[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
1.6 Suzuki Swift
1993 - HDI = OC + opony + assistance + NW (5000zł) = 526 zł
sprawdz moze w HDIsprawdzałem w zeszlym roku, na miejscu mi wyliczyli 3 tysiące, nie sądze zeby tak szybko sie zmienilo, 1260zl już jest ok
-
Podjedź do jakiejś multiagencji ubezpieczeniowej. Często mają oferty wszystkich ubezpieczycieli i można łatwo wybrać najkorzystniejszą ofertę
-
Podjedź do jakiejś
multiagencji ubezpieczeniowej. Często mają oferty wszystkich ubezpieczycieli i można
łatwo wybrać najkorzystniejszą ofertękolega zaproponowal mi, żebym na niego ubezpieczyl i dal siebie jako wspolwlasciciela, z pierwszego lepszego wyliczenia wyszlo mi w ten sposob 695zł
-
Co sądzicie o tym zestawie?
(te mnie najbardziej ciekawią)
http://allegro.pl/jbl-ms-62c-nowe-320w-wysylka-gratis-warszawa-i3470480168.htmllub
http://allegro.pl/powerbass-2xl-60-3c-3-drozny-system-hi-end-wroclaw-i3519668878.html
lub
http://allegro.pl/hertz-hsk-165-4-nowe-gwarancja-pl-fv-i3506329906.html
lub
http://allegro.pl/dls-rm-6-2-zestaw-dla-wymagajacych-extra-gratis-i3526435422.html
-
jak współwłaściciel to tylko z rodziną. nie baw sie w kolegów
-
Co do współwłaściciela - tak jak None pisze, rodzina ...
Co sądzicie o tym
zestawie?kup sobie R6A i po kłopocie
-
jak współwłaściciel
to tylko z rodziną. nie baw sie w kolegównie bardzo mam kogo, bo malo kto ma prawo jazdy...
Zakupiłem głośniki Rainbow SL-C6.2
Wzmacniacze będę kupował 2 - cyfrowe, jeden dwukanałowy, drugi monoblok na tył pod 2 subwoofery 25cm
-
Zakupiłem głośniki
Rainbow SL-C6.2podobne trochę do SAX-ów 265.20
Wzmacniacze będę
kupował 2 - cyfrowe, jeden dwukanałowy, drugi monoblok na tył pod 2 subwoofery 25cmczemu cyfrowe ?
-
Znaczy chyba tranzystorowy, jak większość teraz
-
Żeby wyrobić sie z prądem, co prawda na wzmacniacze wydam 2tys, ale jak juz robie, to chce zeby bylo dobrze.:)
-
Żeby wyrobić sie z
prądem, co prawda na wzmacniacze wydam 2tys, ale jak juz robie, to chce zeby bylo
dobrze.:)kto Ci powiedział że D klasa ( bo o takich mniemam mówisz ) zje mniej prądu ?
Wszystko zależy od technologii, co zasila, cięć i itp. -
kto Ci powiedział
że D klasa ( bo o takich mniemam mówisz ) zje mniej prądu ?
Wszystko zależy od
technologii, co zasila, cięć i itp.Tak mi wyjaśniał, nie powtórzę, ale był bardzo przekonywujący, a czy D klasa - to nie wiem, bo używał słowa 'cyfrowe', ale wydaje mi się, że to bardzo możliwe, bo pokazał mi różnicę w nagrzewaniu się standardowego piecyka, który po kilku minutach już był zgrzany i tego 'cyfrowego', który utrzymywał temperaturę otoczenia, poza tym cena nie zmienia się z niczego
Planuję zakupić taki wzmacniacz na tył:
http://allegro.pl/jl-audio-jx-1000-1d-monoblok-1-kanal-1000w-gratisy-i3497161727.html
W cenie 1000zł, nowy.
Trafiłem na sklep, w którym gość pół godziny mi opowiadał o tym wszystkim, sami też montują, robią zabudowy itp, także myślę, że bardzo mnie nie oszukujeNa początku mi odradzał dwa suby 250mm i zamiast tego jeden 300mm, który byłby bardziej budżetowy, ale jak mu pokazałem, że to ma być zabudowa z dwóch stron, a skrzyń żadnych nie chce, zabudowa w koło też odpada to stwierdził, że faktycznie będzie lepiej dać dwa na boki z litrażem min 15-20l i głębokością 16+cm, także będzie trzeba kombinować.
Drzwi dobrze, że tylko jedne okleiłem matami, bo zepsułem robotę... Wyprowadził mnie z błędu, że mała zabudowa wystająca z drzwi wystarczy litrażowo, muszę teraz zerwać maty z drzwi, żeby dostać się do środka i całe dodatkowo od wewnątrz okleić... -
Tak mi wyjaśniał,
nie powtórzę, ale był bardzo przekonywujący, a czy D klasa - to nie wiem, bo używał
słowa 'cyfrowe', ale wydaje mi się, że to bardzo możliwe, bo pokazał mi różnicę w
nagrzewaniu się standardowego piecyka, który po kilku minutach już był zgrzany i
tego 'cyfrowego', który utrzymywał temperaturę otoczenia, poza tym cena nie zmienia
się z niczegogrzanie nie ma tu znaczenia, niektóre piece wręcz muszą uzyskać odpowiednią temperaturę, co by zagrać na swoim poziomie ... ale to taki szczegół.
Na 99% klasa D ... na przód średni pomysł, chyba że jest to coś pokroju Alpine PDX.Planuję zakupić
taki wzmacniacz na tył:
W cenie 1000zł,
nowy.jak tam chcesz mi tam nic do tego
Na początku mi
odradzał dwa suby 250mm i zamiast tego jeden 300mm, który byłby bardziej budżetowy,
ale jak mu pokazałem, że to ma być zabudowa z dwóch stron, a skrzyń żadnych nie
chce, zabudowa w koło też odpada to stwierdził, że faktycznie będzie lepiej dać dwa
na boki z litrażem min 15-20l i głębokością 16+cm, także będzie trzeba kombinować.też będzie problem ze zgraniem ich ... o tym Ci już nie powiedział, co się dzieje jak jeden pompuje membraną na drugi To niech Ci powie
Drzwi dobrze, że
tylko jedne okleiłem matami, bo zepsułem robotę... Wyprowadził mnie z błędu, że mała
zabudowa wystająca z drzwi wystarczy litrażowo, muszę teraz zerwać maty z drzwi,
żeby dostać się do środka i całe dodatkowo od wewnątrz okleić...chce komory Ci robić czy co ? bo nie za bardzo rozumiem
-
na przód średni pomysł, chyba że jest to coś pokroju Alpine PDX.
Na przód stwierdził, że coś z półki za 800-1000zł, nie wiem dokładnie co.
też będzie problem
ze zgraniem ich ... o tym Ci już nie powiedział, co się dzieje jak jeden pompuje
membraną na drugi To niech Ci powieNo powiedz powiedz, chodzi o ustawienie kierunków membran? Myślałem, żeby były skierowane do siebie właśnie...
-
Na przód
stwierdził, że coś z półki za 800-1000zł, nie wiem dokładnie co.ciekawe co wymyślił
No powiedz powiedz,
chodzi o ustawienie kierunków membran? Myślałem, żeby były skierowane do siebie
właśnie...może bas się znosić, choć niekoniecznie, wszystko wyjdzie w praniu
-
ciekawe co wymyślił
może bas się
znosić, choć niekoniecznie, wszystko wyjdzie w praniuzabudowy zrobię, jak będzie coś nie tak to dalej będę myślał
-
Dzisiaj zacząłem zabawę z tweeterami, początkowo miałem pomysł odlać z żywicy drugie plastiki, ale później zrezygnowałem z tego pomysłu, bo drugie plastiki w razie czego mogę dostać za grosze, a będzie znacznie mniej pracy...
Pierścienie jak widać wycięte, pasują bardzo dobrze, już jest ułożona forma na plastiku - tym osłaniającym śruby od lusterka, klej wyschnie i zacznę formować na to materiał, a następnie zaleje warstwą żywicy, bez włókna szklanego
-
Progress:
-
Gratki za zabawe z formowaniem z zywicy
-
Progress:
będą do poprawki ukierunkowanie na drugi słupek - lipny pomysł