[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
To się nazywa link4
nie chce mi się ale jakbym poszukał to bym znalazł te śmieszna pisemka od nich,
przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie,
malowane drzwi pod listwą, purchel na błotniku, prywatny import z niemiec itd. i z
wartości auta ok 6 tys. zrobiło się 2500 do wypłaty było chyba 2300 do tego nie
chcieli oddać za parking strzeżony (zapłacili tylko za 2 dni - do dnia oględzin) i
ogólnie było użerania się z nimi co nie miara...nigdy więcej AC w tego typu
"ubezpieczalniach"Ja gdzieś mam druk z wyliczeniem wartości auta, po stracie całkowitej, dodawali mi za dodatkowe wyposażenie sporo (typu kierownica sportowa, fotele itd) i od ubezpieczyciela dostałem ponad 3500tys zł ---> WARTA, tutaj ogólnie:
http://img339.imageshack.us/img339/5642/beztytuugqd.jpg -
przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie,
Uznali to wysoki przebieg czy coś źle zrozumiałem?
-
Ja gdzieś mam druk
z wyliczeniem wartości auta, po stracie całkowitej, dodawali mi za dodatkowe
wyposażenie sporo (typu kierownica sportowa, fotele itd) i od ubezpieczyciela
dostałem ponad 3500tys zł ---Dobrze, że nie sprawdzali czy kierownica ma homologację Bo byś dostał kasę na pewno
-
Uznali to wysoki
przebieg czy coś źle zrozumiałem?10 kkm rocznie to modelowy przebieg miejskiego autka
-
Dobrze, że nie
sprawdzali czy kierownica ma homologację Bo byś dostał kasę na pewnona bank nie miała, ale to nie miałoby żadnego znaczenia, bo zużycie opon miałem z przodu 93 i 96%, za to odieli jakąś sume od wartości auta jedynie
-
na bank nie miała
moja też nie ma
-
Uznali to wysoki
przebieg czy coś źle zrozumiałem?Tak, nie wiem w takim razie jaki przebieg powinno mieć 17 letnie auto?
-
10 kkm rocznie to
modelowy przebieg miejskiego autkaU mnie wychodzi 13kkm, ja podnoszę tą średnią w górę. Do niedzieli, czyli rok od zakupu będzie 19k
Tak, nie wiem w
takim razie jaki przebieg powinno mieć 17 letnie auto?No nieźle... U mnie 14 lat i 186k. Jak będzie miało 17 to pewnie z 230 będzie.
-
U mnie wychodzi
13kkm, ja podnoszę tą średnią w górę. Do niedzieli, czyli rok od zakupu będzie 19kto mi w 1,5 roku wyszło 75tys...
edit:
dodam, że na silniku, który wg wielu mechaników miał pochodzić jeszcze kilka tysięcy... -
U mnie wychodzi
13kkm, ja podnoszę tą średnią w górę. Do niedzieli, czyli rok od zakupu będzie 19kBo u nas nawet Maluch służył do wszystkiego, w sumie dalej małe samochody są często jedynymi w rodzinie autami do wszystkiego
-
to mi w 1,5 roku
wyszło 75tys...
edit:
dodam, że na
silniku, który wg wielu mechaników miał pochodzić jeszcze kilka tysięcy...Ten Twój silnik to jakiś ewenement - jesteś pewny, że chcesz go wyrzucić
Jak coś to go od Ciebie wezmę za 50 zł po swapie
-
Co najlepsze, drugi samochód w rodzinie, 7os Van z Dieslem raczej przeznaczony do większych przelotów, nie przekracza 10 rocznie
-
silnik idzie od razu na złom jak tylko zostanie wyjęty
za jakiś tydzień max dwa zacznę walczyć z tematem swapa .
-
Ten Twój silnik to
jakiś ewenement - jesteś pewny, że chcesz go wyrzucić
Jak coś to go od
Ciebie wezmę za 50 zł po swapiestoi!
-
link https://docs.google.com/file/d/1YJwozE3t...dit?usp=sharing
co znaczy tarcze ze stopów lekkich, te co kupilem beda ciezsze? : S
-
link
https://docs.google.com/file/d/1YJwozE3t...dit?usp=sharing
co znaczy tarcze ze