[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
będą do poprawki
ukierunkowanie na drugi słupek - lipny pomysłnawet mnie nie denerwuj
Rano zobacze, zdjęć pare zrobię jak to leży na aucie...
Licze, że nie będzie tak źle, w razie czego jak już wszystko złoże i będzie źle, to zrobie od nowa (nie widzę tu możliwości poprawienia), bo faktycznie mogłem dać porządny kąt a nie lekkie nachylenie w stronę środka... -
Nie chcieli mi sprzedać kieszeni od renault, to sam postanowiłem zrobić i póki co wszystko idzie bardzo sprawnie
Wszystko przymierzone wcześniej na samochodzie, tak, żebym nie musiał ciąć żadnej blachy w drzwiach, a jedynie wykorzystać niewielki otwór w drzwiach:
Płytka PCV jest idealna do obróbki mechanicznej, wyciąłem identyczne dwie 'wierzchnie' części kieszeni oraz dwie 'dolne, montażowe' części, które pozostanie odpowiednio zdystansować, a dziurę między nimi zalepię najprawdopodobniej żywicą:
Wstępnie (kształt):
Kieszenie planuje zdystansować na 4-5cm, głośnik identycznie (sam dystans 1,5cm prawie starcza, ale dla bezpieczeństwa lepiej nieco więcej)Dodatkowo całą pracę powinien ułatwić nowy zakup - Dremel wraz z różnymi końcówkami
-
Dzisiaj nie udało się prawie nic zrobić, poza małymi poprawkami kształtu panelu przy głośniku oraz wstawką własnoręcznie zaprojektowaną. Obie zmiany oczywiście wykonane przez moją dziewczynę
Wzór będzie wycięty z panelu i od spodu zaklejony płytką plexi, która zaś będzie podświetlona przed diody led - przy otwarciu drzwi oczywiście.
-
Wszystko idzie baaardzo powoli, głównie dlatego, że nie poświęcam więcej niż 2h dziennie, dziś udało się wyłożyć drzwi kierowcy matami od wewnątrz (trudny dostęp w niektórych miejscach) i wykończyć od zewnątrz
Dodatkowo wyciąłem co miałem wyciąć i przejechałem papierem ściernym p80 i p100 krawędzie, żeby było równiutko, pod te dwie kształtne dziury idzie najpierw pleksi przezroczysta a pod to bezpośrednio płyta pcv, która będzie najprawdopodobniej w kolorze białym, pleksi przezroczystą zaś podświetlę przy kantach tak, żeby nie było widać źródeł światła (kolor biały)
Najbardziej zastanawia mnie jeszcze fakt czym i jak obszyć gotową kieszeń, może zdecyduję się na flokowanie...
-
Zakup radia, pomocy:
Po przeanalizowaniu tematu nowe i stare radio, postanowiłem kupić używkę marki alpine, wyszukałem na allegro kilka radyjek, które najlepiej wybrać?Alpine CDA-9855R
Alpine CDA-9855R
Alpine CDA-9855
Alpine CDA 9853-R
Alpine CDA-9853
Alpine CDA 9853R
Alpine CDA-9885R
Alpine CDA-9853RAlpine CDA 105 Ri (USB)
Alpine CDA -117RiCoś z droższych:
Alpine CDA 7969R
Alpine CDA 7998R -
Zakup radia,
pomocy:
Po przeanalizowaniu
tematu nowe i stare radio, postanowiłem kupić używkę marki alpine, wyszukałem na
allegro kilka radyjek, które najlepiej wybrać?posłuchaj sobie JVC, Kenia, Alpine i Clarka u kogoś, bo tak upierając się na Alpine niekoniecznie możesz trafić w swój gust.
9855 - wolał bym 9833 lub 9835
7998 - fajne radio, ale nie wiem czy za tą cenę, pamiętaj że nie ma zdejmowanego panela, oraz że po wysunięciu zajmuje trochę więcej niż 1DIN -
posłuchaj sobie
JVC, Kenia, Alpine i Clarka u kogoś, bo tak upierając się na Alpine niekoniecznie
możesz trafić w swój gust.To głośniki mają grać a nie radio , chyba aż tak dużej różnicy nie będzie ; >
9855 - wolał bym
9833 lub 9835nie ma nigdzie takich, a reszta co podałem? i czemu nie 9855?
7998 - fajne radio,
ale nie wiem czy za tą cenę, pamiętaj że nie ma zdejmowanego panela, oraz że po
wysunięciu zajmuje trochę więcej niż 1DINfakt troche drogie
-
Skoro inwestujesz kasiorkę w auto, może będziesz pierwszym człowiekiem na forum, który zrobi to: klik
Są różne kolory, ale taki czarny mat pasowałby do świstaka
-
wg mnie plastidip to szajs
-
wg mnie plastidip
to szajsWidziałem auta w tym pomalowane i po roku i trzymają się i wygląda ok., ale niestety wg mnie czarny mat to szajs
-
Pomalowałem kumplowi felgi. Na koła się nadaje. Ale co do karoserii to bym się zastanowił. Jeżeli opcja na chwile to spoko. Czarny mat wygląda jak szary-czarny mat. Samo malowanie jest dziecinnie proste
-
To głośniki mają
grać a nie radio , chyba aż tak dużej różnicy nie będzie ;Zebys sie nie zdziwil.
-
Może w przyszłym roku sobie tak pomaluje, ale co z radiem? : |
-
wg mnie plastidip
to szajsuzasadnij swoja wypowiedz?
-
uzasadnij swoja
wypowiedz?wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie, głównie dlatego, że można łatwo to zdjąć, a - o ile matowy kolor - wszystkie przecierki, czy coś można psiknąć sprayem, poprawić i nie będzie widać różnicy, no i cena też dobra...
-
Pomalowałem
kumplowi felgi. Na koła się nadaje. Ale co do karoserii to bym się zastanowił.
Jeżeli opcja na chwile to spoko. Czarny mat wygląda jak szary-czarny mat. Samo
malowanie jest dziecinnie prosteIle kosztowo i ilościowo wychodzi pomalowanie 4 felg?
Fondmetale bym sobie pomalował na czarny mat, zawsze można to zedrzeć bezinwazyjnie
-
Ile kosztowo i
ilościowo wychodzi pomalowanie 4 felg?
Fondmetale bym
sobie pomalował na czarny mat, zawsze można to zedrzeć bezinwazyjniena 100% swoje będę malował niedługo, nie powinno zejść więcej niż 500ml w sprayu
-
Na 4 felgi 17'poszło 3 puszki i trochę. Wychodzę z założenia że za droga impreza. Kumpel się nie szczypał z kasą bo pracuje w Niemcach. Ale na koniec zapytał czy efekt i kolor byłby podobny jak ze zwykłego sprayu. Powiedziałem, że lepszy bo zostało by nam 150 zł jeszcze do przepicia
-
Na 4 felgi
17'poszło 3 puszki i trochę. Wychodzę z założenia że za droga impreza. Kumpel się
nie szczypał z kasą bo pracuje w Niemcach. Ale na koniec zapytał czy efekt i kolor
byłby podobny jak ze zwykłego sprayu. Powiedziałem, że lepszy bo zostało by nam 150
zł jeszcze do przepicia150 zł przepłacić za to żeby mieć możliwość łatwego zdjęcia farby to przesada - ja wysiadam
-
To głośniki mają grać a nie radio , chyba aż tak dużej różnicy nie będzie ; >
Ale przecież najważniejsze jest źródło tego dźwięku.
W głośnikach nie masz żadnych ustawień, korekcji itp. tylko właśnie w radyjku
O barwie już nie wspomnęHellsin zawsze Ci dobrze radzi