniekształconej podstawce może się nie mieścić i klemy na grube trzeba wymienić,
także więcej roboty niż to warte. Ja tego bydlaka kupiłem za 180 zł. Jest temat o
akumulatorach jak cośTakiego chcę kupić na nadchodzącą zimę i wreszcie nie martwić się o przymrozki.
Klemy mam już te większe, mocowanie też. Zmierzyłbyś mi ten aku? Najbardziej mi chodzi o najdłuższy bok... 209 mm ma?
-
On sam w sobie nie jest szeroki, za to stopka w nim jest bardzo szeroka i mi nie pasiła w korytko, musiałem podpiłować, jak będę miał chwilę to zmierzę stopkę.
Co do trwałości, nie wypowiem się bo mam go dopiero rok, na razie nie widać śladów zużycia. -
Wstrzymałbym się z zakupem aku pod obecny alternator i zobaczył jak on się sprawuje przy planowanym Car Audio. Wtedy myślał, czy wymiana aku + altek, czy tylko aku.
-
Na necie czy w
stacjonarnym sklepie zanabyłeś ??Na zlosnikiowej giełdzie pojawiło się jakieś ogłoszenie, że ktoś chce sprzedać nówki wahacze
-
Dzięki za info, ale cena jest praktycznie taka sama jak w sklepie i z tego powodu wolę jednak sklep.
Po za tym nie wiem czemu, ale jednak spróbuję produktów firmy DOKUJI lub jak znajdę to 555