[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
No namewów nie bierz nie warto, zawsze coś w nich nie działa co powinno i szybko się psują, ja osobiście bardzo polecam sony xplod, w octavii siedzi już 5 lat i wszystko pięknie działa a swifcie mam też jeszcze z poprzedniego auta i też jestem bardzo zadowolny
-
No namewów nie
bierz nie warto, zawsze coś w nich nie działa co powinno i szybko się psują, ja
osobiście bardzo polecam sony xplod, w octavii siedzi już 5 lat i wszystko pięknie
działa a swifcie mam też jeszcze z poprzedniego auta i też jestem bardzo zadowolnyhttp://allegro.pl/radio-sony-cdx-m800-black-panel-super-stan-i2778766686.html
może spróbowac? -
Tu masz fajne za nie wiele więcej
-
Tu masz fajne za
nie wiele więcej
Sony
Xploda coś stąd?
W warszawie wolałbym kupić -
Tu masz fajne za
nie wiele więcej
Sony
XplodWłaśnie to chciałem zaproponować, mam to radio tylko, że starszy model (inny wygląd) i od 3 lat je użytkuje i nie ma żadnego problemu. Obecnie podpięte jest po 6 głośników i jakoś gra. USB się nie krzaczy, CD też nie, podobnie jak i AUX do tego zanabyłem sobie pilota (na zasadzie takiego jak w domu) i jest gitara.
-
Właśnie to chciałem
zaproponować, mam to radio tylko, że starszy model (inny wygląd) i od 3 lat je
użytkuje i nie ma żadnego problemu. Obecnie podpięte jest po 6 głośników i jakoś
gra. USB się nie krzaczy, CD też nie, podobnie jak i AUX do tego zanabyłem sobie
pilota (na zasadzie takiego jak w domu) i jest gitara.tylko nie ma nic sensownego w okolicy ; /
a nie chcę zamawiać kurierem, może coś takiego?
http://allegro.pl/pioneer-mvh-150ui-nastepca-mvh-1400ub-na-rok-2013-i2774121426.html
pomijajac ze nie ma CD -
A może coś takiego:
nowy kenwood
Niestety droższe, ale nie wiele, parę paczek fajków mniej albo parę butelek alko i będzieDodam, że bez dobrych głośników nawet najlepsze radio nie zagra
W wawie dostaniesz tego kenwooda bo ja taki zakupiłem.
A i dodam abyś nie wywalał nie działającego radia, z chęcią je przyjmę na części, ponieważ czasem coś trzeba naprawić a nie mam zupełnie czym i muszę mocno kombinować.
-
Kupiłem w końcu tego syfa:
http://allegro.pl/pioneer-mvh-150ui-za-mvh-1400-aux-ipod-usb-w-wa-i2769976059.html
Gra bo gra, zaraz zabiore się za studiowanie instrukcji, bo basów nie ma, mam nadzieje, że się pojawią, moc wyjściowa o 10 większa niż w starym radiu, co słychać, no ale te basy...Najprawdopodobniej stare radio się zepsuło, bądź ja je zepsułem probujac je wczesniej wyciągnąć...
zdam relacje jeszcze
-
Nie licz na te 4X50W. A jeśli masz przyzwoite głośniki to pod radiem i tak sensownie nie zagrają, już jakiś mały piecyk zrobiłby robotę.
-
Tak czytałem i czytałem i miałem zaproponować najtańszego Pioneera z USB
Ale wreszcie doszedłem do tego, że takowego kupiłeś
Basy będą tylko popraw konfigurację.
Jak się nie mylę ustawienia LOUD ustaw na HI i potem ewentualnie dołóż basu, ale myślę, że już i tak będzie dobrze -
Tak czytałem i
czytałem i miałem zaproponować najtańszego Pioneera z USB
Ale wreszcie
doszedłem do tego, że takowego kupiłeś
Basy będą tylko
popraw konfigurację.
Jak się nie mylę
ustawienia LOUD ustaw na HI i potem ewentualnie dołóż basu, ale myślę, że już i tak
będzie dobrzetzn są dwie opcje, ta o której piszesz z low na high - jest jeszcze off i medium, ale obok tego jest opcja bassu od 0 do 6... nie wiem czym to sie rozni, ale niech bedzie.
Tak, przetestowalem już radio, znalazlem przycisk menu opcji (pokrętło trzeba nacisnąć : D)
Głośniki grają lepiej niż na starym, bass taki sam, wiec musze odjac bassu o sztuke i wtedy moge glosniej wszystko, zeby nie trzeszczało.
Jak ktoś chce moje stare radio, to mogę mu oddać, jak nie to na smietnik.
Teraz pozostało mi tylko zapoznać się, jak skakać po folderach itp.
Ponadto rozkręciłem dzisiaj wszystko za kierownicą, żeby wyciągnąć licznik, bo mi skakał na dziurach, tzn trząsł się i powodował hałas. Czarną obudówke poprawiłem, pozaciskałem, pozaklejałem, gdzie było coś zerwane, podobnie mocowanie całego licznika, dwa górne ramiona, gdzie powinny być śruby - owinąłem żyłką i jest cacy, przy okazji też przetarłem tarcze zegarów spirytusem, żeby były idealnie czyste
(po tym jak wszystko skręciłem, okazało się, że linke do licznika źle podpiąłem i musiałem skręcać jeszcze raz : D
Już mi nic nie skacze, a drobne stuki na dziurach sa nieuniknione niestety.A no i znalazłem kilka kostek, może ktoś wie do czego służą?
-
halogeny , ściemiacz podświetlenia deski rozdzielczej i zegarów
-
jedna jest od halogenów przednich ... Plastekk - która jest od ściemniania zegarów ? W Mk III jest na kostkę typu T, a tam masz pełną :P, więc pytam która dokładnie
-
ta na 3 przewody z tego co pamiętam
-
która jest od ściemniania zegarów ?
Po co to komu skoro już standardowo jest ciemno jak w du**e u murzyna...
-
Ktos mi podpowie jak podłączyć zaroweczke pod przewody od cycka tak zeby zapalala sie tylko przy otwartych i drzwiach i skad pociagnac zasilanie, zeby kluczyk nie musial byc w stacyjce ani swiatla zapalone ? Jestem goly w temacie ale mam ambicje i bede drazyl temat : )
-
Standardowo załączam fotki, moim zdaniem radyjko ładnie się prezentuje:
-
Ktos mi podpowie
jak podłączyć zaroweczke pod przewody od cycka tak zeby zapalala sie tylko przy
otwartych i drzwiach i skad pociagnac zasilanie, zeby kluczyk nie musial byc w
stacyjce ani swiatla zapalone ? Jestem goly w temacie ale mam ambicje i bede drazyl
temat : )podepnij się pod przewody od lampki sufitowej
-
podepnij się pod
przewody od lampki sufitowejtylko gdzie one wychodzą, pewnie gdzieś z lewej strony musialbym znaleźć
-
Po co to komu skoro
już standardowo jest ciemno jak w du**e u murzyna...dużo jeździsz w nocy ? może też nie masz wszystkich żarówek