[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Sprawdź u siebie
czy tej gumki nie pomalowalesPomalowałem ją raz, ale nic się jej nie stało.
-
Standardowo zdjęcia:
-
Na 2gim zdjęciu idealnie ustawiona ostrość na browary, aż mi smaka zrobiłeś. Dobrze że w pogotowiu czeka 3x Koźel Svetly
-
Na 2gim zdjęciu
idealnie ustawiona ostrość na browary, aż mi smaka zrobiłeś. Dobrze że w pogotowiu
czeka 3x Koźel Svetlyfaktycznie, taki ze mnie fotograf : D
-
a tego już nie wiem, mechanik mi tłumaczył, ale taki dociekliwy nie bylem
Lakier wali podobnie jak rozpuszczalnik, wiec musi coś tam z tego miećno myśle że na 100% bardziej rozgarniety w temacie niż Ty i z pewnością sie nie myle
Nie wiem jak można tak ślepo wierzyć ludziom...i chwalić się niby-wiedzą na podstawie jakichś opowieści krytykując przy tym innych.
-
Nie wiem jak można
tak ślepo wierzyć ludziom...i chwalić się niby-wiedzą na podstawie jakichś opowieści
krytykując przy tym innych.Nie wiem jak można wysuwać takie wnioski po jednym komentarzu, w dodatku pisać nie na temat i zbędne komentarze
-
najbardziej
hałasuje mi skrzynia biegów i silnik, dlatego sądze, że jednak będzie jakiś efekt...wbrew pozorom grodź nie jest taka zła, poprawiając ją lepiej ściągnąć deskę ... ja nie miałem odwagi
Tak samo pod kanapą jest goła blacha, zresztą tam doradził mi sprzedawca, a chłopak
wyglądał na ogarniętego, handlował tylko rzeczami związanymi z wygłuszeniem auta, w
jego opinii największy efekt da wygłuszenie właśnie podłogi z przodu, drugi
priorytet to kanapa i trzeci - bagażnik.trzeba było spytać, czy rozbierał swifta Pod kanapą masz podwójny profil jeśli dobrze pamiętam, do tego kanapa robi ( w końcu to jedna wielka pianka ) za wygłuszenie. Lepiej te maty dać na nadkola - tam coś to da i na drzwi. Będzie trochę ciszej.
A czy 105zł za 3
maty 75x52cm samoprzylepne to dużo? Nie wiem czy znajdziesz taniej...nie no cena dobra, myślałem że sprzedał Ci starą edycję Silvera, która była mniejsza
-
Nie wiem jak można wysuwać takie wnioski po jednym komentarzu, w dodatku pisać nie na temat i zbędne komentarze
Ja tam swoje wiem...
KończymyPS: Twoje stare klocki nie miały czujników zużycia? A tarcze nawet całkiem całkiem były patrząc na grubość.
-
Lakier wali podobnie jak rozpuszczalnik, wiec musi coś tam z tego mieć
Rozpuszczalnik w lakierze jest tylko po to, żeby rozcieńczyć farbę, w trakcie malowania on się ulatnia i schnie dużo dużo szybciej niż farba.
-
Twoje stare
klocki nie miały czujników zużycia? A tarcze nawet całkiem całkiem były patrząc na
grubość.hmmm chyba miały, bo pierwsze objawy to nie był szum tylko takie delikatne dźwięki przy hamowaniu, po prostu zwklekałem z tym za długo trochę...
-
wbrew pozorom grodź
nie jest taka zła, poprawiając ją lepiej ściągnąć deskę ... ja nie miałem odwagi
trzeba było spytać,
czy rozbierał swifta Pod kanapą masz podwójny profil jeśli dobrze pamiętam, do
tego kanapa robi ( w końcu to jedna wielka pianka ) za wygłuszenie. Lepiej te maty
dać na nadkola - tam coś to da i na drzwi. Będzie trochę ciszej.
nie no cena dobra,
myślałem że sprzedał Ci starą edycję Silvera, która była mniejszateż wolałbym bez zdejmowania deski, bo musze miec czym jeździć : P
Podwójny profil, tzn? Tam chroni tylko i wyłącznie kanapa, ale nie każda gąbka ma właściwości wygłuszająceNadkola i bagażnik też zrobie - ale w swoim czasie, teraz mam rozebraną podłogę to ją porobie, bagażnik i nadkola to pikuś
edit:
btw, czym pokryje pianke w bagażniku, żeby to nie ona była na wierzchu? wymiarowa gumowa wkładka z allegro? -
Prace nad wykładziną idą właściwym torem
Na zdjęciu widać, gdzie materiał jest wyniszczony, wyciąłem odpowiedni kawałek materiału ze starej wykładziny, następnie obmyśliłem patent na przymocowanie kawałka do całości - super glue z auchan za 1,27zł bardzo mocno klei wykładzinę do wykładziny, także zrobie to już na auciePrzy okazji małe info: Pb95 auchan: 5,13zł
edit:
zostawiam sobie jeszcze z m[2] zdrowej starej wykladziny, jakby miała się psuć zbyt szybko -
hmmm chyba miały, bo pierwsze objawy to nie był szum tylko takie delikatne dźwięki przy hamowaniu, po prostu zwklekałem z tym za długo trochę...
Z tego co widzę to ten klocek z fotki został wymieniony w ostatniej z odpowiednich chwil
-
Z tego co widzę to
ten klocek z fotki został wymieniony w ostatniej z odpowiednich chwilmiernik bieżnika może by wykrył ostatni mm
-
miernik bieżnika może by wykrył ostatni mm
Nie starły się do zera, więc tarcze nie ucierpiały i mogły by jeszcze polatać
Grunt, ze zrobione i to na niezłych częściach, a nie na najtańszych jak niektórzy wolą zrobić
-
też wolałbym bez
zdejmowania deski, bo musze miec czym jeździć : Ppotem tylko kierę założysz i heja
Podwójny profil,
tzn? Tam chroni tylko i wyłącznie kanapa, ale nie każda gąbka ma właściwości
wygłuszająceta ma, dzięki niej nie słyszysz pompy paliwa Wiem coś o tym jak jechałem na zawody 1/4 Dodatkowo tam podłoga pod kanapą ma chyba podwójne przetłoczenie, bo blacha wydaje się grubsza
Nadkola i bagażnik
też zrobie - ale w swoim czasie, teraz mam rozebraną podłogę to ją porobie, bagażnik
i nadkola to pikuśpikuś, nie pikuś, ale tyle ma to Ci nie starczy Ja zużyłem bullpack, parę wolnych mat i gąbek, a i tak mam auto do poprawki ...
edit:
btw, czym pokryje
pianke w bagażniku, żeby to nie ona była na wierzchu? wymiarowa gumowa wkładka z
allegro?filc karate
-
Fotki z pracy:
Aktualnie popsikane podkładem antykorozyjnym, bedzie on jednak ostatnią warstwą - kolor czerwony.
Mam problem z kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a nie yokito?
-
Mam problem z
kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a
nie yokito?Ja mam na zaciskach wytłoczone logo Boscha'a tak więc podejrzewam że też powinieneś mieć jeśli masz system Bosch
-
Ja bym się nie odważył wygłuszyć swifta wolę mieć kontrolę nad rdzą a kłaść nowe maty co rok to przesada
-
Mam problem z kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a nie yokito?
A nie czasem TOKICO?
Po kształcie klocków widać, ze nie-TOKICO, więc Bosch
no i "napis" jestJa bym się nie odważył wygłuszyć swifta wolę mieć kontrolę nad rdzą a kłaść nowe maty co rok to przesada
Co do rdzy to tutaj chyba można tylko patrzeć jak postępuje